| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

                                 

 

00:01 - 13/11/25

 

"Μας ακούνε..."

Συνηθίζουμε σε αυτή τη στήλη να σχολιάζουμε τη διαγραμματική εικόνα του τραπεζικού δείκτη, που, όπως έχουμε πει, πρέπει να αντιδράσει και να επιστρέψει υψηλότερα κρίσιμων τεχνικών επιπέδων. Σήμερα, όμως, αξίζει να αναφερθούμε και στον FTSE 25. Όπως είναι λογικό, και λόγω της αλληλοκάλυψης των δεικτών, η κατάσταση χαρακτηρίζεται πολύ ενδιαφέρουσα.

Κρίσιμο για όλη την αγορά είναι, μετά την τελευταία αντίδραση, ο δείκτης να παραμείνει υψηλότερα της ζώνης 5.100 – 5.120 μονάδων, κλείνοντας χθες στις 5.183,74 μονάδες, +1,44%. Σε αυτά τα επίπεδα, μετά το πρόσφατο ράλι, το ερώτημα παραμένει το γνωστό: Δοκιμάζονται αυτά τα επίπεδα και θα γυρίσει ξανά ο δείκτης, ή θα διασπαστούν οριστικά, κάτι που θα μπορούσε να ξυπνήσει τη θετική τάση και να οδηγήσει τον δείκτη και την αγορά υψηλότερα;

 

Αντίθετα, στο σενάριο δοκιμασίας και αναστροφής του δείκτη, δεν θα πρέπει να χαθούν οι κριτικές στηρίξεις στις 5.000 – 4.980 μονάδες. Χάνοντας αυτές, υπάρχει κίνδυνος σημαντικής πτώσης, τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις στις 4.900 – 4.850 μονάδες. Αν χαθούν και αυτές, οι πιο κρίσιμες στηρίξεις βρίσκονται στις 4.700 – 4.680 μονάδες. Φυσικά καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν όλα αυτά για την αγορά.

 

 

Σχετικά με τα αποτελέσματα 9μήνου της ΑΡΑΙΓ, θεωρούμε ότι τόσο τα αποτελέσματα 9μήνου όσο και του 3ου τριμήνου ήταν αρκετά καλά. Ακόμη και αν εξαιρέσουμε τις συναλλαγματικές μεταβολές (αναφερόμαστε στο 9μηνο, αφού στο 3Q η εισηγμένη επιβαρύνθηκε), η εικόνα παραμένει θετική (βέβαια έχουμε πει στην περίπτωση της ΑΡΑΙΓ πως οι συναλλαγματικές μεταβολές δεν είναι ακριβώς έκτακτο αποτέλεσμα). Η μετοχή συνεχίζει να διαπραγματεύεται σε άκρως ελκυστική αποτίμηση, με το Fair Value που διατηρούμε στο GFF να παραμένει στα 15,5 ευρώ. Το μέρισμα παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, με όλες τις προϋποθέσεις να διατηρηθεί έτσι και τα επόμενα χρόνια.

 

 

Πάμε τώρα να δούμε τους βασικούς δείκτες αποτίμησης της ΑΡΑΙΓ, επαναλαμβάνοντας πως ως Fair Value έχουμε και διατηρούμε τα 15,5 ευρώ...

     

 

 

Κλείνοντας, ας κάνουμε κάτι διαφορετικό και να δούμε τις καλύτερες και χειρότερες μετοχές του S&P 500 μέχρι στιγμής το 2025..

Οι μετοχές του S&P 500 με την καλύτερη απόδοση το 2025

                      

Οι μετοχές του S&P 500 με τη χειρότερη απόδοση το 2025

                      

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

                                              
 
                                              
 
                                               
                                                 
 

 
                                    
 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2025 Greek Finance Forum