| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 03/06/21

 

 

Ας πιάσουμε 35 – 40% και θα είναι πολύ καλά …

 

Όποτε μας δίνεται η δυνατότητα και συζητούμε με ανθρώπους του τουρισμού, προσπαθούμε να μάθουμε πως πάνε τα πράγματα και τι ενδείξεις υπάρχουνε για τη φετινή χρονιά. Και έχοντας τις τελευταίες ημέρες αναφερθεί στο ζήτημα με τους ανθρώπους του τουρισμού να κρατάνε μικρό καλάθι, μην έχοντας και τόσο θετικές ενδείξεις (παρά τα συνεχή αισιόδοξα δημοσιεύματα). Αυτό που μπορούμε να σας πούμε, αν και σίγουρα νωρίς. Είναι πως επί της ουσίας κανείς δεν πιστεύει πως μπορεί να επιβεβαιωθούνε προβλέψεις για μια επίδοση στο 45 και 50% του 2019 … Είναι χαρακτηριστικό πως οι περισσότεροι μιλάνε για ένα 35% του 2019, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν πάμε στο 40% η χρονιά θα είναι κάτι παραπάνω από πετυχημένη.

 

Εμείς να σχολιάσουμε κάτι ιδιαίτερο να πούμε. Παρά να ευχηθούμε να διαψευστούνε και να πάμε στο πολυπόθητο 45 με 50% των επιδόσεων του 2019, με ότι σημαίνουνε τα νούμερα του τουρισμού για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

 
 

 

ΔΝΤ

 

Τώρα όσον αφορά τις τελευταία έκθεση του ΔΝΤ και σε αυτά που κυρίως αφοράνε αυτή τη στήλη του GFF. Εμείς θα μείνουμε κυρίως σε αυτά που λέει το ταμείο για τις μεταρρυθμίσεις.

 

«Η εφαρμογή λοιπόν διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα είναι ουσιώδους σημασίας για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι να μείνουν σημάδια στην οικονομία και για να υπάρξει μόχλευση των πόρων του NGEU. Οι μεταρρυθμίσεις έχουν προοδεύσει σε μια σειρά τομέων και η διεύρυνση των εξωτερικών ανισορροπιών της Ελλάδας πέρυσι αντανακλά κυρίως προσωρινούς παράγοντες που σχετίζονται με την πανδημία. Εν τούτοις, η διευθέτηση της υπερτίμησης της πραγματικής συναλλαγματικής ισοτιμίας και η ενίσχυση των προοπτικών σύγκλισης στην ευρωζώνη απαιτεί επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που τονώνουν την παραγωγικότητα, μειώνουν τα μη μισθολογικά κόστη και κλείνουν το επενδυτικό χάσμα. Η βελτίωση του μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής θα βοηθούσε ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι των αρχών για τη συμμετοχή του εργατικού δυναμικού, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή των γυναικών (ιδιαίτερα μέσω της χρηματοδότησης της φροντίδας παιδιών) και επενδύοντας στις προοπτικές των νέων και της απόκτησης νέων δεξιοτήτων από τους μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενους. Οι πόροι του NGEU μπορούν δυνητικά να στηρίξουν τη μετάβαση της Ελλάδας σε ένα πλούσιο σε επίπεδο απασχόλησης, δικαιότερο και πιο «πράσινο» αναπτυξιακό μοντέλο, υπό την προϋπόθεση ότι θα αναβαθμιστεί το πλαίσιο δημοσίων επενδύσεων».

 
 

 

Ποιές μεταρρυθμίσεις;

 

Βέβαια για να πούμε και την κακία μας και δυστυχώς για τη χώρα μας. Εμείς τα 10 περίπου χρόνια της ελληνικής κρίσης ακούγαμε και ακούμε συνεχώς για τις μεταρρυθμίσεις, για το νέο παραγωγικό μοντέλο, τη χώρα που αλλάζει κτλ … κτλ … Και προσωπικά διαπιστώνουμε πως ελάχιστα πράγματα έχουνε αλλάξει τα τελευταία 10 χρόνια, ειδικά όταν κανείς βλέπει και τι έχει γίνει παγκοσμίως και για παράδειγμα πόσο έχει διεισδύσει η τεχνολογία σε όλες τις οικονομίες του πλανήτη, όταν στην Ελλάδα πανηγυρίζουμε επειδή το 2021 καταργείται το FAX στο δημόσιο !!! ….

 

Και ποιά είναι η αλήθεια; Ότι αυτό κυρίως που έγινε στη χώρα μας είναι περικοπές εισοδημάτων και επιβολή φόρων (σε πολλές περιπτώσεις απαραίτητα για να τα λέμε όλα) … Και σίγουρα όχι τόσο ουσιαστικές – βαθιές μεταρρυθμίσεις … Απλώς όπως πάντα μας αρέσει να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας.

 
 

 

Αυτός είναι και ο λόγος

 

Και τα παραπάνω είναι και ο λόγος που επί 10 σχεδόν χρόνια, η Ελλάδα έπιανε τους στόχους για τα πλεονάσματα. Αλλά καμία χρονιά …. Πραγματικά καμία … Δεν καταφέραμε να πιάσουμε τον αρχικό στόχο για την ανάπτυξη της οικονομίας, σε χρονιές μάλιστα που η παγκόσμια οικονομία έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο …. Και όπως και άλλες φορές έχουμε γράψει. Αυτή η μη – επίτευξη στόχων μόνο τυχαία δεν είναι.

 
 

 

Πάνω από 25 -30% θα μας έκανε εντύπωση

 

Και κλείνοντας και διαβάζοντας την είδηση πως ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των 18 με 29 ετών. Εμείς το μόνο που έχουμε να σχολιάσουμε είναι πως αν τα ποσοστά εμβολιασμού πάνω υψηλότερα του 25 με 30%, εμείς θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Δυστυχώς φοβόμαστε πως θα δούμε ακόμη χαμηλότερα ποσοστά …

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....