| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Goldman Sachs: Έρχεται μείωση της εταιρικής κερδοφορίας ….

 

Παρασκευή, 28/02/2020

 

   Share

 

Οι αμερικανικές εταιρείες δεν αναμένεται να έχουν αύξηση κερδών φέτος, καθώς εξαπλώνεται ο κορωνοϊός, προειδοποιεί η Goldman Sachs, την ώρα που οι φόβοι για την οικονομική επίπτωση από την επιδημία ενισχύονται.

 

 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η τράπεζα αναθεώρησε την πρόβλεψή της για τα κέρδη των αμερικανικών εταιρειών στα 165 δολάρια ανά μετοχή φέτος, από 174 δολάρια προηγουμένως, κάτι που δεν αντιπροσωπεύει ανάπτυξη. Στο σενάριο αυτό, ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται.

 

Οι προβλέψεις της Wall Street από την άλλη πλευρά κάνουν λόγο για αύξηση κερδών κατά 7%.

 

«Οι μειωμένες προβλέψεις αντικατοπτρίζουν τη σοβαρή πτώση της κινεζικής οικονομικής δραστηριότητας το πρώτο τρίμηνο, την πιο χαμηλή ζήτηση για αμερικανικές εξαγωγές, τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομικής δραστηριότητας και της αυξημένης αβεβαιότητας», σημειώνει ο David Kostin, υπεύθυνος στρατηγικής αμερικανικών μετοχών.

 

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική αγορά έχει χτυπηθεί αυτή την εβδομάδα, με τον S&P 500 να έχει χάσει 8% και τον Dow 7%.

 

Εκατοντάδες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Nike, Starbucks και McDonalds’s έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για την επίπτωση του κορωνοϊού στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....