| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 -11/10/19

 

 
 

Φυσικά και θα ξεκινήσουμε βάζοντας ένα συν στη νέα άνοδο της αγοράς. Με το ΓΔ αθόρυβα και εκεί που η ανησυχία για μια σειρά λόγων άρχισε να χτυπάει κόκκινο (με κάποιους μικρό – επενδυτές να πουλάνε σε χαμηλότερα επίπεδα), να έχει μια σειρά θετικών συνεδριάσεων, αν και σίγουρα με χαμηλούς τζίρους … Έτσι και χθες το Χ.Α. έκλεισε στις 839,22 μονάδες, +0,90%

 

Φυσικά να βάλουμε και ένα συν στην έγκριση του σχεδίου Ηρακλής. Όσοι γνωρίζουμε το ζήτημα, λένε πως χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει. Ωστόσο η έγκριση του σχεδίου αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, δικαιολογημένα παίρνει ένα συν. Και φυσικά αυτός ήτανε ο λόγος που σε δύο ημέρες ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε κέρδη 6%.

 

Ένα συν και στην Alpha Bank, που μπορεί ο δανεισμός στον τίτλο να βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά, χθες όμως είχαμε νέο ανοδικό κλείσιμο στα 1,626 ευρώ, +5,45%. Η μετοχή από τις αρχές του χρόνου βρίσκεται στο +47,82%.

 

Νέο συν σήμερα για την Jumbo, η οποία με νέα άνοδο χθες (16,97 ευρώ, +2,04%), με τη μετοχή θυμίζουμε να έχει ιστορικό υψηλό πριν από λίγο καιρό τα 18,88 ευρώ.

 

Τη θεωρούμε ακριβή. Ωστόσο θα βάλουμε ένα συν στην Cenergy για τη χθεσινή άνοδο, με κλείσιμο στα 1,314 ευρώ, +3,46%.

 

 
 

Νέα άνοδο είχε χθες το Χ.Α., αλλά και πάλι θα ξεκινήσουμε βάζοντας ένα μείον στους τζίρους. Βέβαια ο τζίρος χθες ήτανε κάπως αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, 50εκ ευρώ. Ωστόσο και πάλι κρίνεται χαμηλός.

 

Με τις διεθνείς αγορές να παίζουνε το δικό τους σημαντικό ρόλο στην πορεία του Χ.Α. Θα τους βάλουμε ένα μεγάλο μείον. Και θα τους βάλουμε ένα μείον, γιατί βλέποντας κανείς τη συμπεριφορά τους τον τελευταίο καιρό, όπως και τη χθεσινή συνεδρίαση. Διαπιστώνει αμέσως πως το κλίμα είναι άρρωστο, παρά κάποια κέρδη που υπάρχουνε από 01/01/19 (ουσιαστικά αυτά χτίστηκαν τους πρώτους μήνες και μετά από εκεί οι αγορές προσπαθούν να τα συντηρήσουνε).

 

Ένα μείον φυσικά και στην Lavipharm, η οποία χθες έκλεισε 0,242 ευρώ, -12,32%. Είναι τόσο επιβαρυμένοι οι δείκτες μόχλευσης της εταιρείας, που δε μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα σενάριο για το μέλλον.

 

Οι πιέσεις επέστρεψαν χθες και στη μετοχή της Κρι – Κρι, με κλείσιμο στα 4,77 ευρώ, -2,65%. Πολύ σοβαρή μικρή, αλλά οι επενδυτές συνεχίζουνε να προβληματίζονται από το σενάριο ενός άτακτου BREXIT.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....