| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 -14/10/19

 

 
 

Θα ξεκινήσουμε βάζοντας ένα συν για την πορεία του Χ.Α. Όχι μόνο την Παρασκευή (+2%). Αλλά συνολικά για την πορεία του την προηγούμενη εβδομάδα. Με το Χ.Α. εντελώς αθόρυβα να έχει μια εξαιρετική πορεία.  Όπως και οι διεθνείς αγορές, οι οποίες αθόρυβα κατά τις τελευταίες ημέρες αντέδρασαν.  Για την ιστορία και κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Ο ΓΔ κατέγραψε άνοδο 3,8%.

 

Να βάλουμε και πάλι συν για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το σχέδιο «Ηρακλής», με τους ξένους επενδυτές – οίκους να υποδέχονται τις τελευταίες εξελίξεις με ικανοποίηση. Βέβαια όπως λένε οι οίκοι. Αλλά και διευκρινίζουνε και οι διοικήσεις των τραπεζών. Υπάρχουνε σημεία που πρέπει να διευκρινιστούνε. Και μεγάλες εκκρεμότητες, από τις οποίες θα επηρεαστεί και το πόσο τελικά ευεργετικό θα είναι το σχέδιο Ηρακλής για τις ελληνικές τράπεζες. Και πάνω από όλα με τι ποσοστό θα συμμετέχουνε οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες προς στιγμήν κρατάνε χαμηλό τον πήχη.

 

Πέραν της αγοράς συνολικά. Να βάλουμε ένα μεγάλο συν κυρίως στον τραπεζικό δείκτη, για την υπεραπόδοση της προηγούμενης εβδομάδας και τη μεγάλη άνοδο 10%. Μάλιστα όπως τονίζεται σε επιμέρους σχόλια, ο δείκτης εντελώς αθόρυβα επέστρεψε υψηλότερα των 780 – 790 μονάδων!!!!

 

Την Παρασκευή υπήρχε και κάτι άλλο θετικό, αν και μέχρι το μεσημέρι πήγαιναν ακόμη καλύτερα. Αναφερόμαστε στην αύξηση του τζίρου που καταγράφηκε, 69εκ ευρώ, επαναλαμβάνοντας πάντως πως μέχρι το μεσημέρι, ο τζίρος ήτανε αισθητά μεγαλύτερος.

 

Ένα συν και στην πορεία των διεθνών αγορών. Διεθνείς αγορές οι οποίες εντελώς αθόρυβα και αυτές, κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις και ειδικά την Παρασκευή αντέδρασαν. Και από το πώς θα πάνε τη νέα εβδομάδα εξαρτώνται πολλά και για την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου.

 

Να βάλουμε ένα συν και στα ΕΛΠΕ. Τα όποια χωρίς να το περιμένουνε πολλού. Έδωσε μια πολύ καλή συνεδρίαση την Παρασκευή, με κλείσιμο στα 8,37 ευρώ, +4,10%.

 

 
 

Θα ξεκινήσουμε βάζοντας ένα μεγάλο μείον σε υψηλόβαθμο στέλεχος – μέτοχο χρηματιστηριακής. Χρηματιστηριακής η οποία εμπλέκεται στο πρόσφατο έλεγχο του ΣΔΟΕ. Και αυτό γιατί όπως μαθαίνουμε το ΣΔΟΕ έχει βρει σημαία και τέρατα. Και για τη χρηματιστηριακή και κυρίως για το συγκεκριμένο στέλεχος της μετοχής.

 

Φυσικά να βάλουμε ένα μείον στο Folli – Follie, για την είδηση της αίτησης δύο ομολογιούχων για να κηρυχθεί η εταιρεία σε πτώχευση. Την άποψη μας την ξέρετε εδώ και πολύ καιρό. Πως η εταιρεία δε σώζεται, γιατί απλά δεν υπάρχει κανένα value στο Brand name της εταιρείας.

 

Ένα μείον και στον Τιτάνα. Και αυτό για έναν συγκεκριμένο λόγο. Γιατί δεν ακούγεται καλά, η μετοχή να είναι η μοναδική μετοχή του FTSE 25 που καταγράφει απώλειες από 01/01/19. Και οι επενδυτές να διαβάζουνε πως ο κ. Κανελλόπουλος Τάκης πουλάει μετοχές της εταιρείας. Συγκεκριμένα με βάση τις τελευταίες γνωστοποιήσεις ο κ. Κανελλόπουλος πούλησε 2.400 μετοχές στα 18,01 ευρώ στις 10/10/19, δηλαδή την προηγούμενη Πέμπτη.  

 

Ένα μείον και στη μετοχή της Δρομέας, η οποία έκλεισε με μεγάλη πτώση 16,20% και μάλιστα με μεγάλο όγκο συναλλαγών για τα δεδομένα της μετοχής, 467.188 μετοχές.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....