| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Ο Κυνηγός

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Χ.Α.: Δύο άμεσοι στόχοι, τουλάχιστον για να αποφευχθεί ένα νέος κύκλος πτώσης…

00:01 - 26/02/20

 

Ομολογουμένως με αρκετά πιο βίαιο τρόπο από ότι αναμέναμε, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με τον περιβόητο κορωναϊό, στα όρια των επιπέδων που αναφέραμε πριν λίγο καιρό βρίσκεται πλέον η αγορά, χάνοντας προσφάτως ισχυρές στηρίξεις, με την αγορά να οδηγείται στα επίπεδα στόχος που είχαμε αναφέρει και ακόμη χαμηλότερα, καθιστώντας την όλη κατάσταση της αγοράς προβληματική. 

 

Πάμε όμως να δούμε τους άμεσους στόχους για το Χ.Α., στην αναζήτηση μιας πρώτης ηρεμίας, απομάκρυνσης του σεναρίου περαιτέρω πτώσης και κρατώντας ζωντανό το θετικό σενάριο για την αγορά κατά τους επόμενους μήνες.

 

Ξεκινώντας με το ΓΔ (833,81 μονάδες, +1,89%), απαιτείται άμεσα αντίδραση και επιστροφή υψηλότερα των 840 – 850 μονάδων, τις οποίες είχαμε θέσει ως στόχο εφόσον η αγορά, όπως και έγινε, έχανε τα επίπεδα των 890 μονάδων. Και η αγορά θα πρέπει άμεσα να αντιδράσει και να επιστρέψει υψηλότερα των 840 – 850 μονάδων και εν συνεχεία των 860 μονάδων, για να αρχίσει να βελτιώνεται η διαγραμματική εικόνα και πάνω από όλα να απομακρυνθεί το πολύ κακό σενάριο που κάνει λόγο για μια πτώση όχι μόνο μέχρι τα προχθεσινά χαμηλά των 800 – 810 μονάδων. Αλλά και ακόμη χαμηλότερα, με την αγορά να χάνει τις 800 μονάδες κινούμενη προς τις 740 – 750 μονάδες (ένα σενάριο που θέλουμε να πιστεύουμε πως δε θα συμβεί και τα πράγματα θα εξομαλυνθούνε).

 

 

 

Παράλληλα, εξαιρετικά σημαντικό είναι ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος χθες έκλεισε στις 717,24 μονάδες, με μεγάλα κέρδη 5,17%, να σταθεροποιηθεί υψηλότερα των 700 – 710 μονάδων. Θυμίζουμε τις προειδοποιήσεις μας πως αν χανόντουσαν οι στηρίξεις στα επίπεδα των 790 μονάδων, ο τραπεζικός δείκτης θα έπεφτε περίπου 10% μέχρι τις στηρίξεις στις 700 – 710 μονάδες, με το δείκτη να πηγαίνει σε μια μόλις συνεδρίαση σε αυτά τα επίπεδα (και ακόμη χαμηλότερα, προχθεσινό χαμηλό ημέρας οι 672 μονάδες - ανακάμπτοντας μετά τη χθεσινή αντίδραση). Σε κάθε περίπτωση ο τραπεζικός δείκτης θα πρέπει να σταθεροποιηθεί υψηλότερα των 700 – 710 μονάδων για να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος πτώσης. Ένας κύκλος πτώσης που θα μπορούσε να φέρει το δείκτη, στις επόμενες πολύ ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 580 – 590 μονάδων!!!, δηλαδή μια περαιτέρω πτώση περίπου  16 – 18% με ότι αυτό σημαίνει για όλη την αγορά (σε σχέση και με τα επίπεδα του ΓΔ που αναφέραμε παραπάνω).

 

 

Με την κατάσταση λοιπόν με τον κορωναιό  να είναι κάτι παραπάνω από σύνθετη, με υπερβολές, αλλά και μεγάλους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία (για να τα λέμε όλα). Ας ελπίσουμε πως θα αποφευχθεί το πολύ αρνητικό σενάριο και η αγορά σταδιακά κατά τους επόμενους μήνες θα ανακτήσει, τουλάχιστον τα επίπεδα που είχε στην αρχή του χρόνου.

 

 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 
   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....