| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 05/11/19

 

 
 

Θα ξεκινήσουμε βάζοντας ένα μεγάλο συν στη Wall Street, για τα νέα ιστορικά υψηλά των βασικών δεικτών, τουλάχιστον ενδοσυνεδριακά. Όπως και αν το δει κανείς. Και παρά την ανησυχία που υπάρχει για την παγκόσμια οικονομία. Οι επιδόσεις της Wall Street είναι πραγματικά εντυπωσιακές κατά τη φετινή χρονιά.

 

 

Τώρα όσον αφορά τη χθεσινή βαρετή συνεδρίαση στο Χ.Α. Ένα συν πως για ακόμη μια φορά, με το που οι απώλειες πήγανε να ξεφύγουνε. Η αγορά έβγαλε αντανακλαστικά και είχαμε αντίδραση. Και πάντα στις πτωτικές συνεδριάσεις ο τζίρος είναι χαμηλότερος ……

 

Στις επιμέρους μετοχές. Συν για τη μετοχή των ΕΛΠΕ, η οποία χθες έκλεισε στα 8,59 ευρώ, +1,42%, με υψηλό ημέρας τα 8,67 ευρώ. Και μην ξεχνάμε πως αφήνοντας πίσω τα 8,40 – 8,50 ευρώ, η μετοχή μπορεί να φύγει αισθητά υψηλότερα.

 

Θα δώσουμε ένα συν και στην ΠΑΠ (Παπουτσάνης), για δύο βασικούς λόγους. Και για τα καλά αποτελέσματα 9μηνου (+80% η κερδοφορία). Και για την άνοδο της τάξης του 3,36%, στα 1,69 ευρώ.

 

Φυσικά και ένα συν στην Jumbo, για το +1,71% και τα 17,80 ευρώ. Η μετοχή απέχει μόλις 6% από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά των 18,88 ευρώ.

 

 
 

Πάμε να ξεκινήσουμε με τον παραδοσιακό τρόπο τα μείον μας.

 

Οι πρώτες 5 λοιπόν μετοχές σε πτώση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ήτανε οι ακόλουθες:

 

ABE (-16,39%, με 45.540 μετοχές όγκο συναλλαγών)

ΣΠΙ (-8,74%, με 1.010 μετοχές όγκο συναλλαγών)

ΙΝΤΕΚ (-8,08%, με 290 μετοχές όγκο συναλλαγών)

ΕΝΤΕΡ (-6,96%, με μόλις 415 μετοχές όγκο συναλλαγών)

&

ΚΟΡΔΕ (-6,93%, με 156.000 μετοχές όγκο συναλλαγών)

 

Φυσικά και να βάλουμε ένα μείον στον ΟΠΑΠ για τη χθεσινή πτώση (9,60, -3,32%) αποτέλεσμα της μείωσης της στάθμισης της μετοχής στους δείκτες της MSCI και της FTSE. Και όπως όλα δείχνουνε, η μετοχή για ακόμη μια φορά τους τελευταίους μήνες κάνει την ίδια κίνηση. Από τα περίπου 9,20 – 9,30 ευρώ μέχρι τα περίπου 9,80 – 9,90 ευρώ. Ισχυρές στηρίξεις και ισχυρές αντιστάσεις αντίστοιχα.  

 

Αν και η μετοχή βρίσκεται από 01/01/19 στο +44,08%. Συνεχίζεται η ταλαιπωρία της μετοχής του Ελλάκτωρα κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Η μετοχή έκλεισε χθες στα 1,788 ευρώ, -2,51%. Τώρα για τις φήμες που συνεχίζουνε να υπάρχουνε πως η εταιρεία θα προχωρήσει σε ΑΜΚ υπέρ ξένου επενδυτή. Καλό είναι να κρατάει κανείς μεγάλες επιφυλάξεις σε τέτοιες φήμες που κατά καιρούς κυκλοφορούν (για πολλές εισηγμένες και όχι μόνο τον Ελλάκτωρα).

 

Φυσικά κλείνοντας να βάλουμε και ένα μεγάλο μείον στη Folli – Follie. Αυτό για τη νέα αναβολή ΓΣ για τον Ιανουάριο του 2020. Μπορεί να ακουγόμαστε βαρετοί. Ωστόσο η άποψη μας είναι η ίδια από την πρώτη στιγμή. Ότι αυτό που λέγεται Folli – Follie δε σώζεται σε καμία περίπτωση …. Κάποια κομμάτια φυσικά και θα πουληθούνε, αλλά σύντομα το Brand Name FF θα σταματήσει να υπάρχει.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....