| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 

Ο Κυνηγός

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Ένας πολύ ενδιαφέρον πίνακας με τις αποδόσεις «όλων» των assets από το 2008

00:01 - 06/11/19

 

 

Αρκετά ενδιαφέρον θα χαρακτηρίζαμε τον παρακάτω πίνακα. Και αυτό γιατί σε αυτόν παρουσιάζονται οι αποδόσεις όλων ή τέλος πάντων σχεδόν όλων, των βασικών assets, με επίκεντρο κυρίως τις ΗΠΑ, από το 2008. Συγκεκριμένα, συμπεριλαμβάνονται, οι αποδόσεις του S&P 500, των μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης των ΗΠΑ. Οι αμερικανικές εταιρείες ακινήτων. Οι αποδόσεις των αμερικανικών και όχι μόνο ομολόγων. Οι αποδόσεις του χρυσού και των commodities …. Αλλά και οι αποδόσεις των μετρητών (με βάση τα T-bill).

Πρώτο ενδιαφέρον συμπέρασμα. Ότι από το 2008 μέχρι σήμερα. Το μοναδικό asset με αρνητικές αποδόσεις είναι τα commodities, με σωρευτική πτώση 49,1%. Από την άλλη πλευρά και μετά το 10ετές Bull Market, με τη μεγαλύτερη απόδοση οι μετοχές. Η σωρευτική απόδοση του S&P 500 είναι 166,3%, με τη μέση ετήσια απόδοση στο 8,6%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απόδοση του χρυσού, με σωρευτική απόδοση την περίοδο 2008 – 2019, της τάξης του 7,29% και μέση ετήσια άνοδο 4,7%.

Τώρα όσον αφορά τη φετινή σε σχέση με την περσινή χρονιά. Και σε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Κατά το 2018, όλες οι κατηγορίες των assets. Με μοναδική εξαίρεση τα μετρητά. Ήτανε πτωτικά!!! Και αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία. Αντιθέτως κατά τη φετινή χρονιά. Όλες οι κατηγορίες των assets είναι ανοδικές, συμπεριλαμβανομένου και των μετρητών!!

Ειδικότερα, η Wall Street, αθόρυβα σε μια χρονιά που ο φόβος περισσεύει, βρίσκεται στο +24,2% ytd. Σε θετικό πρόσημο και ο χρυσός, με καλά κέρδη 17,6%. Ανοδικά και τα commodities, με άνοδο 7,7%. Και όπως και αν το δει κανείς. Σε μια χρονιά με τόσο μεγάλη ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία. Το ότι όλα τα assets καταγράφουνε κέρδη από τις αρχές του χρόνου είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον, αποτέλεσμα φυσικά της πλεονάζουσας ρευστότητας που υπάρχει στο παγκόσμιο σύστημα.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....