| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 -09/10/19

 

 
 

Και φυσικά θα ξεκινήσουμε με ένα συν για την επιστροφή στις αγορές. Και για το ότι η Ελλάδα επέτυχε ιστορική χαμηλή απόδοση 1,5%. Βέβαια αυτό δεν είναι τόσο ελληνική επιτυχία, μιας και στις αγορές ομολόγων γίνεται ο κακός χαμός. Ωστόσο σίγουρα είναι μια επιτυχία.

 

Τώρα για συνεδριάσεις όπως η χθεσινή. Όπως έχουμε αναφέρει και άλλες φορές, τα συν είναι δύσκολα. Αν θα βάζαμε ένα, αυτό είναι πως ο τζίρος παρέμεινε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα για μια τόσο κακή συνεδρίαση, στα 56εκ ευρώ (αν και σίγουρα αυτά ήτανε περισσότερα από τα 30εκ ευρώ της προηγούμενης Δευτέρας).

 

Και θα βάλουμε ένα συν, στις 4 μετοχές του FTSE 25 που έκλεισαν ανοδικά. Κυρίως την Jumbo (16,22 ευρώ, +2,14%). Αλλά και του ΟΤΕ (12,92 ευρώ, +1,33%) της Aegean Airlines (7,91 ευρώ, +0,76%) και της Motor Oil (21,30 ευρώ, +0,95%).

 

Θα βάλουμε ένα συν στην ΕΥΔΑΠ. Όχι γιατί χθες έκλεισε με κέρδη 0,86% στα 7,56 ευρώ. Αλλά γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχει σχετικά κρατήσει. Σημειώνεται πως από 01/01/19, η μετοχή βρίσκεται στο +51%!

 

 
 

Φυσικά θα ξεκινήσουμε με ένα μεγάλο μείον στο Χ.Α. για τη νέα πτώση. Κυρίως ένα μείον στις διεθνείς αγορές, όπου η κατάσταση παραμένει πολύ οριακή. Μια κατάσταση που όπως βλέπουμε κατά καιρούς επηρεάζει …. και μάλιστα σημαντικά ….  το Χ.Α. ……  Μάλιστα διαγραμματικά όλα δείχνουνε ότι πάμε για λίγο χαμηλότερα, όπου υπάρχουνε και ισχυρές στηρίξεις.

 

Εντυπωσιακή και μη συνηθισμένη για τα δεδομένα της, ήταν η χθεσινή πτώση για την MLS, 3,05 ευρώ, -15,04%. Και αυτό με πολύ μεγάλο όγκο συναλλαγών. Ειδικά για τα δεδομένα της μετοχής, 53.810 μετοχές, με όλα να δείχνουνε πώληση από κάποιον θεσμικό – ξένο επενδυτή (αφού όλα αυτά τα χρόνια αρκετοί είναι αυτοί που έχουνε πάρει πακέτο).

 

Δε χρειάζεται να επαναλάβουμε αυτά τα οποία γράφουμε συνεχώς για τη MIG. Απλά θα βάλουμε ένα ακόμη μείον για το χθεσινή -7,93% (-0,0987 ευρώ). Και μάλιστα με αυξημένο όγκο συναλλαγών, 7,08εκ μετοχές.

 

Ένα μείον και για τη νέα πτώση του Κέκρωπα (2,50 ευρώ, -5,12%), ο οποίος από τα υψηλά του καταγράφει απώλειες σχεδόν 36% (υψηλό 3,90 ευρώ στις 22 Ιουλίου 2019). Βέβαια από 01/01/19, η απόδοση παραμένει εντυπωσιακό, +98%. Σημαντικό λοιπόν το δικαστήριο που είχε κερδίσει η εταιρεία πριν από λίγο καιρό, πράγμα που δικαιολογούσε ένα μεγάλο μέρος της πρόσφατης ανόδου. Ωστόσο μην πιστεύει κάποιος πως τo project στο περιβόητη οικόπεδο του Ψυχικού μπορεί να ξεκινήσει τόσο γρήγορα, αφού απαιτούνται ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουνε.

 

Και από τις μικρές εισηγμένες, ένα μείον και στην Επίλεκτος, η οποία έκλεισε στα 0,21 ευρώ, -10,26%.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....