| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 29/07/20

 

 
 

Πρέπει τυπικά να βάλουμε συν για το χθεσινό +1,20%, μετά από 3 πτωτικές συνεδριάσεις, αν και σίγουρα κανείς δε μπορεί να είναι ευχαριστημένος από την εικόνα που και πάλι είχε το Χ.Α. ……. Χαμηλός τζίρος και πολύ προβληματική εικόνα, ειδικά στην περίπτωση των τραπεζικών μετοχών.

 

Στις επιμέρους μετοχές τώρα. Πρώτη σε άνοδο χθες η ΛΑΜΔΑ, στα 5,85 ευρώ, +2,45%. Εννοείται ότι μετά τα πρόσφατα πακέτα και τα όσα έγιναν με την αποχώρηση της Μαριάνας Λάτση, η νευρικότητα για κάποιο χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί στη μετοχή, με αρκετά χαρτιά να αλλάζουνε χέρι σε αυτές τις τιμές και πολλούς επενδυτές να είναι έτοιμοι να πουλήσουνε ελαφρώς υψηλότερα.

 

Καλή εικόνα χθες και για την Coca Cola ΕΕΕ, στα 22,75 ευρώ, +2,34%. Όπως αναφέρουμε και στη στήλη Λεωφόρος Αθηνών, η μετοχή βρίσκεται στα όρια σημαντικών αντιστάσεων, με τις επόμενες συνεδριάσεις να είναι ενδιαφέρουσες.

 

Με άνοδο 2,25% και η ΜΟΗ, στα 12,27 ευρώ. Όλα δείχνουνε πως η νευρικότητα στη μετοχή θα συνεχιστεί. Όπως μάλιστα μαθαίνουμε τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένας μεγάλος ξένος επενδυτής που αγοράζει, αλλά παράλληλα και ένας άλλος μεγάλος ξένος που πουλάει. Και μαθαίνουμε πως ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος έχει τελειώσεις τις κινήσεις του.

 

Αν και δεν το συμπαθούμε χρηματιστηριακά και τον θεωρούμε ακριβό. Πάντα μεγάλες αντοχές για τη μετοχή της Σαράντης, με κλείσιμο χθες στα 8,40 ευρώ, +2,19%.

 

Καλή είναι περιττό να αναφέρουμε πόσο καλή είναι πάντα η ΤΕΝΕΡΓ. Κλείσιμο χθες στα 10,76 ευρώ, +2,09%.

 

Πολύ καλή εικόνα και για την Μυτιληναίος, στα 7,94 ευρώ, +2,06%, με τα βλέμματα να στρέφονται στις πραγματικά πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα 8,00 – 8,10 ευρώ.

 

Κάτι δείχνει τέλος και ο Τιτάνας, με κλείσιμο χθες στα 11,00 ευρώ, +2,04%. Βέβαια μιλάμε πάντα για τον Τιτάνα που μέχρι νεοτέρας, δεν τον έχουμε πλέον εμπιστοσύνη χρηματιστηριακά.

 

 
 

Όπως αναφέραμε και δίπλα, άνοδος χθες στο Χ.Α., αλλά κανείς δε μπορεί να είναι ικανοποιημένος με αυτήν την εικόνα. Ειδικά ένα μεγάλο μείον στις τράπεζες, που και πάλι από το +3% μέσα στην ημέρα έκλεισαν στο +0,80%, καίγοντας για ακόμη μια φορά όποιον τόλμησε να κάνει intraday.

 

Στις επιμέρους μετοχές και τον FTSE 25. Με πτώση 3 μετοχές, με την ΕΥΔΑΠ στα 6,60 ευρώ, -0,45%. Με τη μετοχή να είχε κρατήσει μέχρι προσφάτως, θεωρούμε λογική αυτήν την κοιλιά που κάνει τελευταία. Στόχος η επαναπροσέγγιση των 7,00 – 7,10 ευρώ.

 

Με απώλειες 0,30% η Jumbo, στα 16,45 ευρώ, αλλά φυσικά μόνο παράπονο δε μπορεί να έχει κανένας με τη συμπεριφορά της μετοχής. Στο -11,32% ytd, έχοντας δώσει και μέρισμα η μετοχή.

 

Με οριακές απώλειες 0,04% η ΕΤΕ, στα 1,2065 ευρώ, κοντά στο χαμηλό ημέρας. Και δεν είναι τόσο πρόβλημα ότι η μετοχή έκλεισε με οριακές απώλειες, ουσιαστικά αμετάβλητη. Αλλά ότι για ακόμη μια συνεδρίαση, έκλεισε σε μεγάλη απόσταση από το υψηλό ημέρας και τα 1,27 ευρώ.

 

Δεν έκλεισε με πτώση, αλλά αμετάβλητη στα 0,564 ευρώ η ΑΛΦΑ. Αλλά και εδώ ισχύει το ίδιο, για κλείσιμο σε πραγματικά μεγάλη απόσταση από το υψηλό ημέρας και τα 0,59 ευρώ!!!!

 

Στις μικρότερες μετοχές, με σημαντικές απώλειες 4,57% η Ιντραλότ, στα 0,094 ευρώ. Με μεγάλες απώλειες 75% ytd για τους γνωστούς λόγους και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας.

 

Με οριακές απώλειες 0,88% η Autohellas, με την εταιρεία να αντιμετωπίζει προκλήσεις, αν και το leasing μαθαίνουμε ότι πηγαίνει αρκετά καλά. Στα θετικά ότι οι βασικοί μέτοχοι αγοράζουνε μετοχές. Στο -54% η μετοχή από τις αρχές του 2020.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....