| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |+/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Fundamentalist

Καθημερινά σχόλια με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Μυτιληναίος: Πάντα φθηνός

00:01 - 29/10/19

 

Αποτελέσματα 9μηνου δημοσίευσε την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρεία Μυτιληναίος, με την εικόνα σε γενικές γραμμές να είναι ικανοποιητική (αν και συνεχίζει να υπάρχει μια κάποια αδυναμία στις επιδόσεις της τελικής γραμμής) και κατά την άποψη μας ελαφρώς καλύτερη του 6μηνου (η οποία ήτανε ελαφρώς κατώτερη των τότε εκτιμήσεων).

 

Και κάπως έτσι, συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 1,43δις ευρώ, η μετοχή είναι φθηνή. Για την ακρίβεια την θεωρούμε από τις πλέον φθηνές του FTSE 25.

 

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Αρχικά μας αρέσουνε για το μέγεθος της εταιρείας οι φυσιολογικοί δείκτες μόχλευσης. Στο 6μηνο οι συνολικές υποχρεώσεις ήτανε 2δις ευρώ (εκ των οποίων τα περίπου 600εκ ευρώ τραπεζικός δανεισμός), με τα ίδια κεφάλαια στα 1,54δις ευρώ. Ο όμιλος συνεχίζει να έχει ισχυρές ταμειακές ροές από λειτουργική δραστηριότητα. Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας (αν και πάντα αυτός ο λογαριασμός θέλει μια σχετική προσοχή για όλες τις εισηγμένες) είναι 240εκ ευρώ.

 

Τώρα στους δείκτες αποτίμησης, το P/E Ratio με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη του 2020 διαμορφώνεται στο 9,5χ, με το P/BV στο 0,90χ. Επίσης η εταιρεία έχει τη δυνατότητα στη νέα εποχή της τα τελευταία χρόνια (μετά τις συγχωνεύσεις). Να προσφέρει ένα ικανοποιητικό μέρισμα, με την ετήσια καθαρή απόδοση στο 2,5 με 3%. Μάλιστα δε μπορούμε να αποκλείσουμε σε μια από τις επόμενες χρήσεις να υπάρξει και κάποια επιστροφή κεφαλαίου, αφού ταμειακά η εταιρεία έχει αυτή τη δυνατότητα.  

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....