| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 31/03/20

 

 

 

Ένα συν συνολικά για την εικόνα που είχε το Χ.Α. χθες. Όχι φυσικά ότι πρέπει κανείς να πανηγυρίζει, ωστόσο σε αυτή τη συνεδρίαση φάνηκε πως οι πωλητές είναι απρόθυμοι να σκοτώσουνε περαιτέρω τα χαρτιά, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας και αν και σίγουρα θα περιμένουμε τις εξελίξεις παγκοσμίως.

 

Και πέραν του Χ.Α., να βάλουμε ένα συν και στις διεθνείς αγορές, οι οποίες όλες την Παρασκευή έκλεισαν στο υψηλό ημέρας, με τη Wall Street  να καταγράφει άνοδο μεγαλύτερη του 3%. Με κέρδη 1,90% και επίσης στο υψηλό ημέρας ο DAX.

 

Φυσικά το συν πηγαίνει για τη χθεσινή ημέρα στις τράπεζες, οι οποίες έκλεισαν σε μια αθόρυβη συνεδρίαση με άνοδο 5,03%. Μάλιστα παρακολουθώντας τη συνεδρίαση νιώθαμε πως χθες υπήρχε εκτεταμένο short covering, με το μεγαλύτερο μέρος της αντίδρασης να έχει πιθανόν σχέση με το κλείσιμο ανοιχτών θέσεων στις τράπεζες.

 

Και από τις τραπεζικές μετοχές. Την καλύτερη εικόνα είχε χθες η ΕΤΕ, με κλείσιμο στα 1,18 ευρώ, +8,31%. Μια ΕΤΕ που γενικά τις τελευταίες ημέρες έχει μια καλύτερη εικόνα. Και σε σχέση με τα παραπάνω, πιστεύουμε πως αυτή σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο κλείσιμο ανοιχτών πωλήσεων.

 

Για ακόμη μια συνεδρίαση, εξαιρετική εικόνα είχε χθες και η ΕΧΑΕ, με κλείσιμο στα 3,64 ευρώ, +5,97%. Αξίζει να αναφέρουμε πως η μετοχή από τα χαμηλά που είχε κάνει μέσα στον Απρίλιο και τα 2,5 ευρώ καταγράφει άνοδο σχεδόν 50%!!  Είναι χαρακτηριστικό πως οι απώλειες της από 01/01/20 έχουνε μειωθεί στο -21,47%. Και ευχόμαστε αυτή η συμπεριφορά της μετοχής να αποδειχθεί σηματωρός συνολικά για τη βελτίωση του κλίματος στο Χ.Α.

 

Καλή εικόνα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και για την Jumbo, με κλείσιμο χθες στα 12,70 ευρώ, +4,96%. Στο -31,54% η μετοχή από 01/01/20.

 

Και ο Μυτιληναίος συνεχίζει να έχει καλή εικόνα, θυμίζοντας πως είχαμε επισημάνει από τα 5 ευρώ πως η μετοχή βγάζει αγοραστές και ότι ήθελε να κάνει μια νέα βάση χαμηλότερα. Η μετοχή έκλεισε χθες στα 6,25 ευρώ, +0,81%, με απώλειες από 01/01/20, 36%.

 

 
 

Στα μείον τώρα. Ας ξεκινήσουμε βάζοντας ένα στη μετοχή του FTSE 25 που κατέγραψε χθες τις μεγαλύτερες απώλειες. Πτώση 6,69% για τη Βιοχάλκο, στο 1,702 ευρώ. Φυσικά η πτώση ήτανε αποτέλεσμα της ανακοίνωσης της εταιρείας για το κλείσιμο των εργοστασίων για έναν μήνα.

 

Με απώλειες 0,38% χθες και ο Τιτάνας, στα 10,44 ευρώ. Βέβαια επαναλαμβάνουμε πως είναι θετικό ότι οι βασικοί μέτοχοι προχωράνε σε αγορές κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

 

Με απώλειες 2,39% η Aegean Airlines, βέβαια λόγω της γνωστής ειδησεογραφίας, η όποια νευρικότητα στη μετοχή είναι απολύτως λογική.

 

Πέραν της Βιοχάλκο που βρέθηκε στο επίκεντρο των πιέσεων. Με μεγάλες απώλειες 6,96% έκλεισε χθες και η Cenergy, στα 0,735 ευρώ.

 

 

 Με σημαντικές απώλειες 4,88% χθες και η Quest, αν και δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε πως η μετοχή όλο αυτό το διάστημα έχει σταθεί αρκετά καλά. Απώλειες μόνο 20,81% από 01/01/20 έναντι απωλειών 39% του ΓΔ.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....