| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 22/10/19

 

 
 

Αναφορικά με τη χθεσινή συνεδρίαση και χωρίς να έχουμε ιδιαίτερες συγκινήσεις. Συν, όπως κάναμε και κατά την προηγούμενη εβδομάδα, για δύο βασικούς λόγους:

 

Α) Αφενός γιατί οι βασικοί δείκτες παραμένουνε υψηλότερα καθοριστικών επιπέδων.

Β) Αφετέρου γιατί ασχέτως αν οι συνεδριάσεις είναι τόσο μίζερες. Οι επενδυτές δε φαίνονται πρόθυμοι να πουλήσουνε.

 

Θα βάλουμε και ένα συν στην Πειραιώς. Όχι μόνο για το χθεσινό +2,07%, στα 3,05 ευρώ. Αλλά γιατί από τις αρχές του χρόνου, όταν αρκετοί ήτανε αυτοί που μίλαγαν για τη χρεοκοπία της τράπεζας. Η μετοχή είναι στην πρώτη θέση των αποδόσεων, με εντυπωσιακή άνοδο 263%. Δεν παίρνουμε θέση υπέρ της Πειραιώς, την οποία θεωρούμε πάντα επικίνδυνη επενδυτική επιλογή (όπως συνολικά τις τραπεζικές μετοχές, αν και το outlook είναι σημαντικά βελτιωμένο). Ωστόσο αναφέρουμε τα δεδομένα.

 

Ένα συν και πάλι σήμερα στο Κρι – Κρι που συνεχίζει να το παλεύει, μετά τα πρόσφατα προβλήματα (και λόγω BREXIT). Κλείσιμο χθες στα 5,10 ευρώ, +2%.

 

 

Αρκετοί ήτανε αυτοί που σχολίασαν θετικά την άνοδο της Ιντραλοτ χθες (0,419 ευρώ, +8,41%), κυρίως λόγω και της αύξησης των συναλλαγών. Εμείς πάντως μέσο-μακροπρόθεσμα θα συνεχίσουμε να βάζουμε ένα μεγάλο μείον στη μετοχή, προειδοποιώντας τους επενδυτές. Θα επαναλάβουμε πως η χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας είναι τραγική.  

 

 
 

Φυσικά και το πρώτο μείον της ημέρας θα μπει στη συνέχιση των πολύ χαμηλών τζίρων, με την αγορά χθες να έχει συναλλαγές 44εκ ευρώ. Όχι ότι ήτανε έκπληξη, αφού ουσιαστικά συνεχίζεται η κατάσταση των προηγούμενων εβδομάδων. Ωστόσο για όποιον ασχολείται από το πρωί μέχρι το βράδυ με το Χ.Α., τέτοιοι τζίροι είναι κάτι παραπάνω από βαρετοί, με συνεδριάσεις χωρίς συγκινήσεις...

 

Ας ρίξουμε μια ματιά και στο στις πρώτες 5 σε πτώση μετοχής της χθεσινής συνεδρίασης. Φυσικά όλες μικρές εισηγμένες, με ελάχιστες συναλλαγές σε κάποιες περιπτώσεις.

 

PASAL: -20% (με αυξημένο όγκο συναλλαγών, 58.960 μετοχές)

ΛΕΒΠ: -18% (160 μετοχές όγκο συναλλαγών)

ΑΕΓΕΚ: -9,82% (με όγκο 10.100 μετοχές)

Ίλυδα: -8,28% (με 1.205 μετοχές όγκο συναλλαγών)

&

Ναυπάκτου: -6,67% (με 1.951 όγκο συναλλαγών)

 

Θα βάλουμε ένα μείον και στη Νηρέας. Όχι μόνο για τη χθεσινή πτώση 2,76% (στα 0,194 ευρώ). Αλλά γιατί είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Με deal και συμφωνίες που ελάχιστοι έχουνε καταλάβει που θα βγάλει, την ώρα που τα οικονομικά της εταιρείας συνεχώς επιδεινώνονται, όπως είχε φανεί και στο 6μηνο.

 

-

Στα στης MLS τώρα, η μετοχή της οποίας χθες κατέγραψε κέρδη 1,765 ευρώ, +2,62% (στα 1,76 ευρώ). Εμείς σήμερα θα βάλουμε ένα μείον για την πορεία του ομολόγου της εισηγμένης. Το ομόλογο λοιπόν της MLS, χθες έκλεισε στα επίπεδα του 84,3, δηλαδή περίπου χαμηλότερα 16-17% από την πρόσφατη τιμή της έκδοσης του. Και αυτό λέει πολλά, ασχέτως αν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επαναγορές ομόλογών.

 

Ένα μείον και στην Pasal, η οποία όπως αναφέραμε παραπάνω ήτανε η πρώτη σε πτώση μετοχή. Θυμίζουμε πως η μετοχή έκλεισε στα 0,176 ευρώ, -20%, με 58.955 μετοχές όγκο συναλλαγών. Φυσικά όλα αυτά στον απόηχο της συμφωνίας με τους Σουηδούς και της ΑΜΚ που θα γίνει!

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....