| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 25/10/19

 

 
 

Με το χρηματιστήριο να έχει χθες μια νέα βαρετή συνεδρίαση, μην καταφέρνοντας αυτή τη φορά να κλείσει κοντά στο υψηλό ημέρας (κλείνοντας πάντως με οριακά κέρδη 0,10% και όχι απώλειες). Θα ξεκινήσουμε βάζοντας ένα μεγάλο συν στην εικόνα των ομολόγων, με νέες ιστορικά χαμηλές αποδόσεις. Και ανάμεσα σε όλα τα άλλα, αυτό εν αναμονή της έκθεσης της S&P σήμερα….

 

Εμείς πάντως θα βάλουμε ένα συν στην αγορά, όπου και πάλι χθες φάνηκε πως μέχρι νεοτέρας το θετικό είναι πάντα το πλέον πιθανό σενάριο.

 

Ένα συν για την ΕΧΑΕ, όπου χθες έδειξε σημάδια ζωής. Και με άνοδο, αν και έκλεισε σε κάποια απόσταση από το υψηλό ημέρας (4,545 ευρώ, +1,68%, υψηλό ημέρας τα 4,62 ευρώ στο ξεκίνημα της ημέρας). Αλλά και με σχετική αύξηση των συναλλαγών, 131.000 μετοχές.

 

Να βάλουμε ένα συν και στη μετοχή της ΕΛΠΕ για τη χθεσινή άνοδο, με κλείσιμο στα 8,47 ευρώ, +1,68%. Στόχος πάντα η διάσπαση στα τρέχοντα επίπεδα των 8,45 – 8,50 ευρώ.

 

Και ένα συν για το Jumbo που συνεχίζει να δείχνει πως είναι πραγματικά μια καλή εισηγμένη (έκλεισε στα 17,50 ευρώ, +0,57%). Απέχει μόλις 8% από το ιστορικό της υψηλό (18,88 ευρώ). Άνοδος +37,58% από 01/01/19.

 
Καλή εικόνα και για την Σαράντης, με κλείσιμο στα 8,00 ευρώ, +2,30%, με όγκο συναλλαγών 29.190 μετοχές.
 

 
 

Ας ξεκινήσουμε με τον παραδοσιακό τρόπο, βάζοντας ένα μείον στις μετοχές με τη μεγαλύτερη πτώση χθες. Και όπως καθημερινά βλέπουμε. Σε πολλές από αυτές, η πτώση έρχεται με ελάχιστες συναλλαγές, με πολλές από τις εισηγμένες (κυρίως τις μικρές) να είναι τελείως απαξιωμένες.

 

ΝΙΟΥΣ (-6,39%, με 11.030 μετοχές)

ΧΑΙΔΕ (-6%, 467 μετοχές)

ΜΕΡΚΟ (-6%, με 499 μετοχές)

ΚΤΗΛΑ (-5,13%, με 598 μετοχές)

ΙΛΥΔΑ (0,268 ευρώ, -4,96%

 

Ένα μείον και στην MIG. Όχι για την πτώση της τάξης του 3,39% (στα 0,1082 ευρώ). Αλλά γιατί νιώθουμε πως σιγά – σιγά η εταιρεία οδηγείται στο χειρότερο σενάριο. Αυτό που κάποια στιγμή μελλοντικά θα κατεβάσει ρολά, με τα καλά περιουσιακά στοιχεία του ομίλου να περνάνε στις τράπεζες που τα έχουνε πλέον collateral (εγγύηση για τα δάνεια).

 

Ένα μείον και στην Ιντραλότ για τη νέα πτώση της μετοχής (0,425 ευρώ, -2,53%), εν μέσω προβληματισμού που προκάλεσε η τελευταία διάψευση των προσδοκιών για εξαγορά της εταιρείας από τον ΟΤΕ. Ο τζόγος φυσικά αναμένεται να συνεχιστεί, με τους επενδυτές να πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

 

Ένα μείον και στην Autohellas για τη χθεσινή πτώση (-2%, στα 6,90 ευρώ). Εννοείται πως η μετοχή παραμένει πολύ φθηνή. Ωστόσο υπάρχει και κάτι που δε μας αρέσει. Μεταξύ σοβαρού και αστείου. Ότι εκεί που σχεδόν μόνο εμείς (GFF) ασχολούμασταν με τη μετοχή. Ξαφνικά τους τελευταίους μήνες είναι πολλοί αυτοί που ασχολούνται και γράφουνε για τη μετοχή. Και πάντα μεταξύ σοβαρού και αστείου …. Όταν μια μετοχή γίνεται μόδα, αυτό δεν είναι καλό, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....