| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 

Ο Κυνηγός

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Σήμερα το δεύτερο και μεγάλος μέρος της αναδιάρθρωσης των δεικτών της FTSE

00:01 - 20/09/19

 

 

Με την αγορά να παραμένει υψηλότερα των 860 μονάδων, κάτι το οποίο όπως έχουμε γράψει μας κάνει αισιόδοξους για μια κίνηση της αγοράς προς τις γνωστές καθοριστικές αντιστάσεις των 890 – 900 μονάδες.

 

Να μην ξεχνάμε πως χθες και σήμερα ολοκληρώνονται και οι αναδιαρθρώσεις των δεικτών της FTSE. Χθες λοιπόν είχαμε μια πρώτη (μικρή) φάση αναδιάρθρωσης λόγω της αύξησης της στάθμισης των μετοχών της Σαουδικής Αραβίας στους δείκτες.

 

Και σήμερα αναμένεται η δεύτερη (και μεγαλύτερη) φάση των αλλαγών, λόγω αυτή τη φορά της αύξησης των ποσοστών στάθμισης της Κίνας (τελευταία φάση από τις αρχές του χρόνου). Με αποτέλεσμα να μειώνεται η στάθμιση των υπολοίπων αγορών, ανάμεσα στις οποίες και της Ελλάδας.

 

Να αναφέρουμε βέβαια, πως τα παρακάτω δε σημαίνουνε ντε και καλά πως οι μετοχές θα πάνε αισθητά χαμηλότερα, αφού όπως έχει αποδειχθεί σε πολλές από τις προηγούμενες αναδιαρθρώσεις (έχουμε παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία στο www.greekfinanceforum.com), οι αλλαγές προεξοφλούνται κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. 

 

Οι εκτιμήσεις λοιπόν για τις εκροές τουλάχιστον όσον αφορά τις βασικές μετοχές του FTSE 25, αφού εκροές αναμένονται και σε μια σειρά μικρότερων εταιρειών – μετοχών (όπως ΛΑΜΔΑ, Γεκτεραν, ΕΧΑΕ, ΤΕΝΕΡΓ, Fourlis), είναι οι ακόλουθες:

 

Eurobank: περίπου 2,5εκ μετοχές

Alpha Bank:  περίπου 1,5εκ μετοχές

ETE: περίπου 480.000 μετοχές

ΟΤΕ: περίπου 240.000 μετοχές

ΟΠΑΠ: περίπου 211.000 μετοχές

Jumbo: Περίπου 95.000 μετοχές

ΕΛΠΕ: Περίπου 50.000 μετοχές

Titc: Περίπου 45.000 μετοχές

Μυτιληναίος: Περίπου 130.000 μετοχές

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....