| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 -07/10/19

 

 
 

Ξεκινώντας θα βάλουμε συν στην πορεία των διεθνών αγορών για τη συνεδρίαση της Παρασκευής, περιμένοντας να δούμε αν αυτή η άνοδος θα επηρεάσει θετικά το Χ.Α. σήμερα. Εκεί λοιπόν που όλοι μιλούσανε για την απόλυτη καταστροφή των χρηματιστηρίων. Την Παρασκευή η Wall Street έκλεισε με άνοδο 1,40%. Άνοδος 1% νωρίτερα την Παρασκευή στη Wall Street. Βέβαια αυτή η άνοδος μπορεί να αποδειχθεί πως δε σημαίνει και τίποτα.

 

Ενδιαφέρουσα  ήτανε και η αναφορά του κ. Σταικούρα στην τελευταία του συνέντευξη. Συγκεκριμένα,  ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει την άμεση νομοθέτηση του στρατηγικού σχεδίου «Ηρακλής»". Και βάζουμε συν σε αυτήν την είδηση, αν και σίγουρα θα περιμένουμε να δούμε τις τελικές παραμέτρους του σχεδίου.

 

Αν και έπεσε οριακά την Παρασκευή (2,05 ευρώ, -0,49%), ένα συν για τον ΑΔΜΗΕ. Και αυτό γιατί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και την πτώση της αγοράς, η μετοχή έχει καταφέρει να δείξει αντοχές. Για την ιστορία, από 01/01/19, η μετοχή βρίσκεται στο +32,6%.

 

Θα βάλουμε ένα συν και στη ΛΑΜΔΑ, για το γεγονός ότι την Παρασκευή υπήρξαν τελικά δύο προσφορές για το Casino. Ωστόσο ευχόμαστε να βάλουμε συν και μετά τις ανακοινώσεις για την τιμή της ΑΜΚ….. Ανακοινώσεις από την οποία εξαρτάται, τουλάχιστον η βραχυπρόθεσμη πορεία της μετοχής. Πιθανόν και η μεσοπρόθεσμη, αφού αυτές οι αποφάσεις θα επηρεάσουνε την πορεία της μετοχής για αρκετούς μήνες.

 

 
 

Θα ξεκινήσουμε βάζοντας ένα μείον για την προηγούμενη εβδομάδα και την πορεία της αγοράς τις πρώτες συνεδριάσεις του Οκτωβρίου. Και μπορεί τυπικά (με ένα +0,18%) να μπήκε τέλος στο πτωτικό σερί των τελευταίων 4 συνεδριάσεων. Ωστόσο κατά την προηγούμενη εβδομάδα, ο ΓΔ κατέγραψε απώλειες 5,3% και ο τραπεζικός δείκτης μεγάλες απώλειες 10%!!

 

Μείον για μια από τις μετοχές που θεωρούμε πως είναι φθηνή. Τη Μυτιληναίος. Γιατί λοιπόν βάζουμε μείον; Απλά και μόνο για την κακή βραχυπρόθεσμη πορεία της μετοχής και την αδυναμία της να αντιδράσει σημαντικά κατά τις τελευταίες ημέρες, αν και το προσπάθησε. Πάντως πιστεύουμε πως μόλις τελειώσει η προσφορά από συγκεκριμένο ξένο επενδυτή (που αυτόν τον καιρό είναι πωλητής). Ανάλογα φυσικά και με το κλίμα στο Χ.Α. Η μετοχή θα πάρει τα επάνω της….

 

Λόγω της πτώσης της Παρασκευής θα βάλουμε ένα μείον στην Aegean Airlines (7,82 ευρώ, -2,37%). Και αν και δε θεωρείται ακριβή στην τρέχουσα αποτίμηση των 558εκ ευρώ. Κρατάμε όπως συγκεκριμένοι ξένοι θεσμικοί συνεχίζονται να εμφανίζονται ανήσυχοι για την πορεία του κλάδου και κυρίως για τα επενδυτικά ανοίγματα της εταιρείας.

 

Ένα μείον και για την αρκετά κακή εικόνα των τελευταίων συνεδριάσεων και στον ΟΛΘ (έκλεισε την Παρασκευή στα 25,80 ευρώ, -2,64%). Να σημειωθεί πάντως, πως η μετοχή είναι στα πιο υπερπουλημένα επίπεδα εδώ και πολύ καιρό. Και σίγουρα χρωστάει μια αντίδραση, έστω μέχρι τα 28,00 – 28,20 ευρώ, όπου βρίσκεται και ο EMA200 ….

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....