| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 08/09/21

 

 

Πολύ καλή επίδοση …

 

Θα ξεκινήσουμε φυσικά με τα της οικονομίας …. Και αν και σε κάθε ευκαιρία εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ελλείψει – ουσιαστικού - παραγωγικού μοντέλου. Δε μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας για τις τελευταίες επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 3,4% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο και κατά 16,2% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Προβλέψεις πολύ καλύτερες από τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών. Κρατάμε λοιπόν πως συνολικά στο πρώτο εξάμηνο η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμούς περίπου 7%, με το ΥΠΟΙΚ να σχολιάζει πως στο σύνολο του έτους η ανάπτυξη θα είναι υψηλότερη της αρχικής εκτίμησης για 3,6%.  Και αν και όπως έχουμε γράψει σε ανύποπτο χρόνο, φοβούμαστε πως όσο μπαίνουμε στο φθινόπωρο προς χειμώνα, η οικονομία θα κρεμάσει. Μετά και τα τελευταία μακροοικονομικά, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για το σύνολο της χρήσης.

 
 

 

Είχαμε να το δούμε καιρό…

 

Και ξέρετε ποιό είχαμε να δούμε πάρα πολύ καιρό. Πως σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά, η επίδοση που κατέγραψε η ελληνική οικονομία είναι η τέταρτη υψηλότερη στην Ευρωζώνη. Επαναλαμβάνουμε πως εμπιστοσύνη στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της χώρας δεν έχουμε. Ωστόσο, όλες αυτές οι τελευταίες ανακοινώσεις ήτανε μια θετική έκπληξη και ευχόμαστε να μην πέσουνε οι ρυθμοί τα επόμενα τρίμηνα.

 
 

 

Και εκεί που χαίρεσαι !!!

 

Βέβαια εκεί που χαίρεσαι για τις τελευταίες επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Βλέπεις τον παρακάτω πίνακα, με την Ελλάδα να έχει πάντα μια εντυπωσιακά υψηλή ανεργία στις νεαρές ηλικίες, της τάξης του 37,6%, με τις 3 χώρες του νότου (Ελλάδας, Ισπανία, Ιταλία) να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.

 
 

 

Σχολεία …

 

Έχουμε πει πως καθημερινά παρακολουθούμε τα στατιστικά από την πορεία της πανδημίας, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε αρκετές ξένες χώρες και κυρίως Ισραήλ, Βρετανία και ΗΠΑ. Και λυπόμαστε που το επαναλαμβάνουμε … Αλλά μπορεί γενικό lockdown να μη βλέπουμε … Ωστόσο πολύ φοβόμαστε πως τα σχολεία θα βρεθούνε μπροστά σε μεγάλες δυσκολίες. Και δίνουμε μεγάλες πιθανότητες, τα σχολεία μεγάλο μέρος και αυτής της σεζόν, να την περάσουνε με τηλέ-εκπαίδευση, για 3η χρονιά. 

 
 

 

Χαρακτηριστικές δηλώσεις

 

Και όσον αφορά τα σχολεία, θα λέγαμε πως χαρακτηριστικές ήτανε οι προχθεσινές δηλώσεις της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Ειδικότερα, ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παρατηρείται στην ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών, πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης. Η κ. Θεοδωρίδου επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών συστήνεται για την προσωπική τους προστασία και για τη θωράκιση τους για την επιστροφή στο σχολείο και τις κοινωνικές δραστηριότητες.

 
 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....