| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 -15/10/19

 

 
 

Εμείς θα βάλουμε ένα συν για τη χθεσινή συνεδρίαση μόνο σε ένα πράγμα. Στο ότι οι πωλητές ήτανε άφαντοι, με το τζίρο στην πρώτη πτωτική συνεδρίαση μετά από 3 ανοδικές συνεδριάσεις να είναι σημαντικά μειωμένος. Και αυτό το κρατάμε ως θετικό, μαζί φυσικά με την παραμονή υψηλότερα σημαντικών επιπέδων.

 

Ένα συν θα βάλουμε και πάλι στην ΕΤΕ, η οποία έκλεισε στα 2,734 ευρώ υψηλό ημέρας και με κέρδη 1,26%. Στο +148,55% η μετοχή από 01/01/19.

 

Δεν ξέρουμε αν είναι για + ή -. Εμείς θα βάλουμε ένα + στο μεγάλο όγκο συναλλαγών που έκανε χθες η Πλαστικά Κρήτης. Συγκεκριμένα 26.010 μετοχές, κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο για τη μετοχή …. Και όλα δείχνουνε πως η ώρα για δημόσια πρόταση και έξοδο της εταιρείας από το χρηματιστήριο πλησιάζει. Βέβαια για μια τέτοια εξέλιξη θα βάζαμε ένα μεγάλο μείον, αφού θα είναι μια ακόμη σοβαρή εταιρεία που θα αποχωρήσει από το ελληνικό χρηματιστήριο.

 

Ένα συν και στην Autohellas, για το +3,19% και το κλείσιμο στα 7,12 ευρώ.

 

Όχι ότι τη συμπαθούσαμε ποτέ. Όχι ότι είχαμε άδικο, αν κρίνει κανείς από την πορεία της μετοχής όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά για το χθεσινό +9,09% (πρώτη σε άνοδο για την ημέρα) θα βάλουμε ένα συν στη μετοχή της Forthnet, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και την πώληση της εταιρείας. Βέβαια εμείς δεν αποκλείουμε μια ΑΜΚ από τον κ. Μαρινάκη …… Και για αυτό οι επενδυτές θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.

 

 
 

Θα ξεκινήσουμε βάζοντας ένα μεγάλο μείον στη ρηχότητα της αγοράς μας.

Και δεν το λέμε αυτό για τα 34εκ ευρώ τζίρο (αυτό θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι και καλό για την πρώτη πτωτική συνεδρίαση, μετά από 3 ανοδικές). Αλλά για το ότι στις 14:00 ώρα Ελλάδα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στις πρώτες 5 σε πτώση μετοχές χθες. Ο τζίρος ήτανε για γέλια και για κλάματα, περιγράφοντας και την κατάσταση του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Συγκεκριμένα, εκείνη τη χρονική στιγμή οι 5 μετοχές σε πτώση ήτανε:

Δούρος -20% (με όγκο 10 μετοχές)

ΒΑΡΝΗ -20% (Με 1 μετοχή όγκο συναλλαγών!!)

Ακρίτας -20% (με 10 μετοχές όγκο συναλλαγών)

ΙΝΤΕΚ -18,18% (με 5 μετοχές όγκο συναλλαγών)

Dionic -16,67% (64 μετοχές όγκο συναλλαγών)

 

Φυσικά ένα νέο μεγάλο μείον για τη μετοχή της MLS, η οποία έκλεισε στα 1,774 ευρώ, -14,25%, με ακόμη πιο μεγάλο όγκο συναλλαγών από τις προηγούμενες ημέρες (342.000 μετοχές). Το χαμηλό ημέρας ήτανε τα 1,45 ευρώ, δηλαδή το limit down, αν και μετά από εκεί υπήρξε ισχυρή αντίδραση. Σημειώνεται πως η χθεσινή συνεδρίαση ήτανε η 11 πτωτική στις 12 τελευταίες συνεδριάσεις, με τη μετοχή από 01/01/19 να βρίσκεται στο -62,23%. Και με όλα να δείχνουνε, όπως είχαμε γράψει από την πρώτη στιγμή, ότι η έξοδος των θεσμικών συνεχίζεται non – stop.

 

Θα γίνουμε τώρα λίγο κακοί βάζοντας ένα μείον σε όλους αυτούς τους διαχειριστές που εδώ και χρόνια μας είχανε πρήξει με την MLS. Εμείς δεν υιοθετούμε ότι υπάρχουν λογιστικές αλχημείες στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας (δεν πιστεύουμε και δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως συμβαίνει κάτι τέτοιο). Αυτό που λέμε είναι ότι όταν εδώ και χρόνια φωνάζαμε πως η μετοχή της MLS είναι πανάκριβη. Κάποιοι διαχειριστές μας μιλήσουνε για το «ελληνικό τεχνολογικό διαμάντι». Και κάπως έτσι η μετοχή βρίσκεται τώρα σε διαδοχικά ιστορικά χαμηλά. Αυτό να μην το παραβλέπουμε!!!

 

Ένα μείον και στην Audiovisual, για το -10,67%. Και για να είμαστε ειλικρινείς, με τα οικονομικά που έχει η εταιρεία είναι επιτυχία που η μετοχή ακόμη διαπραγματεύεται. Πάλι καλά που έχει ισχυρό μέτοχο …. Αν και πάλι δύσκολα θα γλυτώσει τα χειρότερα ….

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....