| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 -24/09/19

 

 
 

Σίγουρα ένα συν θα βάλουμε για την είδηση πως το Fund Oceanwood Capital Management LTD μείωση την ανοιχτή του θέση στην Εθνική Τράπεζα (στο 1,85% του συνόλου των μετοχών από 2,01%). Και θυμίζουμε πως είχαμε γράψει πως η πορεία της μετοχής τις προηγούμενες ημέρες έδειχνε σημάδια κλεισίματος short θέσεων.

Θα βάλουμε και ένα συν στις τράπεζες για τη χθεσινή συνεδρίαση. Όχι φυσικά γιατί έκλεισαν με απώλειες 2,12%. Αλλά γιατί φάνηκε και ακόμη μια φορά πως υπάρχουνε αγοραστές, έτοιμοι να απορροφήσουνε τις πιέσεις. Πάντα βέβαια όλα αυτά μέχρι νεοτέρας.

 

Εμείς θα επιμείνουμε και θα βάλουμε και σήμερα ένα συν στη μετοχή της Ελλάδος, η οποία χθες κατάφερε να κλείσει ανοδικά, 14,06 ευρώ (+1,44%). Βέβαια κάθε φορά τους τελευταίους μήνες που πλησιάζει τις αντιστάσεις στα 14,40 – 14,50 ευρώ αντιμετωπίζει προβλήματα. Και δεν αποκλείουμε να συμβεί και πάλι το ίδιο.

 

Αν και τη μετοχή της ΔΕΗ τη θεωρούμε πάντα high risk. Δε μπορούμε να μην της βάλουμε ένα συν για χθες, αφού ήτανε η μοναδική ανοδική μετοχή του FTSE 25 (έκλεισε στα 2,91 ευρώ, +0,14%, αν και σε μεγάλη απόσταση από το υψηλό ημέρας τα 2,98 ευρώ).

 
 

 
 

Θα ξεκινήσουμε βάζοντας ένα πολύ μεγάλο μείον στο γνωστό μας (κυρίως από την υπόθεση της Folli – Follie) Fosun. Γιατί τώρα αυτό; Γιατί σε ένα ακόμη κανόνι που πλήττει τη χώρα μας, εμπλέκεται το fund Fosun που είναι ο βασικός μέτοχος του Thomas – Cook που ως γνωστών χρεοκόπησε. Και αναρωτιόμαστε. Πως γίνεται αυτό το Fosun σε όλες τις μεγάλες χρεοκοπίες και σκάνδαλα να είναι πάντα μέσα;

Εμείς θα βάλουμε ένα – για τη μετοχή των ΕΛΠΕ. Όχι για τη νέα πτώση της μετοχής (έκλεισε στα 8,54 ευρώ, -1,61%). Αλλά για όλη αυτή τη φημολογία που υπάρχει στην αγορά για το που θα γίνει τελικά το πακέτο. Η ιστορία είναι γνωστή. Η φημολογία πως οι εμπλεκόμενοι ενδιαφέροντα να πέσει η τιμή για να γίνει χαμηλά το πακέτο. Και όπως είναι λογικό. Αυτό λειτουργεί ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία. 

Πέραν όμως των ΕΛΠΕ, ένα μείον θα βάλουμε και πάλι στη ΛΑΜΔΑ, η οποία βρίσκεται στα όρια κρίσιμων στηρίξεων. Προσωπικά συνεχίζουμε να επιμένουμε πως η εταιρεία θα έπρεπε να δώσει κάποια στοιχεία για τους όρους της ΑΜΚ, για να μην υπάρχει όλη αυτή η «σπέκουλα» μέχρι τη ΓΣ (10/10).

Και τα limit down συνεχίζονται για τη ΣΑΤΟ (0,03 ευρώ, -18,92%, με 31.381 μετοχές όγκο συναλλαγών), το οποίο επί της ουσίας είναι το 5ο συνεχόμενο. Για την εταιρεία και την κακή της οικονομική κατάσταση τα έχουμε αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες και δεν υπάρχει λόγος να τα επαναλάβουμε.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....