| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros |

 
 

Πέμπτη, 02/07/2026

     

 

Θετική παραμένει η Morgan Stanley για τις ελληνικές συστημικές τράπεζες, επιβεβαιώνοντας τη στάση υπεραπόδοσης (Overweight) για το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου, παρά το ισχυρό ράλι που έχει προηγηθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στη νέα πανευρωπαϊκή της ανάλυση για τον τραπεζικό κλάδο, η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι οι ελληνικές μετοχές εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με ελκυστικές αποτιμήσεις σε σχέση με την υψηλή κερδοφορία και τις αποδόσεις κεφαλαίου που επιτυγχάνουν.

 

Οι νέες τιμές-στόχοι

Η Morgan Stanley δίνει τις εξής εκτιμήσεις:

Alpha Bank: τιμή στόχος 4,90€, περιθώριο ανόδου ~24% (Overweight)

Τράπεζα Πειραιώς: τιμή στόχος 11,30€, περιθώριο ανόδου ~24% (Overweight)

Eurobank: τιμή στόχος 4,90€, περιθώριο ανόδου ~18% (Overweight)

Εθνική Τράπεζα: τιμή στόχος 17,20€, περιθώριο ανόδου ~14% (Equal-weight)

CrediaBank: τιμή στόχος 1,16€, ουδέτερη στάση (Equal-weight)

Ελκυστικός συνδυασμός αποτίμησης και κερδοφορίας

Σύμφωνα με τον οίκο, ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος εξακολουθεί να ξεχωρίζει στην Ευρώπη, προσφέροντας έναν ισχυρό συνδυασμό:

Διαπραγμάτευση περίπου στις 8,8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2027

Μέση απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROTE) ~17,6%

Προβλεπόμενη μερισματική απόδοση ~5,6% το 2027, με προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης το 2028

Η εικόνα αυτή τοποθετεί τις ελληνικές τράπεζες μεταξύ των πιο αποδοτικών τραπεζικών αγορών στην Ευρώπη.

Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα εξαμήνου

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, όπου αναμένεται να επιβεβαιωθεί η ισχυρή οργανική κερδοφορία, η ανθεκτική πιστωτική επέκταση και η συνεχιζόμενη ενίσχυση κεφαλαίων.

Ιδιαίτερη σημασία θα έχουν και οι επικαιροποιημένες εκτιμήσεις των διοικήσεων για το 2027, καθώς θα δείξουν αν ο κλάδος μπορεί να διατηρήσει τον σημερινό ρυθμό απόδοσης.

Συμπέρασμα

Παρά τη μεγάλη άνοδο των τελευταίων ετών, η Morgan Stanley θεωρεί ότι οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να προσφέρουν ένα από τα πιο ελκυστικά προφίλ στην Ευρώπη, συνδυάζοντας ανάπτυξη, κερδοφορία και ακόμη σχετικά χαμηλές αποτιμήσεις.

 

                

 
 

Greek Finance Forum Team

 
 
 
FF Feed

Loading...

 
 
 
 
 
 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2026 Greek Finance Forum