| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Λεωφόρος Αθηνών

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 
 

 

00:01 - 19/11/25

                                           

 

Χ.Α.

 

Αρκετά κακή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση, με την αγορά από το ξεκίνημα να κινείται σε αρνητικό πρόσημο και να διολισθαίνει σταδιακά σε χαμηλότερα επίπεδα, κλείνοντας ουσιαστικά στο χαμηλό της ημέρας και προσεγγίζοντας εκ νέου επικίνδυνα τις 2.000 μονάδες. Συγκεκριμένα, ο ΓΔ έκλεισε στις 2.012,51 μονάδες με απώλειες 2,09%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος υποχώρησε κατά 3,14%, χαμηλό ημέρας. 

 

Διαγραμματικά, δυστυχώς αυτή τη φορά και υπό το βάρος του κλίματος στις διεθνείς αγορές, καταγράφεται νέα υποχώρηση κάτω από τις 2.040–2.030 μονάδες, επίπεδα τεχνικά κρίσιμα όπου θα θέλαμε τουλάχιστον να διατηρηθεί η επαφή. 

 

Σε κάθε περίπτωση, και σε συνέχεια όσων επισημαίνουμε εδώ και καιρό, δεν πρέπει να χαθούν οριστικά οι σημαντικές στηρίξεις στις 2.100–2.090 μονάδες, αφού σε διαφορετική περίπτωση εύκολα θα πηγαίναμε σε έναν νέο κύκλο πτώσης.

 

                                      

 

Τράπεζες – Νοέμβριος

 

Χθες εξετάσαμε τις αποδόσεις των τριών βασικών δεικτών για τον Νοέμβριο. Με δεδομένη και τη χθεσινή πτώση, πάμε να δούμε πώς διαμορφώνονται πλέον οι αποδόσεις τους για τον τρέχοντα μήνα. Οι επιδόσεις έχουν επιδεινωθεί μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, με ορισμένους δείκτες να έχουν επιστρέψει και σε αρνητικό πρόσημο. Δεν πρέπει, ωστόσο, να παραβλέπουμε τα εντυπωσιακά κέρδη που καταγράφονται από την αρχή της χρονιάς. 

 

Alpha Bank: +3,53%

Eurobank: +1,81%

ETE: -1,06%

Τράπεζα Πειραιώς: -1,65%

 

-------------------

 

Τράπεζα Κύπρου: -0,50%

Optima: -2,36%

CREDIA Bank: -4,3%

 
 
 

                                           

 

Τράπεζες ytd

 

Αφού εξετάσαμε τις αποδόσεις για τον μήνα που διανύουμε, πάμε να δούμε και τις εξαιρετικές αποδόσεις που έχουν καταγράψει οι τραπεζικές μετοχές από τις αρχές του 2025:

 

Alpha Bank: +117,69%

Τράπεζα Πειραιώς: +72,99%

ETE: +64,62%

Eurobank: +48,88%

 

--------------------

 

Τράπεζα Κύπρου: +72,61%

Optima: +81,99%

CREDIA Bank: +105,51%

 

 

                             

Motor Oil

 

Η Euroxx ξεκινά την κάλυψη της Motor Oil με σύσταση overweight και τιμή στόχο τα 36,3 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου περίπου 30%.

 

Σύμφωνα με την ανάλυση, η Motor Oil βρίσκεται σε ισχυρή θέση για να αξιοποιήσει το αυστηρό περιβάλλον διύλισης που αναμένεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2025. Τα περιθώρια των μεσαίων αποσταγμάτων προδιαγράφονται ιδιαίτερα ενισχυμένα, λόγω των προβλημάτων στην παγκόσμια προσφορά και της αυξημένης πολυπλοκότητας στις εισαγωγές, μετά τις πρόσφατες κυρώσεις στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα.

 

Ο Όμιλος συνεχίζει να επενδύει σε δράσεις αποανθρακοποίησης, επιδιώκοντας το 40% του μη ενεργειακού EBITDA να είναι βιώσιμο έως το 2030. Η MORE αποτελεί τον βασικό μοχλό ανάπτυξης στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στοχεύοντας συνολική εγκατεστημένη ισχύ 2,0 GW μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

 

Με βάση τους υπολογισμούς της Euroxx, η Motor Oil στα σημερινά επίπεδα των 26 ευρώ διαπραγματεύεται με δείκτη EV/EBITDA 5,3x, εμφανίζοντας discount περίπου 4% σε σχέση με τις αντίστοιχες εταιρείες του κλάδου.

 

Ισχυρή δυναμική στο διυλιστικό σκέλος

 

Η Euroxx προβλέπει ότι η Motor Oil θα ωφεληθεί από τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους στο δεύτερο μισό του 2025, ενισχυμένα και από την επιστροφή της διυλιστικής μονάδας σε πλήρη λειτουργία μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης της μονάδας απόσταξης αργού τον Αύγουστο του 2025.

 

Η εκτίμηση της εταιρείας για το περιθώριο διύλισης της χρονιάς ανέρχεται στα 12 δολάρια ανά βαρέλι, πριν αυτό σταδιακά υποχωρήσει προς τα επίπεδα του μέσου κύκλου σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

                                             

 
 
 
 
 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

19.11.2025

QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.

Δημοσιοποίηση Εννιαμηνιαίων Αποτελεσμάτων

 

19.11.2025

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

Δημοσιοποίηση Εννιαμηνιαίων Αποτελεσμάτων

 

19.11.2025

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.

Δημοσιοποίηση Εννιαμηνιαίων Αποτελεσμάτων

 

19.11.2025

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

Ανακοίνωση Οικονομικών Αποτελεσμάτων Εννεαμήνου

 

------------------------

 

20.11.2025

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ - E.IN.S. Α.Ε.

Γενική Συνέλευση

 

20.11.2025

CrediaBank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία

Ανακοίνωση Οικονομικών Αποτελεσμάτων Εννεαμήνου

 

20.11.2025

ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ.

Δημοσιοποίηση Εννιαμηνιαίων Αποτελεσμάτων

 

-------------------------

 

21.11.2025

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

Ανακοίνωση Οικονομικών Αποτελεσμάτων Εννεαμήνου

 

21.11.2025

PREMIA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Δημοσιοποίηση Εννιαμηνιαίων Αποτελεσμάτων

Συναλλαγές σε Πακέτα

 
   
 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

                                                                15/11/25

       
           

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

Παλαιoτερα Σχόλια

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2025 Greek Finance Forum