| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 -23/09/19

 

     

   
   

Θα βάλουμε ένα συν για τη συνεδρίαση της Παρασκευής και τις συγκινήσεις που πρόσφερε, με φόντο τo rebalancing, αλλά και το κλείσιμο Παραγώγων. Σε μια λοιπόν πολύ ευμετάβλητη συνεδρίαση, το Χ.Α. έκλεισε με οριακά κέρδη αλλά και υψηλό ημέρας (+0,26%). Σε κάθε περίπτωση το ότι οι μετοχές έδειξαν δυναμική και απορρόφησαν τις όποιες πιέσεις κρίνεται θετικά. Μαζί φυσικά με το ότι το Χ.Α. παραμένει υψηλότερα των 860 μονάδων.

Θα ξεκινήσουμε βάζοντας ένα μείον για το αρνητικό σχόλιο της Goldman Sachs για την πορεία των αγορών τον Οκτώβριο. Όχι γιατί το θεωρούμε λάθος. Αλλά γιατί δεν αποκλείουμε να επιβεβαιωθεί. Ειδικότερα και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουνε οι αναλυτές της Goldman Sachs: «Για όσους επενδυτές πήραν μια ανάσα από το χάος τον Αύγουστο, πρέπει να προετοιμαστούν καθώς η αγορά πρόκειται να τρελαθεί ξανά».

   
Θα βάλουμε και ένα συν για την ΕΤΕ και τη νέα καλή άνοδο της Παρασκευής (2,765 ευρώ, +3,25%), με τη μετοχή να είναι όλο και πιο κοντά σε νέες διασπάσεις αντιστάσεων. Φυσικά και ένα συν για τη μετοχή, για το +151% από τις αρχές του χρόνου. Παράταση έως την ερχόμενη Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου πήρε, σύμφωνα με πληροφορίες, η προθεσμία για την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών από ενδιαφερόμενους στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει ξεκινήσει για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Creta Farms. Και νομίζουμε πως μετά τα όσα έχουνε συμβεί τους τελευταίους μήνες. Η εισηγμένη και ειδικά η διοίκηση της εισηγμένης δικαιούνται ένα μεγάλο μείον.
 

Και άλλο -20% για την ΣΑΤΟ την προηγούμενη Παρασκευή, με τη μετοχή να κλείνει στα 0,037 ευρώ. Και κάπως έτσι η μετοχή μέσα σχεδόν σε μια εβδομάδα έχασε το 56% της αξίας της!!!

 

Αν και πιστεύουμε πως βραχυπρόθεσμα η μετοχή μπορεί να δώσει μια αντίδραση. Ωστόσο με φόντο τις αποδόσεις από τις αρχές του χρόνου (υπάρχει σχόλιο στη στήλη Κυνηγός). Είμαστε αναγκασμένοι να βάλουμε ένα μείον στη μετοχή του Τιτάνα που είναι η μοναδική (από τον FTSE 25) με αρνητικό πρόσημο από 01/01/19.

Θα βάλουμε και ένα συν για το κλείσιμο της Μυτιληναίος στα 10,17 ευρώ, +1,60%. Και αυτό γιατί το μεγάλο στοίχημα από εδώ και πέρα θα είναι η παραμονή υψηλότερα των 10,10 – 10,15 ευρώ. Μια παραμονή που ανοίγει το δρόμο για σπουδαία πράγματα.

 

Όπως και αν το δει κανείς. Και παρά το εντυπωσιακό χαμηλό free – float της μετοχής (με φόντο την ΑΜΚ – πιστεύουμε πως σε δεύτερο χρόνο θα δοθούνε πακέτα σε ξένους επενδυτές). Ωστόσο θα βάλουμε ένα συν στην Πανγαία. Και αυτό όχι για την άνοδο της μετοχής (5,75 ευρώ, +4,55%) με φυσικά μικρό όγκο συναλλαγών (μόλις 500 μετοχών). Αλλά γιατί η εταιρεία εξελίσσεται σε μια από τις σοβαρότερες εταιρείες του κλάδου, με πραγματικά μεγάλα νούμερα.  

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....