| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 19/05/20

 

 
 

Κανείς δεν ενθουσιάστηκε από το τζίρο της χθεσινής συνεδρίασης. Αλλά κακά τα ψέματα, όταν μιλάμε για μια συνεδρίαση με άνοδο 2,74%, δε μπορεί κανείς να μη βάλει ένα μεγάλο συν, συνολικά για τη χθεσινή συνεδρίαση, με το ΓΔ να επιστρέφει υψηλότερα των 600 μονάδων.

 

Φυσικά ένα μεγάλο συν χθες και στις διεθνείς αγορές και ειδικά τον DAΧ που έκανε πραγματικά σπουδαία πράγματα. Και αυτός ήτανε και ο βασικός λόγος για την καλή εικόνα του Χ.Α. χθες, σε μια ημέρα που τα κέρδη του DAX κατά τη διάρκεια της ημέρας έφτασαν σχεδόν το +5%.

 

Στις επιμέρους μετοχές χθες, από το πρωί, πρώτη σε άνοδο και σε μια καλή συνεδρίαση με προσδοκίες για τις συμφωνίες που κάνει η τράπεζα. Στα 0,32 ευρώ η Eurobank, +11,65%, με 9,38εκ μετοχές όγκο συναλλαγών.

 

Με άνοδο 7% και η ΔΕΗ, στα 2,60 ευρώ, με καλά νέα από το γεγονός ότι η μετοχή βρίσκεται υψηλότερα των 2,52 – 2,53 ευρώ. Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο ζητούμενο σε αυτή τη φάση, με επόμενο στόχο τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 2,63 – 2,65 ευρώ, μια διάσπαση η οποία όμως δεν αποκλείεται να αποδειχθεί δύσκολη.

 

Με καλή άνοδο και η Βιοχάλκο, στα 2,295 ευρώ, +5,52%, με επόμενο στόχο μετά τη χθεσινή άνοδο, τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 2,32 - 2,33 ευρώ.

 

Με νέα άνοδο 5,52% χθες η Aegean Airlines, στα 5,06 ευρώ, +5,42%, με 81.630 μετοχές όγκο συναλλαγών. Η μετοχή από 01/01/20 βρίσκεται στο -39,76%, περιμένοντας τις εξελίξεις στον τουρισμό, αφού η κατάσταση παραμένει πάντα οριακή. Χαρακτηριστικά ήτανε αυτά τα οποία είπε χθες ο κ. Βασιλάκης, λέγοντας πως το δεύτερο τρίμηνο θα έχει για τον όμιλο, μόνο έξοδα και μηδέν έσοδα. 

 

Με καλή εικόνα και κέρδη η μετοχή της Μυτιληναίος, στα 6,825 ευρώ, +5%. 219.000 μετοχές όγκο συναλλαγών και απώλειες 30,21% από τις αρχές του 2020.

 

Από τις μικρότερες εισηγμένες τώρα, με καλή άνοδο 4,90% η Κρι – Κρι, στα 5,14 ευρώ, με 10.200 μετοχές όγκο συναλλαγών.

 

 
 

Αν βάλουμε ένα μείον για τη χθεσινή έντονα ανοδική συνεδρίαση. Φυσικά και αυτό θα είναι στο ύψος του τζίρου που ήτανε εξαιρετικά χαμηλός, ειδικά για μια τόσο έντονα ανοδική συνεδρίαση, μόνο 30εκ ευρώ.

 

Στις επιμέρους μετοχές, καμία μετοχή δεν ήτανε πτωτική και αυτό δείχνει το πόσο καλή συνεδρίαση ήτανε. Άρα το πρώτο μείον θα το βάλουμε στη μετοχή που από τον FTSE 25 είχε χθες τα μικρότερα κέρδη. Και αυτή ήτανε η Γεκτερνα, με κλείσιμο στα 6,14 ευρώ, +0,16%.

 

Η δεύτερη μετοχή του FTSE 25 με τα μικρότερα κέρδη ήτανε η ΕΧΑΕ, στα 3,38 ευρώ, +2,30%. Πάντως στα πλαίσια των διευρυμένων αναδιαρθρώσεων της MSCI στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, επικίνδυνη να έχει προβλήματα θα λέγαμε πως είναι η ΕΧΑΕ.  

 

Με άνοδο 1% η Motor Oil, στα 13,11 ευρώ, με τη μετοχή να συνεχίζει να έχει κάποια προβλήματα κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, με κλειδί να παραμείνει υψηλότερα των 13,00  - 13,10 ευρώ.

 

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την MSCI και την επερχόμενη αφαίρεση της από το μεγάλο δείκτη, αδύναμη πάντα η μετοχή του Τιτάνα, με κλείσιμο χθες στα 10,84 ευρώ, +1,31%.

 

Από τις μικρότερες εισηγμένες τώρα, με απώλειες 2% έκλεισαν χθες τα ΠΛΑΘ, στα 1,76 ευρώ. Η μετοχή έκανε προσφάτως ένα «μπαμ», με μεγάλη ώθηση και από την ιστορία με τις μάσκες, αν και τελευταία έχει κάτσει. Τώρα εμείς γιατί νομίζουμε πως όσοι ασχολήθηκαν με τις μάσκες, στο τέλος θα την πατήσουνε …. … Αυτό που ήδη ξέρουμε είναι πως στην αγορά, οι τιμές πέφτουνε ημέρα με την ημέρα, με την προσφορά από όλο τον κόσμο να αυξάνεται.

 

Με νέες απώλειες 0,73% χθες η CNL, στα 6,80 και θα επαναλάβουμε πως θα περιμένουμε νέες ανακοινώσεις της εταιρείας για το δάνειο στην MLS, αφού 1εκ ευρώ για το χαρτοφυλάκιο της CNL είναι πραγματικά πολύ μεγάλο (αν και η εταιρεία λέει πάντα πως είναι απολύτως καλυμμένη).

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....