| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

 

00:01 - 04/01/21

 

 
 

Νέα χρονιά και ας βάλουμε ένα μεγάλο ΣΥΝ έτσι για γούρι, ελπίζοντας πως το Χ.Α. θα τα πάει καλύτερα … Θα συνεχίσει για την ακρίβεια την εικόνα των τελευταίων δύο μηνών …..

 

 

 

Πάντως γενικά να βάλουμε ένα συν στην πορεία του Χ.Α. κατά τον προηγούμενο μήνα, όπου ήτανε ο δεύτερος ανοδικός μήνας, με κέρδη 9,78% και τις τράπεζες στο +29,59%.

 
 

Τώρα στις επιμέρους μετοχές. Δε θα βάλουμε συν όσον αφορά την τελευταία συνεδρίαση … Αλλά γενικά όσον αφορά την προηγούμενη χρονιά. Και φυσικά το μεγάλο συν θα πάει στη ΔΕΗ για το +80%. Μιλάμε για αντίδραση 400% από τα χαμηλά έτους και τα 1,45 ευρώ!!! Θυμίζουμε μάλιστα πως το 2019, η μετοχή είχε καταγράψει άνοδο 219%!!!!

 
 

Φυσικά ένα μεγάλο συν και στην ΤΕΝΕΡΓ που έκλεισε τη χρονιά με άνοδο 73% Από την αρχή του χρόνου η μετοχή τα πήγαινε εξαιρετικά,  σταθερά ως η μετοχή με την καλύτερη εικόνα μεταξύ των μετοχών του FTSE 25.

 

 

 

Σταθερά καλή εικόνα, σχεδόν όλη τη διάρκεια του 2020, για τη Μυτιληναίος, που έκλεισε τη χρονιά με άνοδο 21,68%.

 

 

 

Συν και στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ (+14%), που όλο το 2020 είχε μια σταθερή, σοβαρή εικόνα. Χωρίς φυσικά εξάρσεις, αλλά σίγουρα έχοντας την εικόνα μιας σοβαρής μετοχής ….

 
 

Αν και χρηματιστηριακά δεν τη συμπαθούμε, θεωρώντας την ακριβή. Σταθερά καλή εικόνα για τη Σαράντης, με άνοδο 9,74% το 2020.  

 

 

 

Από τις μικρότερες τώρα, με τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών του ΓΔ, η Πλαστικά Θράκης, με άνοδο το 2020, 90,73%. Προσωπικά εμείς τη θεωρούμε πολύ ακριβή, με μη διατηρήσιμα τα μεγέθη του 2020. Ωστόσο δε μπορούμε να μη βάλουμε συν για αυτή την επίδοση.

 
 

 

 
 

Στα μείον τώρα. Αν και οι απώλειες περιορίστηκαν. Και αν και μπορούνε να πάρουνε συν για την πορεία τους το τελευταίο δίμηνο. Μετά το πολύ καλό χρηματιστηριακά 2019, για ακόμη μια χρονιά την τελευταία δεκαετία, οι τράπεζες ήτανε ο αδύναμος κρίκος. Και για αυτό ένα μεγάλο μείον το παίρνουνε …. Με απώλειες 41,37% το 2020 ο τραπεζικός δείκτης.

 

 

 

Στις επιμέρους μετοχές τώρα. Με κακή εικόνα το 2020, τα δύο διυλιστήρια, ΜΟΗ (-42,77%) και τα ΕΛΠΕ (-38,43%). Μπορεί κανείς να ελπίζει σε μια καλύτερη χρονιά, αν δεχθούμε το τέλος της πανδημίας ….

 
 

Για τους γνωστούς λόγους, με απώλειες 39% η ΑΡΑΙΓ. Βέβαια μέσα στη χρονιά, οι απώλειες είχανε βρεθεί σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.

 

 
 

Για ακόμη μια χρονιά, προβληματική εικόνα είχε ο Τιτάνας (-27,53%), μετά και το -2,17% του 2019, θυμίζοντας πως το εξαιρετικά χρηματιστηριακό 2019, μαζί με τη ΜΟΗ (-1,81%) ήτανε οι μοναδικές δύο μετοχές του FTSE 25 που έκλεισαν τη χρονιά με απώλειες.  

 
 

Τώρα από τις μικρότερες και δύο μετοχές που είναι γνωστό πως δε συμπαθούμε καθόλου, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που έχουνε …. Και μάλιστα προειδοποιούμε συνέχεια. Πολύ κακή χρονιά για τη ΜΙΓ (-68,51%), που μόνο δε μας εκπλήσσει αυτή η επίδοση.  

 

 

 

Με μεγάλες απώλειες 57,88% η Ιντραλότ, που ξέρετε εδώ και πάρα πολύ καιρό την αρνητική μας άποψη, πιστεύοντας πως η εταιρεία δύσκολα θα αποφύγει τα χειρότερα ….  

 
 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....