| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 -26/09/19

 

 
 

Με ένα συν συνολικά στην αγορά και κυρίως τις τραπεζικές μετοχές θα ξεκινήσουμε. Είναι πραγματικά εντυπωσιακά τα αντανακλαστικά που δείχνουνε σε κάθε συνεδρίαση που πάνε οι απώλειες να ξεφύγουνε.

 

Συν σε ένα άλλο γεγονός. Πως όποτε το κλίμα είναι κακό, ο τζίρος είναι χαμηλός. Όπως έχει σχολιαστεί, μια από τις ενδείξεις πως το ανοδικό σενάριο παραμένει σε ισχύ.

 

Τη θεωρούμε επικίνδυνη επιλογή. Και συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως αργά ή γρήγορα τα χειρότερα μπορεί και να τα δούμε μπροστά μας. Ωστόσο δε μπορούμε να μην βάλουμε ένα μεγάλο συν στη ΔΕΗ, η οποία χθες έκλεισε με νέα άνοδο 5,29%, στα 3,064 ευρώ. Άνοδος 136,79% από 01/01/19!!!!

 

Να βάλουμε ένα συν και στην πάντα συμπαθή ΕΥΑΠΣ. Όχι μόνο για το +2% (5,20 ευρώ). Αλλά για το γεγονός ότι είχε όγκο συναλλαγών 94.900 μετοχές. Πράγμα σπάνιο για τη μετοχή!!!

 

Και σήμερα ένα + για τη νέα άνοδο της ΕΥΠΙΚ και το κλείσιμο στα 5,28 ευρώ (+4,35%). Είναι από τις καλές – σοβαρές μικρές και το αξίζει.

 

 
 

Με τη ζημία στον ελληνικό τουρισμό να είναι πραγματικά μεγάλη. Θα ξεκινήσουμε, βάζοντας και πάλι ένα μεγάλο μείον στην Thomas Cook, για την ομολογία του CEO της εταιρείας: «Είχαμε μαύρη τρύπα ύψους πάνω από 3,1 δισ. λίρες».  Kαι για να ρίξουμε και το καρφί μας. Με μέτοχο το Fosun, πάλι καλά. Το δικό μας το Folli – Follie είχε εμφανίσει πλασματικά στοιχεία περίπου 1δις ευρώ στις πωλήσεις στην Ασία (οι οποίες επί την ουσία ήτανε ανύπαρκτες).

 

Αν και η άποψη μας είναι γνωστό πως είναι πολύ θετική για τη μετοχή. Ωστόσο για τη χθεσινή συνεδρίαση θα βάλουμε στη μετοχή της Μυτιληναίος ένα μείον. Την παρακολουθούσαμε συνεχώς. Και δεν κρύβουμε πως η συμπεριφορά της δε μας άρεσε καθόλου, κλείνοντας τελικά στα 9,76 ευρώ, -2,30%. Φυσικά καταλαβαίνεται όλοι ότι το σχόλιο μας αφορά καθαρά τη χθεσινή συνεδρίαση.

 

Ένα μείον χθες και για τη μετοχή της ΕΧΑΕ, η οποία συνεχίζει τη μίζερη πορεία της, όπως εδώ και αρκετούς μήνες. Κλείσιμο στα 4,65 ευρώ, -2,11%. Όγκος συναλλαγών χαμηλός, 47.000 μετοχές.

 

Μπορεί χθες να μην έκλεισε με ένα νέο limit down, αλλά με μια νέα πτώση 19%. Ωστόσο με απώλειες 80% μέσα σε μερικές εβδομάδες, νομίζουμε πως δικαίως σχεδόν καθημερινά βάζουμε ένα μείον στη Σάτο. Βέβαια θα γίνουμε σκληροί. Οι επενδυτές που την επέλεξαν να πρόσεχαν!!!!

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....