| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros |

 
 

Τρίτη, 19/05/2026

     

 

 

Στα 4,25 δισ. ευρώ διαμορφώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς και τις εκτιμήσεις των τραπεζών, το ποσό που θα αντλήσει η ΔΕΗ μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, με την τιμή διάθεσης να ορίζεται στα 18,63 ευρώ ανά μετοχή.

Η τιμολόγηση κρίνεται ιδιαίτερα ισχυρή, καθώς αντιστοιχεί σε μηδενικό discount σε σχέση με την τιμή της μετοχής πριν από την ανακοίνωση της ΑΜΚ, στοιχείο που αποτυπώνει την έντονη ζήτηση και την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο αναπτυξιακό σχέδιο της επιχείρησης.

Το συνολικό ποσό υπερβαίνει κατά περίπου 250 εκατ. ευρώ τον αρχικό στόχο άντλησης κεφαλαίων (περί τα 4 δισ. ευρώ), επιβεβαιώνοντας ότι η ΔΕΗ κινείται στο ανώτερο εύρος των προσδοκιών για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος έως το 2030.

 

Ισχυρή υπερκάλυψη – Προσφορές άνω των 14 δισ. ευρώ

Οι προσφορές των επενδυτών ξεπέρασαν τα 14 δισ. ευρώ, καθώς το ιδιαίτερα ισχυρό ενδιαφέρον που είχε ήδη καταγραφεί από την πρώτη ημέρα (άνω των 12 δισ. ευρώ) συνεχίστηκε και κατά τη δεύτερη ημέρα της διαδικασίας.

Το επίπεδο υπερκάλυψης αναδεικνύει την ισχυρή επενδυτική εμπιστοσύνη στο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ και στις προοπτικές ανάπτυξής της στην αγορά ενέργειας της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με έμφαση στις υψηλότερες αποδόσεις και στη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια.

Σε φάση νέας αναπτυξιακής μετάβασης

Η αγορά φαίνεται να «τιμολογεί» την είσοδο της ΔΕΗ σε μια νέα φάση μετασχηματισμού, με το στρατηγικό της πλάνο να υπερβαίνει τον παραδοσιακό ρόλο της επιχείρησης στην ηλεκτρική ενέργεια.

Το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 24 δισ. ευρώ έως το 2030 εστιάζει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην αποθήκευση ενέργειας, στις ενεργειακές υποδομές και στον ψηφιακό μετασχηματισμό, με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού ενεργειακού ομίλου περιφερειακής εμβέλειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

 

Greek Finance Forum Team

 
 
 

Σχόλια Αναγνωστών

 
 
 
GFF Feed

Loading...

 
 
 
 
 
 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2026 Greek Finance Forum