| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |+/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Fundamentalist

Καθημερινά σχόλια με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

ΟΠΑΠ: Τον αγαπάμε ….. Δεν είναι ακριβός … Με δυνατό κομμάτι τα εντυπωσιακά μερίσματα….

00:01 - 29/11/19

 

Όσοι διαβάζουνε το www.greekfinanceforum.com χρόνια, γνωρίζουμε πόσο πολύ «αγαπάμε» τη μετοχή του ΟΠΑΠ. Με συνεχείς αναφορές κατά τα προηγούμενα χρόνια. Και αν και χρηματιστηριακά, δε μπορεί να πει κανείς πως είναι από τις μετοχές που έχουνε υπέρ-αποδώσει (κεφαλαιακά) κατά τα τελευταία χρόνια της κρίσης (όχι φυσικά ότι το φετινό +44,31% !!!! είναι μικρό). Ωστόσο όσον αφορά το ζήτημα των μερισμάτων, οι αποδόσεις κρίνονται κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές. Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία 9 χρόνια, ο ΟΠΑΠ έχει διανείμει άλλη μια μετοχή. Και αυτή στις τρέχουσες τιμές, δηλαδή περίπου 11 ευρώ σε μερίσματα!!!!! Σε μια ίσως από τις πιο δυνατές μετοχές σε μερισματικές αποδόσεις πανευρωπαϊκά.

Πάμε τώρα στα αποτελέσματα 9μηνου, τα οποία. όπως και αναμέναμε. Ήτανε καλά, στα πλαίσια και του καλού εξαμήνου που είχε ανακοινωθεί προ μηνών. Τα καθαρά κέρδη (με ισχυρό cash flow) λοιπόν στο 9μηνο διαμορφώθηκαν στα 140,6εκ ευρώ έναντι 105εκ ευρώ το περσινό 9μηνο, με το growth του 3ου τριμήνου να είναι στα όρια των προβλέψεων (στα 48,9 από 39,2εκ ευρώ). Και όλα αυτά σε μια εταιρεία, που αν και σίγουρα έχει αυξήσει δανεισμό κατά τα τελευταία χρόνια. Έχει εξαιρετικούς δείκτες μόχλευσης.

Και με βάση αυτό το growth, θα λέγαμε πως η ετήσια κερδοφορία της εταιρείας εκτιμάτε περίπου στα 200εκ ευρώ, κάτι το οποίο στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 3,52δις ευρώ, δίνει ένα P/E Ratio της τάξης περίπου του 17,6χ. Βέβαια λαμβάνοντας υπόψη τις φετινές επιδόσεις. Και τις προσδοκίες από τη σταδιακή «ωρίμανση» των Vlt’s, αλλά και τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας (που είναι πιθανό να αυξήσει το τζίρο των πελατών του οργανισμού). Θα λέγαμε πως το εκτιμώμενο P/E Ratio του 2021, διαμορφώνεται απόλυτα εφικτό σενάριο μιας ετήσιας ανάπτυξης 15%, στο 12,7χ. 

Και αν και σίγουρα κανείς δε μπορεί να πει πως με τρέχον P/E Ratio 17,6χ, η μετοχή είναι φθηνή. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω. Και κυρίως τις εντυπωσιακά υψηλές μερισματικές αποδόσεις. Θεωρούμε πως ακόμη κα στα τρέχοντα επίπεδα των 11,00 ευρώ, η μετοχή δεν είναι ακριβή. Ειδικά στην περίπτωση ενός καλού χρηματιστηριακού κλίματος.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....