| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Fundamentalist

Καθημερινά σχόλια με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

ΟΠΑΠ: Παραμένει ελκυστικός, με προσδοκίες για εντυπωσιακές μερισματικές αποδόσεις το 2020

00:01 - 31/12/19

 

Στα πλαίσια μια εξαιρετικής χρηματιστηριακής χρονιάς. Μια πολύ καλή χρηματιστηριακή χρονιά έχει και ο ΟΠΑΠ, με κέρδη από 01/01/19, 53,39%. Και παρά αυτά τα μεγάλα κέρδη. Υπάρχει η προσδοκία πως και το 2020. Θα ώθηση από τα εξαιρετικά μερίσματα που αναμένονται (απόδοση που μπορεί να φτάσει, αν όχι να ξεπεράσει το 10%!!!). Αλλά και τη σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας που καταγράφεται στα τελευταία 3μηνα.  Όπως λοιπόν είχαμε γράψει στα πλαίσια της ανακοίνωσης του 9μηνου. Τα καθαρά κέρδη (με ισχυρό cash flow) διαμορφώθηκαν στα 140,6εκ ευρώ έναντι 105εκ ευρώ το περσινό 9μηνο, με το growth του 3ου τριμήνου να είναι στα όρια των προβλέψεων (στα 48,9 από 39,2εκ ευρώ). Και όλα αυτά σε μια εταιρεία, που αν και σίγουρα έχει αυξήσει δανεισμό κατά τα τελευταία χρόνια. Έχει εξαιρετικούς δείκτες μόχλευσης. Και με βάση αυτό το growth, θα λέγαμε πως η ετήσια κερδοφορία της εταιρείας εκτιμάτε περίπου στα 200εκ ευρώ, κάτι το οποίο στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 3,75δις ευρώ, δίνει ένα P/E Ratio της τάξης περίπου του 18,7χ.

 

Βέβαια λαμβάνοντας υπόψη τις φετινές επιδόσεις. Και τις προσδοκίες από τη σταδιακή «ωρίμανση» των Vlt’s, αλλά και τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας (που είναι πιθανό να αυξήσει το τζίρο των πελατών του οργανισμού). Θα λέγαμε πως το εκτιμώμενο P/E Ratio του 2021, διαμορφώνεται στο απόλυτα εφικτό σενάριο μιας ετήσιας ανάπτυξης 15%, στο 12 με 13χ. 

 

Και αν και σίγουρα κανείς δε μπορεί να πει πως με τρέχον P/E Ratio 18,7χ, η μετοχή είναι φθηνή. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω. Και κυρίως τις εντυπωσιακά υψηλές μερισματικές αποδόσεις. Θεωρούμε πως ακόμη κα στα τρέχοντα επίπεδα των 11,65 ευρώ, η μετοχή δεν είναι ακριβή. Ειδικά στην περίπτωση ενός καλού χρηματιστηριακού κλίματος. Και αν θέταμε ένα στόχο τιμής για το 2020, αυτός θα λέγαμε πως 13,5 με 14 ευρώ, δηλαδή με περιθώρια ανόδου περίπου 20%.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....