| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 09/04/20

 

 

 

Φυσικά και θα ξεκινήσουμε βάζοντας και πάλι σήμερα συν στην συνολική πορεία της αγοράς, με το ΓΔ να κάνει το 3 στα 3, παραμένοντας υψηλότερα των 580 – 590 μονάδων. Θυμίζοντας πως αύριο και την ερχόμενη Δευτέρα είναι αργία λόγω του Καθολικού Πάσχα, με το ενδιαφέρον στρέφεται στη σημερινή συνεδρίαση και αν μπορεί η αντίδραση να έχει συνέχεια. 

 

Για πρώτη φορά εδώ και καιρό και με ώθηση από τις πρόσφατες αποφάσεις της ECB, οι τραπεζικές μετοχές είχανε χθες καλύτερη εικόνα από τις τράπεζες (αν και τα κέρδη μειώθηκαν προς το κλείσιμο), με τον τραπεζικό δείκτη να κλείνει στις 365,59 μονάδες, +3,10%. Δε μπορεί να μιλήσει κανείς για βελτίωση της αρνητικής τεχνικής εικόνας. Αλλά οι τραπεζικές μετοχές είναι πάντα οι μετοχές με τις περισσότερες ιδιαιτερότητες.

 

Εντυπωσιακός χθες ο Ελλάκτωρας που ξύπνησε για τα καλά (μετά το προχθεσινό +10%), με κλείσιμο στα 0,75 ευρώ, +19,05%. Σαφέστατα και παρά τα χρηματοοικονομικά προβλήματα της εταιρείας, η βραχυπρόθεσμη αντίδραση μπορεί να έχει συνέχεια.

 

Από τα 5,00 ευρώ τονίζαμε πως μετά από πολύ καιρό η μετοχή κάνει βάση και δείχνει πως η προσφορά εξαντλείται. Και χθες η μετοχή της Μυτιληναίος έκλεισε με νέα (αν και μικρότερα) κέρδη 1%, στα 6,635 ευρώ. Διαγραμματικά διπλός ο στόχος. Παραμονή υψηλότερα των 6,50 – 6,60 ευρώ και παράλληλα διάσπαση των αντιστάσεων στα 7,10 – 7,20 ευρώ.

 

Για ακόμη μια συνεδρίαση και πάλι εξαιρετική συνεδρίαση για την πιεσμένη μετοχή της Βιοχάλκο, στα 1,968 ευρώ, +9,33%.

 

Non – stop αντίδραση από τα πρόσφατα χαμηλά των 8,60 ευρώ και για την Motor Oil, με κλείσιμο χθες στα 14,34 ευρώ, +6,62%. 5 σερί ανοδικές συνεδριάσεις και ανάκαμψη 67%!!! από τα χαμηλά !!!!

 

 
 

Σε γενικές γραμμές πολύ καλή η χθεσινή συνεδρίαση, όχι τόσο λόγω της ανόδου αλλά λόγω των αντοχών που έδειξε το Χ.Α. στις πρωινές απώλειες (περίπου -2%). Αν λοιπόν βάλουμε ένα πρώτο μείον, αυτό θα είναι στην πρώτη σε πτώση μετοχή του FTSE 25, την Coca Cola (21,50 ευρώ, -5,70%). Βέβαια η μετοχή από τα χαμηλά της (15,39 ευρώ) έχει καταγράψει μια σημαντική αντίδραση 40%.   

 

Με απώλειες και η Jumbo (14,95 ευρώ, -1,58%, σε απόσταση από το χαμηλό ημέρας και τα 14,50 ευρώ), αν και εδώ θεωρείται φυσιολογική η οποιαδήποτε κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών μετά το πρόσφατο ράλι της μετοχής από τα χαμηλά (9,94 ευρώ).

 

Με πτώση χθες και ο ΟΠΑΠ, στα 7,10 ευρώ (-1,32%), αν και εδώ κάποιες πωλήσεις μετά την αντίδραση από τα χαμηλά θεωρείται απόλυτα φυσιολογική.

 

Στις υπόλοιπες μετοχές τώρα και σε σχέση με τα όσα είχαμε γράψει χθες. Στα 7,50 ευρώ, -6,83% έκλεισε η CNL, με 6.325 μετοχές (πάρα πολλές για τα δεδομένα της). Και όπως είχαμε αναφέρει συγκεκριμένος μέτοχος βγαίνει πωλητής, αγοράζοντας μετοχές άλλης εισηγμένης που έχει πέσει περισσότερο.

 

Με μικρές απώλειες 0,89% (στα 1,665 ευρώ) έκλεισε χθες η Briq Properties. Προσωπικά εμείς πιστεύουμε πως η μετοχή αξίζει υψηλότερες τιμές, τουλάχιστον μια τιμή 2,00 με 2,10 ευρώ που είναι η τιμή της πρόσφατης ΑΜΚ.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....