| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros |

 
 

Πέμπτη, 02/07/2026

 

Σε μια περίοδο όπου η αγορά βρίσκεται σε διαρκή αναπροσαρμογή, η Quest διαμορφώνει το επόμενο αναπτυξιακό της σχέδιο, δίνοντας έμφαση σε νέες επενδύσεις, στην περαιτέρω αξιοποίηση της σχέσης της με τη Fourlis, στην ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά ακινήτων και στις κρίσιμες αποφάσεις που αναμένονται για την ACS.

Ο πρόεδρος του ομίλου, Θεόδωρος Φέσσας, περιέγραψε τους στόχους της εταιρείας, τονίζοντας ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί τόσο για τις επενδυτικές κινήσεις όσο και για τις συνεργασίες που εξετάζονται. «Είμαστε μια μικρή εταιρεία αλλά θέλουμε να μεγαλώσουμε. Είναι ο επόμενος στόχος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημαντικό βάρος δίνεται στο real estate, το οποίο πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής της Quest, με τη διοίκηση να εκτιμά ότι ο κλάδος προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες. Στο πλαίσιο αυτό, ο όμιλος προχωρά επιλεκτικά σε αποεπενδύσεις από υφιστάμενα ακίνητα, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και τη δημιουργία κεφαλαίων για νέες τοποθετήσεις όταν προκύψουν κατάλληλες ευκαιρίες. «Το real estate είναι θέμα κεφαλαίων. Δεν μπορείς να αγοράσεις ένα κτίριο και να είσαι δανεισμένος», σημείωσε ο κ. Φέσσας, υπογραμμίζοντας τη συντηρητική προσέγγιση του ομίλου.

 

Σε ό,τι αφορά τη Fourlis, η συμμετοχή της Quest έχει ανέλθει στο 12,5%, μετά από επενδύσεις περίπου 24 εκατ. ευρώ μέσα στη φετινή χρονιά, χωρίς να αποκλείονται νέες κινήσεις στο μέλλον. Ο κ. Φέσσας ανέφερε ότι προς το παρόν δεν πραγματοποιούνται νέες αγορές μετοχών, καθώς έχει ολοκληρωθεί ο αρχικός επενδυτικός σχεδιασμός, ωστόσο η στάση αυτή θα επανεξεταστεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία για πιθανές επιχειρηματικές συνέργειες, οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν εξετάζεται ενδεχόμενο συγχώνευσης.

Κρίσιμο ορόσημο για τον όμιλο αποτελεί η 30ή Οκτωβρίου 2026, οπότε η γερμανική GLS θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς του υπόλοιπου 80% της ACS. Η GLS είχε ήδη αποκτήσει το 20% το 2024 έναντι 74 εκατ. ευρώ και διατηρεί δικαίωμα για την απόκτηση του υπολοίπου έναντι 296 εκατ. ευρώ. Μέχρι τότε, δεν αναμένονται εξελίξεις, ενώ το επενδυτικό πρόγραμμα της ACS συνεχίζεται κανονικά. Από τα 60 εκατ. ευρώ των συνολικών επενδύσεων της Quest για το 2026, περίπου 25 εκατ. ευρώ κατευθύνονται στην ACS, κυρίως για την ανάπτυξη του δικτύου smart lockers και την αναβάθμιση των υποδομών της.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι ανατιμήσεις της Apple, τις οποίες ο κ. Φέσσας εκτιμά ότι θα επηρεάσουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών και τις ισορροπίες στην αγορά τεχνολογίας. Όπως σημείωσε, οι αυξήσεις τιμών αφορούν σχεδόν όλη τη γκάμα προϊόντων και ενδέχεται να περιορίσουν τον όγκο πωλήσεων, χωρίς όμως να επηρεαστεί αντίστοιχα ο συνολικός τζίρος, λόγω της υψηλότερης μέσης αξίας ανά προϊόν.

Αναφορά έγινε και στην προοπτική εισόδου των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Xiaomi στην ελληνική αγορά, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αναμένεται πριν από το 2028, με την πορεία της εταιρείας στη Γερμανία να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ευρωπαϊκή της επέκταση.

Παρά το απαιτητικό περιβάλλον στη λιανική, με τα περιορισμένα περιθώρια κέρδους και την πίεση στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, η Quest συνεχίζει να εμφανίζει ισχυρές επιδόσεις. Στο πρώτο τρίμηνο του 2026 οι ενοποιημένες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11,4%, στα 365,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ενισχύθηκαν κατά 14,3%, στα 11,4 εκατ. ευρώ.

 

Greek Finance Forum Team

 
 
 
FF Feed

Loading...

 
 
 
 
 
 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2026 Greek Finance Forum