| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 

Ο Κυνηγός

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Wall Street: Ένα σύντομο και ενδιαφέρον στατιστικό που δημιουργεί μια μικρή ανησυχία

00:01 - 21/11/19

 

 

Με τη Wall Street να βρίσκεται σε διαδοχικά ιστορικά υψηλά κατά τις τελευταίες ημέρες. Έχοντας μια εξαιρετική χρηματιστηριακή χρονιά (2019). Και αυτό κόντρα στη μεγάλη ανησυχία που υπάρχει για την παγκόσμια οικονομία, όλους αυτούς τους μήνες. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε ένα ενδιαφέρον στατιστικό. Ένα στατιστικό που δημιουργεί μια μικρή ανησυχία.  Έστω για ένα βραχυπρόθεσμο profit taking στα χρηματιστήρια. Μάλιστα θα μπορούσε κανείς να συνδυάσει αυτό το στατιστικό, με τα όσα έχουμε αναφέρει τις τελευταίες εβδομάδες (και χθες). Για το δείκτη VIX. Και την πιθανότητα σύντομα να έχουμε κατακόρυφη αύξηση της μεταβλητότητας.

Με βάση λοιπόν τα επίσημα στατιστικά. Το 75% των μετοχών του S&P 500 βρίσκεται υψηλότερα του ΚΜΟ 200 ημερών. Και αν και αυτό φαίνεται ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό, απόδειξη του πόσο long είναι οι επενδυτές. Είναι το σημείο κατά το οποίο πολλές φορές η Wall Street, έχει κορυφώσει μια ανοδική τάση. Και έχει υπάρξει μια διόρθωση των τιμών.

Με βάση τα στατιστικά. Όταν πάνω από το 50% των μετοχών περάσουνε πάνω από το ΚΜΟ 200 ημερών. Και μέχρι το 70 – 75% των μετοχών, το Bull Market επιταχύνεται. Μόλις πιαστεί αυτό το ποσοστό η αγορά αρχίζει να «ζορίζεται», με πιθανότητες κάπου εκεί να έλθει μια διόρθωση.

Βέβαια διευκρινίζουμε πως μιλάμε σε πρώτη φάση για ένα profit taking και όχι ένα sell – off ή ακόμη και την απαρχή ενός Bear Market.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....