| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros |

 
 

Τρίτη, 27/10/2026

   

 

Στο προσκήνιο επανέρχεται παλαιότερη υπόθεση καταγγελλόμενης δωροδοκίας αστυνομικού, μετά τις συλλήψεις για την υπόθεση φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης που ερευνάται για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και συνδέεται με την αλυσίδα αρτοποιείων «Το Χωριάτικο».

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ο επιχειρηματίας Άγγελος Γιαννακόπουλος, στον οποίο οι αρχές αποδίδουν ηγετικό ρόλο στη νέα υπόθεση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ο επιχειρηματίας φέρεται να κατέβαλλε επί δύο χρόνια 300 ευρώ τον μήνα σε ανθυπαστυνόμο που υπηρετούσε στη Μύκονο, προκειμένου να ενημερώνεται για επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις του.

Ο αστυνομικός συνελήφθη το καλοκαίρι του 2025, ενώ η δίκη του έχει προσδιοριστεί για την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

 

Οι καταγγελλόμενες πληρωμές και οι πληροφορίες για ελέγχους

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, οι επίμαχες πληρωμές φέρονται να πραγματοποιούνταν την περίοδο 2022-2024. Κατά τη δικογραφία, ο ανθυπαστυνόμος φέρεται να παρείχε πληροφορίες που σχετίζονταν με αστυνομικές επιχειρήσεις και ελέγχους σε επιχειρήσεις στην Αττική και τη Μύκονο.

Σε διαφορετικό περιστατικό, τον Σεπτέμβριο του 2024, ο Γιαννακόπουλος φέρεται, μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο, να προσέφερε 3.000 ευρώ σε δεύτερο αστυνομικό στη Μύκονο, με σκοπό να διευκολυνθεί αμοιβαία μετάθεση του δεύτερου αστυνομικού με τον ανθυπαστυνόμο.

Οι αναφορές αυτές αποκτούν πρόσθετη σημασία στο πλαίσιο της νέας έρευνας, καθώς εξετάζονται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο επιχειρηματίας ενδέχεται να είχε ενημερωθεί για επιχείρηση που αφορούσε τη σύλληψή του.

Στο μικροσκόπιο 430 εταιρείες και 59 συλληφθέντες

Η υπόθεση της φερόμενης φοροδιαφυγής έχει λάβει ευρύτερες διαστάσεις, καθώς ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για εννέα κακουργήματα σε βάρος 59 συλληφθέντων.

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται τουλάχιστον 430 εταιρείες που φέρονται να ήταν εικονικές, καθώς και περίπου 40 πρόσωπα τα οποία, σύμφωνα με τις αρχές, εμφανίζονταν ως εκπρόσωποι εταιρειών για λογαριασμό τρίτων.

Οι ερευνητές διερευνούν ενδεχόμενη απάτη σε βάρος του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο φέρονται να διοχετεύονταν χρηματικά ποσά μέσω επιχειρήσεων της εστίασης.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι η εμφάνιση αυξημένων εσόδων και η έκδοση περισσότερων αποδείξεων, ώστε να εμφανίζονται ως νόμιμα κεφάλαια χρήματα που φέρονται να προέρχονταν από νυχτερινά κέντρα. Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί αποτελούν αντικείμενο της έρευνας και δεν έχουν κριθεί δικαστικά.

Η σύλληψη στα Ιωάννινα και η παλαιότερη καταδίκη

Ο 57χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη στα Ιωάννινα. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί, οι αρχές εξέταζαν το ενδεχόμενο να επιχειρούσε να μεταβεί οδικώς στην Αλβανία και στη συνέχεια αεροπορικώς στο Ντουμπάι.

Σε βάρος του ίσχυε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, στο πλαίσιο παλαιότερης υπόθεσης που αφορούσε μαστροπεία και εμπορία ανθρώπων, για την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν τυχόν συνδέσεις της παλαιότερης υπόθεσης με τη σημερινή έρευνα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, μέχρι στιγμής δεν είχαν προκύψει στοιχεία που να δικαιολογούν αυτόφωρη διαδικασία για νέες πράξεις μαστροπείας ή εμπορίας ανθρώπων.

Παράλληλα, παραμένουν ανοιχτά τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων της αλυσίδας και την απασχόληση των εργαζομένων. Ορισμένα σημεία συνεχίζουν να λειτουργούν, ενώ η δικαστική και αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Greek Finance Forum Team

 
 
 
GFF Feed

Loading...

 
 
 
 
 
 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2026 Greek Finance Forum