| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 30/08/21

 

 

Μιζέρια…

 

Έχουμε αναφερθεί τον τελευταίο καιρό στην αισιοδοξία που υπάρχει για την πορεία του τουρισμού. Και η αλήθεια είναι πως καθημερινά, διαβάζουμε και ακούμε για το πόσο καλά πάει ο τουρισμός.

 

Ωστόσο πολλές φορές λαμβάνουμε υπόψη τα στοιχεία γύρω από την ελληνική οικονομία – ελληνική κοινωνία … Δυστυχώς φτάνουμε στο σημείο να λέμε …. Πως η μιζέρια που υπάρχει στην ελληνική οικονομία – κοινωνία, αποκλείεται να μη συνεχιστεί για πολλά χρόνια …. Μιλάμε όλοι για μεγάλη – σταθερή – ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια κτλ …. Όπως όμως πολύ συχνά σχολιάζουμε, απλά κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας.

 

Πιστεύοντας λοιπόν πως τα πράγματα τους επόμενους μήνες θα γίνουν πολύ πιο δύσκολα, εμείς απλώς θυμίζουμε πως με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, 46,5% των νοικοκυριών δηλώνουνε ότι δανείζονται για να πληρώσουν καθημερινά έξοδα διαβίωσης με κύρια πηγή χρηματοδότησης τις τράπεζες (δάνεια και κάρτες), ενώ στα καθημερινά έξοδα φαίνεται να συνεισφέρουν με δανεισμό οι συγγενείς και οι φίλοι. Την ίδια ώρα, που το 35,2% των νοικοκυριών δηλώνει πως δεν διαθέτει αποταμιεύσεις. Και ένα περίπου 45% έχει αποταμίευση μικρότερη των 2.500 ευρώ!!!

 

Τώρα προσθέστε το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ότι ο οικονομικά μη – ενεργός πληθυσμός είναι περισσότερος από τους εργαζομένους …. Τους εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς … Ότι έχουμε ΑΕΠ όσο πριν από περίπου 24 χρόνια!!! Και πολλά άλλα στοιχεία …. Και άντε να ελπίζει κανείς για το μέλλον αυτής της χώρας..

 
 

 

Πώς να ελπίζεις;

 

Και ας συνεχίζουμε … Και πώς να ελπίζει για αυτή τη χώρα … Με βάση την τελευταία έκθεση (πριν από περίπου 1 εβδομάδα) του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ, καθώς για πρώτη φορά έσπασε το «φράγμα» των 38 δισ. ευρώ (38,005 δισ. ευρώ) για τα χρέη από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών. Απλά θυμίζουμε πως μιλάμε για μια χώρα με ΑΕΠ περίπου 175δις ευρώ!!!!

 

Και την ίδια ώρα που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας τα παραπάνω στοιχεία. Δημοσιεύονταν πριν μερικές ημέρες πως σε 1.002.261 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο του 2021, έναντι 948.722 ατόμων τον Ιούνιο του 2021 (ποσοστιαία μεταβολή 5,64%) και έναντι 1.095.997 ατόμων τον Ιούλιο του 2020 (ποσοστιαία μεταβολή -8,55%), σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ.

 

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, συγκεκριμένα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), τον Ιούλιο του 2021, ανήλθε σε 972.981 άτομα. Από αυτά, 567.244 (ποσοστό 58,30%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 405.737 (ποσοστό 41,70%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

 

Σχεδόν διπλάσιος είναι ο αριθμός των ανέργων γυναικών, συγκριτικά με τους άνδρες, οι οποίοι ανήλθαν σε 323.321 (ποσοστό 33,23%), ενώ οι γυναίκες σε 649.660 (ποσοστό 66,77%).

 

Το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία) ανέργων, τον Ιούλιο του 2021, ανήλθε σε 29.280 άτομα. Οι άνδρες ανήλθαν σε 9.146 (ποσοστό 31,24%) και οι γυναίκες σε 20.134 (ποσοστό 68,76%).

 

Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, τον Ιούλιο του 2021 (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων, που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα), ανήλθε σε 85.036 άτομα, από τα οποία οι 80.551 (ποσοστό 94,73%) είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 4.485 (ποσοστό 5,27%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων.

 

Οι άνδρες ανήλθαν σε 35.082 (ποσοστό 41,26%) και οι γυναίκες σε 49.954 (ποσοστό 58,74%).

