| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 -18/10/19

 

 
 

Ένα μόνο συν στο Χ.Α. για τη χθεσινή συνεδρίαση. Ένα συν για τον ίδιο λόγο που το είχαμε βάλει και τις προηγούμενες ημέρες. Για την παραμονή των βασικών δεικτών υψηλότερα καθοριστικών επιπέδων. Και μπορεί ελάχιστους να πείθει η εικόνα του Χ.Α. κατά τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο με βάση αυτές τις παραμονές, ανά πάσα στιγμή μπορούμε να δούμε υψηλότερες τιμές.

 

Ένα συν και στον ΟΠΑΠ. Όχι μόνο για τη χθεσινή, νέα, άνοδο (9,90 ευρώ, +1,69%). Αλλά και γενικά για την πορεία της μετοχής κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Στόχος πλέον, η διάσπαση των αντιστάσεων στα τρέχοντα επίπεδα των 9,80 – 9,90 ευρώ, με επόμενο στόχο την αντίσταση στα 10,00 ευρώ.

 

Αν και σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος, αφού κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στην ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο. Δε μπορεί κάποιος να μην βάλει ένα μεγάλο συν για το ότι επιτέλους είμαστε κοντά σε μια συμφωνία για το BREXIT. Πραγματικά αυτό το οποίο έγινε με το BREXIT σχεδόν 2,5 χρόνια τώρα, είναι για γέλια και για κλάματα.

 

Ένα συν για την νέα αντίδραση του Κρι – Κρι, με κλείσιμο στα 5,10 ευρώ, +2%. Για τα δεδομένα της μετοχής, αυξημένος και ο όγκος συναλλαγών, 25.980 μετοχές. Φυσικά και η άνοδος έχει να κάνει με τη συμφωνία με το BREXIT, με την εταιρεία να καίγεται για μια ελεγχόμενη έξοδο της  Βρετανίας από την Ε.Ε.

 

Συν και στη Μυτιληναίος για την άνοδο τη χθεσινή άνοδο, με κλείσιμο στα 9,815 ευρώ, +1,60%.

 

 
 

Μας φαίνεται πως το καθιερώνουμε σιγά – σιγά και θα ξεκινήσουμε βάζοντας ένα μείον στις 5 μετοχές με τη μεγαλύτερη πτώση χθες.

 

ΑΒΕ (-11,54%)

ΠΑΙΡ (-11,04%)

ΛΑΒΙ (-10,08%)

ΛΟΓΟΣ (-9,27%)

ΑΕΓΕΚ (-7,41%)

 

Μείον και στην Coca Cola για τη χθεσινή εικόνα και τη νέα πτώση. Η απόδοση είναι αρκετά φτωχή, συνολικά από 01/01/19, μόλις +3,76%. Και δεν κρύβουμε την ανησυχία μας για τη συνέχεια. Θυμίζουμε πως η μετοχή έχει τη μεγαλύτερη, με διαφορά, στάθμιση στον FTSE 25 (περίπου 25%). Και μια στάθμιση κοντά στο 10% στο ΓΔ.

 

Ένα μείον θα βάλουμε και στις διεθνείς αγορές για το χθεσινό ενδοσυνεδριακό τους γύρισμα, όπου εν μέσω και ανησυχίας για την παγκόσμια οικονομία φάνηκε πως η συμφωνία για το BREXIT ήτανε σε ένα μεγάλο βαθμό προεξοφλημένη στην άνοδο του τελευταίου χρονικού διαστήματος. Είναι χαρακτηριστικό πως στην ανακοίνωση της συμφωνίας, ο DAX ήτανε +1%, με τα κέρδη σταδιακά να χάνονται όλα μέχρι το κλείσιμο της συνεδρίασης.

 

Πτώση όπως αναφέραμε παραπάνω 7,41% και για τη μετοχή της ΑΕΓΕΚ, όπου το μεγάλο ερώτημα είναι αν μελλοντικά η εταιρεία θα καταφέρει να επιβιώσει ή και πάλι θα βρεθεί εκτός διαπραγμάτευσης. Κάτι το οποίο θυμίζουμε πως είχε ξανασυμβεί, με την οικονομική της κατάσταση να είναι «μαύρη».

 

Φυσικά ένα μείον και στην MLS, με τις πιέσεις να επιστρέφουνε. Και αν και με μικρότερους όγκους, οι θεσμικοί να συνεχίζουνε να πουλάνε (έκλεισε στα 1,84 ευρώ, -5,64%, με 69.596 μετοχές όγκο συναλλαγών).

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....