| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 -27/09/19

 

 
 

Βαρετή ήτανε σε γενικές γραμμές η χθεσινή συνεδρίαση, με τον τραπεζικό δείκτη να κλείνει στις 811,56 μονάδες, -0,30%. Ωστόσο θα ξεκινήσουμε βάζοντας ένα μεγάλο συν στον δείκτη για το +86% που καταγράφεται από τις αρχές του χρόνου. Και επίσης θα βάλουμε ένα μεγάλο + στην Πειραιώς για το +258%!!!!!

 

Καλή συμπεριφορά χθες για τη μετοχή της Τενεργ, με κλείσιμο στα 7,38 ευρώ, +2,36%. Κεφαλαιοποίηση 840εκ ευρώ. Άνοδος 39% από 01/01/19.

 

Θετικά έκλεισε χθες η μετοχή του Ελλάκτωρα (1,87 ευρώ, +1,08%, αν και μακριά από τα υψηλό ημέρας 1,907 ευρώ), μετά τα προβλήματα των τελευταίων ημερών. Ωστόσο σε καμία περίπτωση αυτή η αντίδραση δεν αρκεί, με τη διαγραμματική εικόνα να επιβαρύνεται, ειδικά όσο η μετοχή μένει χαμηλότερα των 2,00 ευρώ. Και μπορεί να τη βάλαμε στα συν λόγω της χθεσινής μικρής ανόδου. Ωστόσο λόγω της παραμονής χαμηλότερα των 2,00 ευρώ θα μπορούσε άνετα να μπει και στα μείον (σε σχόλια τα οποία πάντα είναι πιο βραχυπρόθεσμα).

 

Ένα μικρό συν θα βάλουμε και για τον ΟΠΑΠ, όχι γιατί έκλεισε στα 9,64 ευρώ, +0,36%. Αλλά γιατί προς στιγμήν δεν επιστρέφει χαμηλότερα των 9,50 – 9,60 ευρώ. Ο στόχος για το θετικό σενάριο παραμένει ο ίδιος. Και είναι η διάσπαση των αντιστάσεων των 9,80 – 9,90 ευρώ, αν και δεν φαίνεται ότι είναι ένας στόχος που θα επιτευχθεί εύκολα.

 
 

 
 

Θα ξεκινήσουμε βάζοντας ένα μείον για το τζίρο, όχι μόνο της χθεσινής ημέρας (44εκ ευρώ). Αλλά για τον τζίρο των τελευταίων συνεδριάσεων. Ένα τζίρο που δυστυχώς αρχίζει να παγιώνεται. Και ναι μεν είναι θετικό ότι ο τζίρος είναι χαμηλός όταν έχουμε πτωτικές συνεδριάσεις. Ωστόσο αρχίζει να φαίνεται ότι και στις όποιες ανοδικές προσπάθειες ο τζίρος κατεβάζει στροφές. Και αυτό δε μας αρέσει, ειδικά με την αγορά να ψάχνει την υπέρβαση.

 

Η πιο ίσως αρνητική είδηση της χθεσινής ημέρας, ήτανε η έκθεση της Moody’s και το Credit Negative για τις ελληνικές τράπεζες, ως αποτέλεσμα της χρεοκοπίας της Thomas Cook. Και αυτό εκεί που το κλίμα πάει να φτιάξει. Όχι φυσικά ότι ήλθε το τέλος του κόσμου. Ωστόσο ο φόβος μήπως το ένα κανόνι πυροδοτήσει σειρά εξελίξεων μας προβληματίζει.

 

Ένα μεγάλο μείον και στην Creta Farm. Είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουνε τους τελευταίους μήνες, με αποκορύφωμα τα όσα έγιναν χθες και το ότι είχαμε μέχρι και χειροδικίες ….. Άντε να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε, με την άποψη μας από την πρώτη στιγμή να είναι πως η εταιρεία δε σώζεται.

Τώρα για το νέο -17% ΣΑΤΟ, αν και βγήκανε αγοραστές και δεν έκλεισε στο limit down. Tι να πει κανείς, μετά περίπου -85% των τελευταίων ημερών. Το ερώτημα μπορεί να είναι, το πότε θα έχουμε το κανόνι!

 

Τώρα πρώτη σε πτώση χθες ήτανε η μετοχή της Dionic, -20%. Τι να πει κανείς. Θυμίζουμε πως πριν από χρόνια και πριν ξεσπάσει η κρίση, προειδοποιούσαμε για τα χάλι των οικονομικών της στοιχείων …. Και απλά είναι μια ακόμη εισηγμένη που πολύ δύσκολα σώζεται ….

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....