| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros |

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

00:01 - 01/10/26
 

Με νέα υψηλά 17 ετών αποχαιρέτησε τον Σεπτέμβριο και το πρώτο 9μηνο του 2026 το Χ.Α., με τον Σεπτέμβριο να επισφραγίζεται ως ο 6ος σερί ανοδικός μήνας. Συγκεκριμένα, ο ΓΔ έκλεισε την Τετάρτη στις 2.738,35 μονάδες (+1,05%), με τις τράπεζες στο +1,27% να καταγράφουν νέα υψηλά 11 ετών. Ο τζίρος ήταν εντυπωσιακός στα 636 εκατ. ευρώ, καθώς οι αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό.
 
 
Σε επίπεδο μήνα, ο ΓΔ ενισχύθηκε κατά 2,28% και οι τράπεζες κατά 6,80%, με την απόδοση του ΓΔ από τις αρχές του έτους (YTD) να διαμορφώνεται στο εντυπωσιακό +29%. Ένα μεγάλο συν, λοιπόν, για όλα τα παραπάνω και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τον καινούργιο μήνα.
Πρώτη σε άνοδο την Τετάρτη στο Χ.Α. η μετοχή του ΔΑΑ (12,96 ευρώ, +6,23%) εν μέσω φημών για deal. Περιττό να πούμε πως μιλάμε για νέα ιστορικά υψηλά.
Μεγάλα κέρδη 3,26% σημειώθηκαν για τα ΕΛΠΕ, στα 18,63 ευρώ. Φυσικά και εδώ η κεντρική τάση παραμένει πλήρως θετική, σε μια μετοχή που πρωταγωνίστησε τόσο κατά τον προηγούμενο μήνα (+20,12%) όσο και από τις αρχές του χρόνου (+122,85%).
 
Μεγάλα κέρδη κατέγραψε και η ΛΑΜΔΑ (6,35 ευρώ, +3,34%), με την αντίδραση όμως να χρειάζεται συνέχεια και επιστροφή υψηλότερα των 6,40 – 6,50 και 6,60 ευρώ, μπας και αρχίσει να αλλάζει κάτι στη συνηθισμένη μιζέρια του χαρτιού. 
 
Αντίδραση βγήκε και για την Credia (1,01 ευρώ, +3,06%). Μένει να δούμε αν μπορεί να κρατήσει το όριο του 1,00 ευρώ και να κυνηγήσει τις σημαντικές αντιστάσεις στα 1,05 – 1,10 ευρώ. Μια διάσπαση που θα άλλαζε τα δεδομένα μετά από αρκετό καιρό, επιφέροντας ουσιαστική βελτίωση της τάσης. 
 
Από τις μετοχές που έκλεψαν τις εντυπώσεις τον Σεπτέμβριο (+21,65%), με νέα κέρδη χθες η Optima (14,78 ευρώ, +2,64%), και εδώ εν μέσω φημών για πώληση της τράπεζας, αν και πάντα αυτά τα σενάρια θέλουν αυξημένη προσοχή.

Με βάση και τις επιδόσεις που προαναφέραμε, προφανώς δεν βάζουμε κανένα συνολικό μείον και άντε να δούμε τι μας επιφυλάσσει ο Οκτώβριος.
 
Στον αντίποδα, με πτώση πρώτη στον FTSE 25 έκλεισε η Aktor (9,67 ευρώ, -1,43%), εν μέσω επιπρόσθετου προβληματισμού από τη short θέση της Qube. Διαγραμματικά έχουμε τονίσει πως η απώλεια της επαφής με τα 10,20 – 10,30 και 10,40 ευρώ μπορεί να εξελιχθεί μέχρι και σε ένα νέο sell-off. 
 
Με μικρές απώλειες κινήθηκε και ο Τιτάνας (48,88 ευρώ, -0,81%), όπου έχει σημάνει συναγερμός να μη χαθούν οι πλέον κρίσιμες στηρίξεις στα 49,00 – 48,50 ευρώ, καθώς μια τέτοια απώλεια θα περιέπλεκε αρκετά τα πράγματα.
 
Αν και προσπάθησε στο ξεκίνημα να προσεγγίσει την πολύ ισχυρή ζώνη αντιστάσεων των 50,00 – 50,50 ευρώ, με μικρή πτώση και στο χαμηλό ημέρας έκλεισε τελικά η Metlen (49,16 ευρώ, -0,36%), εν αναμονή νέων προσπαθειών προσέγγισης αυτών των τόσο ισχυρών αντιστάσεων. 
 
Στα 17,82 ευρώ (-0,35%) υποχώρησε η ΒΙΟ, όπου πάντως όσο ο τίτλος διατηρείται υψηλότερα των 17,00 – 16,80 ευρώ, η τάση παραμένει πλήρως θετική.
Τέλος, με οριακή πτώση έκλεισε και η CENER (24,24 ευρώ, -0,16%), διατηρώντας τη θετική της τάση και μια σχετική απόσταση ασφαλείας από τις πρώτες ισχυρές στηρίξεις στα 23,20 – 23,00 και 22,90 ευρώ.
 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 
 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 © 2016-2026 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....