| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 03/02/20

 

 
 

Δύσκολο να βρει κανείς πολλά συν για τη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής. Αν υπάρχει ένα, αυτό είναι στο ότι και πάλι ο ΓΔ έμεινε υψηλότερα των 910 μονάδων, τις πρώτες ισχυρές στηρίξεις, τις οποίες είχε δοκιμάσει η αγορά την Πέμπτη, στο -2%, κλείνοντας τελικά στο -1%.

 

Τώρα συν στη μετοχή της Coca Cola, η οποία ήτανε η πρώτη σε άνοδο τον Ιανουάριο, με κέρδη 9,9%, μια άνοδος η οποία έβαλε πλάτη να κρατηθεί όλη η αγορά, λόγω και της στάθμισης που έχει η μετοχή στους βασικούς δείκτες. Θυμίζουμε πως η μετοχή της ΕΕΕ έχει στάθμιση 20% στον FTSE 25.

 

Το ίδιο ισχύει και για την Γεκτερνα, που μετά την Coca Cola ήτανε η μετοχή του FTSE 25 με τη μεγαλύτερη άνοδο τον Ιανουάριο (+8,32%).

 

Αν και χρηματιστηριακά τη θεωρούμε ακριβή. Ένα συν και στη Σαράντης που έκλεισε τον Ιανουάριο, με μηναία άνοδο 4,5%. Επαναλαμβάνουμε πάντως πως κατά την άποψη μας η μετοχή είναι ακριβή.

 

Τώρα στα της συνεδρίασης της Παρασκευής, να βάλουμε ένα συν στον ΟΠΑΠ, που κράτησε για ακόμη μια ημέρα, κλείνοντας αμετάβλητη στα 11,25 ευρώ. Βέβαια σήμερα τελειώνει η περίοδος επανεπένδυσης του μερίσματος και θα θέλαμε να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η μετοχή από σήμερα στο κλείσιμο και κυρίως από αύριο.

 

 
 

Ξεκινώντας τα μείον, ας βάλουμε ένα μεγάλο στο μίνι sell – off της Παρασκευής στις διεθνείς αγορές. Πτώση 2% στη Wall Street. Απώλειες 1,20-1,30% στην Ευρώπη και κλείσιμο ουσιαστικά στο χαμηλό ημέρας.  Και τα βλέμματα στρέφονται στο πως θα συμπεριφερθούνε οι διεθνείς, κάτι το οποίο φυσικά και θα επηρεάσει το Χ.Α.

 

Πάμε τώρα στις πρώτες 5 σε πτώση μετοχές στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

 

ΑΒΕ (-16,67%, με 249.000 μετοχές όγκο συναλλαγών)

ΛΑΝΑΚ (-1,48%, με μόνο 199 μετοχές όγκο συναλλαγών)
ΦΙΕΡ (-10,74%, με 12.070 μετοχές όγκο συναλλαγών)

ΟΠΤΡΟΝ (-9,64%, με 2.293 μετοχές συναλλαγές)

ΝΤΟΠΛΕΡ (-8,86%, με 27.500 μετοχές όγκο συναλλαγών)

 

Ένα μεγάλο μείον και στις 2 πετρελαϊκές εταιρείες, Motor Oil, ΕΛΠΕ, έχοντας και μια αρκετά κακή συνεδρίαση την Πα0,204 ευρρασκευή (με πτώση 4% και 3,18% αντίστοιχα). Μην παραβλέπουμε πως οι δύο μετοχές ήτανε από τις πρώτες σε πτώση τον Ιανουάριο!!

 

Με μεγάλες απώλειες 16,67% την Παρασκευή η μετοχή της Audiovisual, στα 0,25 ευρώ, με 249.000 μετοχές. Γνωστή η αρνητική μας άποψη εδώ και αρκετό καιρό, με την οικονομική κατάσταση της εταιρείας να είναι τραγική.

 

Νέες σημαντικές απώλειες 5% για την ΑΒΑΞ, στα 0,543 ευρώ, παράλληλα με τη μεγάλη πτώση του δικαιώματος (0,204 ευρώ, -6,21%). Πράγμα πάντως απόλυτα λογικό αφού βρισκόμαστε σε περίοδο ΑΜΚ.

 

Αν και τα πήγαινε εξαιρετικά το πρώτο μισό του Ιανουαρίου, κατά το δεύτερο μισό και ειδικά τις τελευταίες συνεδριάσεις. Απογοήτευσε η μετοχή του Ελλάκτωρα, που έκλεισε την Παρασκευή στα 1,71 ευρώ, -4,68%.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....