| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 15/06/21

 

 

Τουρισμός …

 

Ας ξεκινήσουμε με τον τουρισμό, θυμίζοντας ότι όπως έχουμε γράψει τελευταία. Πως αν και υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για την πορεία του τουρισμού, οι άνθρωποι του τουρισμού δεν τη συμμερίζονται, κρατώντας πολύ μικρότερο καλάθι.

 

Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό πως σε επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος περιγράφει επί της ουσίας μια μαύρη κατάσταση, ζητώντας την οικονομική στήριξη των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η λειτουργία τους τον πρώτο καιρό της πανδημίας ανεστάλη, στη συνέχεια υπολειτούργησαν για 2 - 3 μήνες και τους τελευταίους 6 μήνες, αν και επιτρεπόταν η λειτουργία τους, στην ουσία δεν είχαν αντικείμενο εργασίας, αφού η χώρα βρισκόταν υπό καθεστώς lockdown από το Νοέμβριο.

 

"Αυτή την περίοδο, η έλλειψη ρευστότητας είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου μας, επηρεάζοντας όχι μόνο την επαναλειτουργία τους για τη φετινή τουριστική περίοδο, αλλά τη βιωσιμότητα τους γενικότερα" σημειώνεται στην επιστολή.

 

Και όλα αυτά την ώρα που αν και έχουμε φτάσει 15/06, οι φορείς της αγοράς μιλάνε για πάρα – πάρα πολύ χαμηλά ποσοστά κρατήσεων, με κάποιους να αρχίζουνε να μιλάνε μέχρι και για κίνδυνο να χαθεί η χρονιά, αν και θα λέγαμε πως μάλλον η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

 
 

 

Μακάρι

 

Πάμε όμως και στις ευχάριστες ειδήσεις της ημέρας. Κοντά στον στόχο λοιπόν για μηδενικούς θανάτους από κορωνοϊό θα φτάσει η Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου, με βάση τα μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάζεται η ομάδα του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη, καθηγητή Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ.

 

«Ειλικρινά μπορούμε στις 1-2 Ιουλίου να έχουμε έναν, δύο θανάτους από κορωνοϊό (ημερησίως)», είπε ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι εάν όντως η πρόβλεψη αυτή επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για μια σημαντική εθνική επιτυχία όλων.

 

Εμείς τι να πούμε; Ένα μεγάλο μακάρι, με όλα να συνεχίζουνε να δείχνουνε πως με όπλο τα εμβόλια η πανδημία σταδιακά τελειώνει.

 
 

 

«Μαύρη οικονομία»

 

Σε μια διαφορετική είδηση τώρα. Όχι ότι μας εξέπληξε, στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Ωστόσο την ξεχωρίσαμε. Όπως λοιπόν έγραφε σε σχετικό δημοσίευμα … σε … λίπασμα για την αύξηση της μαύρης οικονομίας αποδείχθηκε η καραντίνα καθώς τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν ότι στο διάστημα αυτό αυξήθηκαν τα μετρητά που κυκλοφορούσαν στην αγορά και το ρευστό στις συναλλαγές, παρά τους στόχους των φορολογικών Αρχών για ενίσχυση των αγορών με ηλεκτρονικό χρήμα.

 

Η αύξηση των χαρτονομισμάτων, από τον Μάρτιο του 2020 που ξεκίνησε η πανδημία και τα lockdown έως τον φετινό Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, άγγιξε τα 3 δισ. ευρώ. Μάλιστα, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019 καταγράφεται άνοδος κοντά στα 3,6 δισ. ευρώ.

 

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι την κρίσιμη περίοδο των lockdown οι καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες έκαναν άλμα πάνω από 20 δισ. ευρώ! Άλλωστε ενδεικτικό της αυξημένης κυκλοφορίας των μετρητών είναι ότι οι ηλεκτρονικές πληρωμές στο ίδιο διάστημα αυξήθηκαν σε αξία μόλις κατά 7%, ενώ η αγορά ήταν κλειστή και θα περίμενε κανείς εκτίναξη των αγορών με κάρτες.

 

 

 

Νιώθουμε πως είμαστε κοντά

 

Έχοντας πει και άλλες φορές πως νιώθουμε πως είμαστε κοντά στην παραγωγή φαρμάκου για τον Covid-19. Νομίζουμε πως χθες υπήρξε μια πολύ θετική είδηση ….

 

Αναφερόμαστε στο ότι η νοτιοκορεάτικη φαρμακοβιομηχανία Celltrion Inc ανακοίνωσε τη Δευτέρα θετικά αποτελέσματα από την πειραματική της θεραπεία αντισωμάτων κατά της COVID-19, η οποία, όπως σημείωσε, είναι ασφαλής και μειώνει την περίοδο θεραπείας κατά σχεδόν πέντε ημέρες στην Φάση 3 παγκόσμιων κλινικών δοκιμών της.

 

Οι δοκιμές, στις οποίες μετέχουν 1.315 άνθρωποι, έγιναν από τον Ιανουάριο σε 13 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας, των ΗΠΑ, της Ισπανίας και της Ρουμανίας, διευκρινίζει η Celltrion σε ανακοίνωσή της.

 

Η θεραπεία αυτή επιβράδυνε τα σοβαρά συμπτώματα της COVID-19 σε περισσότερους από το 70% των ασθενών, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας υψηλού κινδύνου με υποκείμενα νοσήματα. Επίσης μείωσε την περίοδο ανάρρωσης κατά 4,9 ημέρες, σύμφωνα με την εταιρεία.

 

Τον Φεβρουάριο η Νότια Κορέα ενέκρινε υπό όρους την θεραπεία αυτή αντισωμάτων, καθιστώντας την πρώτη τοπικής παρασκευής θεραπεία για τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός που έλαβε τέτοια έγκριση στη χώρα. Η εταιρεία σημείωσε ότι θα επιδιώξει την πλήρη έγκρισή της βάσει των αποτελεσμάτων των δοκιμών.

 

Και θυμίζουμε πως όλα αυτά μετά από πρόσφατες δηλώσεις της Pfizer πως δεν αποκλείεται περίπου προς το τέλος του έτους να υπάρχει φάρμακο, το οποίο θα επαναλάβουμε πως δε μπορεί να αποκλειστεί να το δούμε νωρίτερα.

 
 

Ακριβώς έτσι…

Κλείνοντας και διευκρινίζοντας το γνωστό … Πως δεν ασκούμε κριτική στο Σύριζα γιατί είμαστε ΝΔ …. Γιατί απλά δεν είμαστε ΝΔ … Νομίζουμε πως το τελευταίο σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη περιγράφει το υψηλό επίπεδο αντιπολίτευσης που έχουμε στη χώρα. Και όπως έχουμε γράψει …. Όσο χαμηλότερο το επίπεδο αντιπολίτευσης, τόσο χαμηλότερο το επίπεδο της κυβέρνησης….

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....