| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 

Ο Κυνηγός

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

ΗΠΑ: 6 πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά

00:01 - 29/10/19

 

 

Με τη διαγραμματική εικόνα του Χ.Α. να είναι εδώ και εβδομάδες θετική. Τις θετικές ειδήσεις να αυξάνονται. Θέλουμε να ελπίζουμε πως το Χ.Α. θα κάνει την υπέρβαση και τις επόμενες ημέρες θα προσεγγίσει τις καθοριστικές αντιστάσεις στις 890 – 900 μονάδες.

Σήμερα όμως θα αναφερθούμε στα της ΗΠΑ, την αμερικανική οικονομία και τη Wall Street. Και θα δούμε 6 πολύ ενδιαφέροντα (στα όρια του εντυπωσιακού), στατιστικά.

Ο S&P 500 λοιπόν από τις αρχές του χρόνου βρίσκεται στο εντυπωσιακό +22.5%, με το δείκτη κατά τη διάρκεια του έτους να κάνει διαδοχικά ιστορικά υψηλά. Και αν κανείς λάβει υπόψη την ανησυχία που υπάρχει για την παγκόσμια οικονομία. Το ότι ο βασικότερος αμερικανικός δείκτης καταγράφει μια από τις καλύτερες επιδόσεις τα τελευταία 10 χρόνια του πολυετούς Bull – Market. Είναι μια εντυπωσιακή απόδοση.

Στα της αμερικανικής οικονομίας τώρα. Ο δείκτης ανεργίας βρίσκεται στο 3,5% και αυτή είναι η καλύτερη επίδοση των τελευταίων 50 ετών!!

Σε σχέση με τα παραπάνω, ο δείκτης δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας αυξάνεται για 108 μήνες σερί!!! Μια επίδοση η οποία επίσης είναι η καλύτερη επίδοση στην ιστορία.

Συνοψίζοντας για την αμερικανική οικονομία. Αυτή αναπτύσσεται για 123 μήνες σερί. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία!!!!

Επίσης, ο βασικός πληθωρισμός (core inflation) είναι στο 2,4%, το οποίο είναι το υψηλότερα επίπεδο των τελευταίων 11 ετών.

Και τέλος ……. Η FED προσεχώς ετοιμάζεται για την 3η μείωση των αμερικανικών επιτοκίων το 2019, μια πολιτική που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Και σε σχέση με τα όσα αναφέραμε παραπάνω (για παράδειγμα το επίπεδο του πληθωρισμού). Και φυσικά αν σκεφτεί κανείς πως πριν περίπου ένα χρόνο οι πάντες συζητούσαν για τις αυξήσεις των επιτοκίων που έρχονται. Και ξαφνικά μέσα στο 2019 μπήκαμε ακριβώς σε διαφορετική πολιτική, αυτή της μείωσης των επιτοκίων!!!

 

S&P 500 (από το 2007 μέχρι σήμερα)

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....