| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 
 

Τετάρτη, 29/04/2026

        
 

 

 

Στις διεθνείς επεκτατικές κινήσεις της Jumbo, στις συζητήσεις με τη Balfin Group, αλλά και στα σχέδια για είσοδο σε Τουρκία, Καναδά και ενίσχυση παρουσίας στη Ρουμανία, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της εταιρείας Απόστολος Βακάκης κατά την τηλεδιάσκεψη με αναλυτές.

Για τη συνεργασία με τη Balfin, ο κ. Βακάκης σημείωσε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο ένα πιθανό franchise agreement, το οποίο θα επιτρέψει επέκταση σε νέες αγορές μέσω ενισχυμένων υποδομών, συμπεριλαμβανομένων και αποθηκών στην Κίνα για την εξυπηρέτησή τους. Τόνισε πάντως ότι πρόκειται για πρώιμο και μη ώριμο ακόμη σχέδιο.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο νέο μοντέλο pop-up καταστημάτων, μικρότερης κλίμακας, το οποίο εξετάζεται αρχικά για τον Καναδά και ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλες αγορές. Στον Καναδά, το πρώτο κατάστημα αναμένεται στις αρχές του 2027, με τροφοδοσία από την Ελλάδα.

Για την Τουρκία, όπου σχεδιάζεται ηλεκτρονική παρουσία έως το τέλος του 2026, ο κ. Βακάκης υπογράμμισε ότι πρόκειται για ιδιαίτερα απαιτητική αγορά και ότι η εταιρεία θα κινηθεί σταδιακά και με προσοχή, χωρίς βιαστικές κινήσεις ή συγκεκριμένους οικονομικούς στόχους προς το παρόν. Όπως ανέφερε, η στρατηγική θα βασιστεί σε σταδιακή αξιολόγηση της αγοράς με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Αναφορικά με τη Ρουμανία, όπου καταγράφηκε πρόσφατα πτώση πωλήσεων λόγω μακροοικονομικών πιέσεων, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της αγοράς, εκτιμώντας ότι τα προβλήματα είναι προσωρινά. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η εταιρεία συνεχίζει επενδύσεις σε υποδομές και δίκτυο διανομής.

Σχετικά με τον ανταγωνισμό, και ειδικά την ολλανδική Action, ο επικεφαλής της Jumbo υποβάθμισε τις ανησυχίες, τονίζοντας ότι η στρατηγική της εταιρείας παραμένει σταθερή και δεν επηρεάζεται από συγκρίσεις με άλλους παίκτες της αγοράς.

Τέλος, αναφερόμενος στις μελλοντικές προοπτικές και τα περιθώρια κερδοφορίας, ο κ. Βακάκης υπογράμμισε το αβέβαιο διεθνές περιβάλλον (επιτόκια, ισοτιμίες, γεωπολιτικές εντάσεις) και επανέλαβε τη φιλοσοφία της Jumbo για συντηρητική προσέγγιση κινδύνου, περιγράφοντας τη στρατηγική της εταιρείας ως αναμονή μέχρι να «ωριμάσουν» οι συνθήκες πριν από κάθε επιθετική κίνηση επέκτασης.

 

Greek Finance Forum Team

 
 
 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 
GFF Feed

Loading...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2026 Greek Finance Forum