| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 31/10/19

 

 
 

Ασχέτως αν έκλεισε με νέα κέρδη, βαρετή συνεδρίαση για να βάλει κανείς συν. Εμείς θα βάλουμε ένα μεγάλο συν στο βασικό συμπέρασμα των συνεδριάσεων των τελευταίων εβδομάδων (αν και επαναλαμβάνουμε  πως πολλές από αυτές είναι βαρετές – όπως και στις διεθνείς αγορές). Ποιό είναι αυτό; Πως αν δε συμβεί κάτι απρόοπτο, η αγορά δεν έχει καμία διάθεση να πάει χαμηλότερα, με τη βασική τάση να παραμένει θετική.

 

Να βάλουμε και ένα συν στη μετοχή της ΑΛΦΑ, για τη νέα άνοδο (+2,17%, στα 1,88 ευρώ). Σημειώνεται πως μεταξύ των τραπεζών, η ΑΛΦΑ έχει την καλύτερη εικόνα τον Οκτώβριο. Στο +70,91% η μετοχή από 01/01/19.

 

Στα πολύ θετικά της χθεσινής ημέρας και εκτός χρηματιστηρίου. Η νέα έκδοση ΕΓΕΔ, ύψους 812,5εκ ευρώ μέσω της έκδοσης εντόκων 6μηνης διάρκειας, με τη ζήτηση στα ύψη και το επιτόκιο να είναι στο μηδέν (στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία το επιτόκιο ήταν 0,1%. Ο συντελεστής κάλυψης είχε διαμορφωθεί στο 2,44, ενώ στη σημερινή έφτασε το 2,88%). Και όλα αυτά σε συνέχεια των πρόσφατων εκδόσεων, μέχρι και με αρνητικό επιτόκιο, στα ΕΓΕΔ 3μηνών (είχανε υποβληθεί συνολι­κές προ­­­σφο­ρές ύψους 1,018 δισ. ευρώ, που υπερκά­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,73 φορές).

 

Είμαστε αναγκασμένοι να βάλουμε ένα συν και στη μετοχή της Ολυμπιακής  για τη χθεσινή άνοδο (2,42 ευρώ, +8,52%). Και λέμε αναγκασμένοι, αφού αυτήν την ιστορία με την πώληση του Πόρτο Καρράς την έχουμε ξαναζήσει. Και άντε και πωλείται το ξενοδοχεία. Θέλουμε να δούμε σε ποιά τιμή θα γίνει αυτό. Και τι θα μείνει τελικά στους μετόχους της Ολυμπιακής!!!

 

Ας βάλουμε ένα μικρό συν και στη μετοχή της ΕΕΕ για τη χθεσινή αντίδραση (27,30 ευρώ, +1,29%), αν και πάλι φάνηκε σχετικά αδύναμη κλείνοντας σε σχετική απόσταση από το υψηλό ημέρας (27,54 ευρώ). Βέβαια όπως έχουμε αναφέρει σε επιμέρους σχόλια. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για πραγματική βελτίωση της εικόνας, πρέπει να δούμε επιστροφή υψηλότερα, τουλάχιστον, των 28,00 – 28,10 ευρώ για να αρχίσει κάπως να ηρεμεί η διαγραμματική εικόνα.

 

 
 

Ας ξεκινήσουμε βάζοντας ένα μείον στις μετοχές που κατέγραψαν χθες τις μεγαλύτερες απώλειες, με την κλασσική επισήμανση των πολύ χαμηλών συναλλαγών, σε αρκετές από αυτές.  

 

ΛΕΒΚ (-24,54%, με 890 μετοχές όγκο συναλλαγών)

ΠΑΙΡ (-6,43%, με 1.480 μετοχές όγκο συναλλαγών)

ΦΟΡΘ (-6,22%, με 1.508 μετοχές όγκο συναλλαγών)

ΣΠΙ (-5,45%, με 22.890 μετοχές όγκο συναλλαγών)

ΦΡΙΓΟ (-3,85%, με 130.000 μετοχές όγκο συναλλαγών)

 

Στα 7,17 ευρώ χθες έκλεισε η ΛΑΜΔΑ με οριακά κέρδη 0,56% και σε σχετική απόσταση από το χαμηλό ημέρας (7,08 ευρώ). Και μπορεί να έκλεισε με οριακά κέρδη, εμείς όμως θα βάλουμε ένα μείον, Όχι για τη μεγάλη πτώση από τα πρόσφατα υψηλά των 10,10 ευρώ στις αρχές Ιουλίου. Αλλά γιατί η εταιρεία θεωρούμε πως κακώς καθυστερεί να βγάλει ανακοινώσεις για τους ακριβείς όρους της ΑΜΚ.

 

Ένα μείον και στη Μυτιληναίος. Δε θεωρούμε πως υπάρχει λόγος να ανησυχεί κάποιος που έχει μετοχές (αυτά αφορούν πολύ βραχυπρόθεσμες κινήσεις). Ωστόσο το μείον θα το βάλουμε για τη διήμερη πτώση, με κλείσιμο χθες στα 9,66 ευρώ, -1,38%, με χαμηλό ημέρας τα 9,52 ευρώ και με μεγάλο όγκο συναλλαγών (444.250 μετοχές).

 

Ας βάλουμε τέλος ένα μείον και στη Βιοχάλκο, που έκλεισε στα 3,64 ευρώ, -1,09%. Θυμίζουμε πως η μετοχή ταλαιπωρείται επί της ουσίας εδώ και εβδομάδες. Και δικαιολογημένα μετά τη δημοσίευση αρκετά κακών αποτελεσμάτων 6μηνου.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....