 

Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, 71.452 (ποσοστό 84,03%) είναι κοινοί, 1.822 (ποσοστό 2,14%) είναι οικοδόμοι, 4.485 (ποσοστό 5,27%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, 1.085 (ποσοστό 1,28%) είναι εποχικοί λοιποί (αγροτικά), 6.158 (ποσοστό 7,24%) είναι εκπαιδευτικοί και 34 (ποσοστό 0,04%) είναι λοιποί.

 
 

 

Αυτό λένε οι τελευταίες έρευνες..

 

Στα της πανδημίας τώρα … Εκεί λοιπόν που καταργούνταν τα τεστ (ένα μέτρο που έχουμε πει πως είναι εσφαλμένο κατά την άποψη μας), η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή πως θα δοθούνε 2 self test δωρεάν για έλεγχο μετά τις διακοπές, σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, που είναι ανεμβολίαστοι. Και προσωπικά θα επαναλάβουμε πως είναι λάθος να εξαιρούνται από τα δωρεάν τέστ οι εμβολιασμένοι, εφόσον μας ενδιαφέρει η διασπορά του ιού. Είναι ξεκάθαρο πως ο ανεμβολίαστος διατρέχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσει σοβαρά από τον εμβολιασμένο (για αυτό, ειδικά όσοι είναι άνω των 55-60, πρέπει άμεσα να κάνουνε το εμβόλιο). Ωστόσο όσον αφορά τη διασπορά του ιού, όλες οι τελευταίες έρευνες αναφέρουνε πως εμβολιασμένοι και μη, κολλάνε και μεταδίδουν σχεδόν το ίδιο. Μάλιστα επειδή οι εμβολιασμένοι νιώθουνε πολύ πιο μεγαλύτερη ασφάλεια κατά μέσο όρο, υπάρχουνε εκτιμήσεις πως τελικά μπορεί να είναι αυτοί που κυρίως διακινούν τον ιό στην κοινότητα.

 
 

 

Αυτό δεν είναι εξυπνάδα…

 

Έχουμε γράψει τον τελευταίο καιρό πως κατά την άποψη μας επικοινωνιακά η κυβέρνηση τα έχει κάνει μαντάρα .…… Ωστόσο πρέπει να είμαστε ειλικρινείς πως δεν παιζόμαστε ως χώρα. Είμαστε πραγματικά εκτός ανταγωνισμού. Είναι αυτό που λέμε, η χώρα αυτή δε σώζεται ….. Γιατί λοιπόν απορούμε πως γίνεται ο κακός χαμός στην κοινωνία, όπως λίγο πολύ γίνονταν και την εποχή των αντί-μνημονίων … Όταν με βάση επίσημες έρευνες, μετά τους νιγηριανούς, οι έλληνες είναι αυτοί που περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο λαό πιστεύουνε στις θεωρίες συνομωσίας!! Αν το σκεφτείτε είναι απίστευτο … Αν το σκεφτεί κανείς προσεκτικά, διαπιστώνει αμέσως γιατί αυτή  η χώρα βρίσκεται στα χάλι που βρίσκεται. Πώς να μην βρίσκεται όταν ο λαός της πιστεύει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο λαό στον κόσμο!!!!! στις θεωρίες συνομωσίας. Σκεφτείτε καλά και θα δείτε πόσο τραγικό είναι για τη χώρα μας και έναν λαό που πιστεύουμε πως είμαστε από τους πιο έξυπνους στον κόσμο (μάλλον το αντίθετο ισχύει).

 
 

 

Too much ….

 

Ασχέτως πάντως των όσων αναφέρουμε παραπάνω …. Βλέπαμε και πάλι το ΣΚ το μπάχαλο που γίνεται με τους περίπου 20.000 εργαζομένους του συστήματος υγείας που δε θέλουνε να εμβολιαστούνε, με το χρόνο να μετράει ανάποδα για αναστολή εργασίας – αμοιβής. Και θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Αν και οι περισσότεροι δε θα συμφωνήσουνε μαζί μας …. Προσωπικά δε συμφωνούμε με την επιθετική στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση ….. Πιστεύουμε πως και αντίθετα αποτελέσματα φέρνει τελικά. Και θέτει σε κίνδυνο, την έτσι και αλλιώς προβληματική - δύσκολη λειτουργία του συστήματος υγείας, στην περίπτωση των υγειονομικών.

 

Και ναι είναι κωμικοτραγικό να συζητάμε για ανεμβολίαστους υγειονομικούς … Αλλά και πάλι με παύση αμοιβών κτλ …… δεν ξέρουμε αν αντιμετωπίζει σωστά το πρόβλημα..

 
 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....