| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Ο Κυνηγός

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Από όπου και αν το πιάσουμε φαίνεται πως τα πράγματα θα μπερδευτούνε περισσότερο….

00:01 - 05/03/20

 

 

Το ξέρετε ότι δεν μας αρέσει να κινδυνολογούμε, έχοντας από την πρώτη στιγμή συστήσει ψυχραιμία. Ωστόσο θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Ότι όπως και αν ο πιάσουμε αυτό το ζήτημα με τον Covid-19 …. Μας βγαίνει πως αν δεν υπάρξει άμεση κυκλοφορία εμβολίου – φαρμάκου (που όσοι γνωρίζουνε λένε πως αποκλείεται αυτό να συμβεί τους επόμενους 2-3 μήνες – προσωπικά κρατάμε επιφυλάξεις), τα πράγματα θα γίνουνε χειρότερα και τα πράγματα στην παγκόσμια οικονομία θα «μπερδευτούνε» ακόμη περισσότερο, με ότι αυτό σημαίνει για τα παγκόσμια χρηματιστήρια.

 

Γιατί ναι μεν μπορεί όλοι μας να μιλάμε για υπερβολές …..

 

Μπορεί στη χώρα μας να έχουμε ήδη 100 νεκρούς από τον γρίπη (όπως όλοι συνηθίζουμε να λέμε) ….

 

Αλλά υπάρχουνε και κάποια δεδομένα που κανείς δε μπορεί να αγνοήσει….

 

Ο Covid – 19 κολλάει εξαιρετικά εύκολα, όπως λένε οι γιατροί, με έναν φορέα να κολλάει άλλους 3. Και δυστυχώς είναι κάτι σαν απλή γεωμετρική πρόοδος, με όλα να δείχνουνε πως σύντομα θα υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός κρουσμάτων …… Ίσως και πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που φανταζόμαστε, αν δεχθούμε μια εξάπλωση τύπου γρίπης …..

 

 

Το πρόβλημα όμως με τον Covid-19 είναι πως δεν έχουμε εμβόλιο ……..

 

Και άρα το 3,4% θνησιμότητα (έναντι 1% της γρίπης, που υπάρχει εμβόλιο) είναι πραγματικά μεγάλο. Πολύ μεγαλύτερο από ότι αρχικά πιστεύαμε … Πολύ μεγαλύτερο από ότι φαίνεται ως αριθμός.

 

Συνοψίζουμε ….. Είμαστε αισιόδοξοι πως σύντομα θα υπάρξουνε νέα από την παρασκευή κάποιου φαρμάκου (θα είναι μυθικό το κέρδος για όποιον το κάνει πρώτος και είμαστε σίγουροι πως χιλιάδες επιστήμονες – εταιρείες δουλεύουνε 24hours για αυτό). Ωστόσο αν δεχθούμε τη βασική επιστημονική άποψη πως αυτό θα αργήσει μήνες …. Τότε τα πράγματα στην παγκόσμια οικονομία θα γίνουνε χειρότερα ….. Μάλλον πολύ χειρότερα, με «γενικό νέκρωμα», με ότι αυτό θα σημαίνει για τα χρηματιστήρια, που σε αυτό το κακό, αλλά δυστυχώς πιθανό σενάριο, θα μπορούσανε να πάνε ακόμη 10 με 20% χαμηλότερα …..

 
 

 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 
   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....