| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 21/10/19

 

 
 

Εννοείται ότι κανείς δεν εντυπωσιάστηκε από τη συμπεριφορά του Χ.Α. κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο θα βάλουμε ένα συν, σε κάτι το οποίο αναφέραμε συνεχώς στα προηγούμενα σχόλια μας. Στο ότι όλες αυτές τις τελευταίες ημέρες, οι βασικοί δείκτες παραμένουνε υψηλότερα κρίσιμων στηρίξεων. Και ευχόμαστε αυτό να συνεχιστεί…

 

Δεν ξέρουμε ακριβώς αν πρέπει να μπει στα συν. Στις επόμενες συνεδριάσεις θα φανεί, δεδομένου και ότι η διαγραμματική εικόνα της μετοχής έχει επιδεινωθεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο κρατάμε το μεγάλο όγκο συναλλαγών της Coca Cola την Παρασκευή. Είναι χαρακτηριστικό πως η μετοχή στο Λονδίνο είχε όγκο συναλλαγών σχεδόν 1εκ μετοχές !! Αλλά και στην Ελλάδα οι 72.000 μετοχές που άλλαξαν χέρια ήτανε πολλές.

 

Στα συν ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της ΛΑΜΔΑ μπαίνει και ο κ. Κυριακόπουλος. Ειδικότερα, η Lamda Development ανακοίνωσε πως στις  18.10.2019 το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έλαβε απόφαση να πωληθεί το σύνολο του υπολοίπου των ιδίων μετοχών, που η εταιρεία έχει στην κατοχή της, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΟΡΥΜΗΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ». Σημειώνεται πως μιλάμε για 546.167 μετοχές (0,685% του συνόλου μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας).

 

Ένα συν και στην ΕΥΔΑΠ, με κλείσιμο στα 7,85 ευρώ, +1,55%. Και το συν όχι για την άνοδο της Παρασκευής, αλλά για τη συμπεριφορά της μετοχής όλους αυτούς τους μήνες. Στο +57% από 01/01/19.

 

 
 

Ναι μεν βάλαμε συν δίπλα για την παραμονή των βασικών δεικτών υψηλότερα καθοριστικών επιπέδων κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο θα βάλουμε και ένα μείον για την μείωση των συναλλαγών και των διακυμάνσεων στο Χ.Α. κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Κάτι το οποίο ήτανε πιο έντονο κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Και θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει αυτήν την εβδομάδα …..

 

Φυσικά σε αυτό το σημείο και σε κάτι που σίγουρα αφορά και τις αγορές. Θα βάλουμε και ένα μεγάλο μείον στη Βρετανία και τα όσα απίστευτα γίνονται με το BREXIT, για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια. Έτσι για να μην λέμε μόνο για τη χώρα μας!!!!

 

Δράμα χωρίς τέλος για την MLS, με νέα πτώση 6,79% την Παρασκευή (στα 1,715 ευρώ). Πάντως η διοίκηση της εισηγμένης συνεχίζει να είναι εξαφανισμένη. Και αυτό μας προβληματίζει ακόμη περισσότερο. 

 

Σε αυτό το σημείο να βάλουμε και ένα μεγάλο – στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Όπως με χαρακτηριστικό τρόπο σχολίασε το Bloomberg, οι ευρωπαϊκές τράπεζες συνολικά έχουν πλέον μικρότερη αξία από την Apple Inc. Είναι χαρακτηριστικό πως οι 36 τράπεζες του δείκτη Bloomberg Europe 500 Banks – με περιουσιακά στοιχεία 28 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και περισσότερα από 2 εκατομμύρια προσωπικό – έχουν υποχωρήσει κάτω από την χρηματιστηριακή αξία των τεχνολογικών γιγάντων, όπως η Apple και η Microsoft.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....