| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 -20/09/19

 

     

   
   

Θα ξεκινήσουμε βάζοντας ένα συν θα πρέπει να βάλουμε στον όμιλο Λάτση, για την απόφαση του να δείξει τέτοια εμπιστοσύνη στη χώρα, βάζοντας τόσα χρήματα στη ΛΑΜΔΑ, αλλά και όχι μόνο. Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Χρηματιστηριακά δεν έχουμε τον κ. Λάτση τόσο εμπιστοσύνη. Ωστόσο η απόφαση του λέει πολλά για το πόσο πιστεύει το project. Και για αυτό παίρνει το συν.

Μπορεί ο Λάτσης να φιγουράρει στα συν. Αλλά θα βάλουμε και ένα μείον στη ΛΑΜΔΑ, που ξέρατε εδώ και μήνες πως γράφαμε θετικά σχόλια. Και αυτό όχι για τη νέα χθεσινή πτώση (7,75 ευρώ, -3,24%). Σε ένα βαθμό αναμενόμενο, αφού ήτανε η πρώτη ημέρα μετά τις ανακοινώσεις. Το μείον λοιπόν το βάζουμε γιατί η εταιρεία θεωρούμε πως θα έπρεπε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τους όρους της ΑΜΚ. Και πιστεύουμε πως και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς θα έπρεπε να της ζητήσει να δώσει περισσότερες πληροφορίες, στα όρια πάντα της νομοθεσίας.

   

Όσον αφορά το Χ.Α. …. Ένα συν για το ότι και πάλι χθες ο ΓΔ έχει παραμείνει υψηλότερα των 860 μονάδων….

Ένα μείον θα πάρει η Πειραιώς. Και αυτό όχι λόγω δικής της ευθύνης. Αλλά λόγω του σχολίου που έκανε η JP Morgan, η οποία ξεκίνησε την κάλυψη των 4 ελληνικών τραπεζών. Όπως αναφέρει, εξαίρεση μεταξύ των 4 τραπεζών είναι η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς η πιο αδύναμη κεφαλαιακή της δομή δημιουργεί τον κίνδυνος για dilution στους μετόχους και επισκιάζει την κατά τα άλλα εντυπωσιακή της λειτουργική ανάκαμψη. Και αυτή είναι η αλήθεια, αν και η σημερινή διοίκηση της τράπεζα κάνει φιλότιμες προσπάθειες, οι οποίες ήδη φέρνουνε κάποια αποτελέσματα.

 

Μείον και σήμερα για τη ΣΑΤΟ, μετά το νέο -11%. Το ξέρετε ότι δεν ασχολούμαστε με τέτοιες εισηγμένες. Επομένως δε χρειάζεται να γράψουμε πολλά για την κακή οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Δε χρειάζεται να γράψουμε πολλά και για το -4,2% της Lavipharm. Μπορεί η μετοχή να βρίσκεται στο +95% από 01/0ι πολλές μικρές εισηγμένες). Ωστόσο αν κανείς δει τις λογιστικές καταστάσεις της εταιρείας θα καταλάβει γιατί δεν πρέπει να νιώθει ασφάλεια με τη μετοχή της εταιρείας.

 

Είναι απίστευτο. Αλλά εδώ και δεν ξέρουμε πια πόσες συνεδριάσεις, η μετοχή της Κρέκα (με τεράστια χρηματοοικονομικά προβλήματα και αυτή) δεν κάνει πράξη. Και το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως στο limit up της μετοχής, τα 0,0405 ευρώ υπάρχει μια αγορά 20.298 μετοχών, εδώ και καιρό. Και δε βρίσκεται κάποιος να πουλήσει να κάνει πράξη μετοχή. Είναι εντυπωσιακό πως η εισηγμένη σε αυτήν την τιμή έχει κεφαλαιοποίηση 250.000 ευρώ. Υπάρχει λοιπόν εισηγμένη στο Χ.Α. που έχει την αξία όσο ένα διαμέρισμα.

Θα βάλουμε στην Ελλάδος ένα συν. Και πάλι για τον ίδιο λόγο με χθες. Την αισθητή αύξηση του τζίρου που παρατηρείται, με την Ελλάδος να κλείνει χθες στα 13,90 ευρώ (αμετάβλητη), με όγκο συναλλαγών 31.410 μετοχών. Και αυτός δεν είναι ένας συνηθισμένος όγκος συναλλαγών. 

Δεν ξέρουμε αν είναι συν ή πλην. Επειδή όμως η εταιρεία ήτανε πάντα σοβαρή, θα το βάλουμε στα συν … Αυξάνονται λοιπόν οι φήμες που υπάρχουνε εδώ και καιρό ότι η εισηγμένη Πλαστικά Κρήτης βρίσκεται στην τελική ευθεία για την αποχώρηση της από το Χ.Α. 

 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....