| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας

 
 

 

00:01 - 16/06/25
 

 
Η κρίση στη Μέση Ανατολή οδήγησε σε πτώση το Χ.Α. την Παρασκευή, με τις απώλειες πάντως να περιορίζονται σημαντικά σε σχέση με τα χαμηλά ημέρας …. Στις 1.835,50 μονάδες ο ΓΔ, -1,05% (ουσιαστικά υψηλό ημέρας), με μεγάλο τζίρο 250εκ ευρώ … Απώλειες 1,21% στις Τράπεζες … Οριακές εβδομαδιαίες απώλειες 0,40% για ΓΔ … Στο -0,78% οι Τράπεζες … Όπως λοιπόν είχαμε κάνει και την Παρασκευή … Ένα συν και ένα συνολικό πλην για τη συνεδρίαση. Το συν ότι οι απώλειες περιορίστηκαν στο μισό σε σχέση με το χαμηλό ημέρας ….

Πρώτη σε άνοδο την Παρασκευή η ΕΛΧΑ (2,46 ευρώ, +2,50%), που έγκαιρα έχουμε πει πως κάτι αλλάζει στην μετοχή μετά την πρόσφατες ανακοινώσεις του 1Q25. Βάζοντας πλάτη τα 2,40 ευρώ, επόμενος στόχος η αντίσταση στα 2,50 ευρώ.
 

 
Με κέρδη άλλες 3 μετοχές του FTSE 25, με τα ΕΛΠΕ (7,87 ευρώ, +1,55%) στο υψηλό ημέρας και το μέρισμα (02/07 η αποκοπή, 0,55 ευρώ το υπόλοιπο μερίσματος προ φόρου 5%) να συνεχίζει να βγάζει αγοραστές. Θετική η τάση παραμένοντας υψηλότερα των 7,60 – 7,50 και 7,40 ευρώ, στηρίξεις οι οποίες δοκιμάστηκαν επιτυχώς το τελευταίο διάστημα.

Κέρδη και για ΟΤΕ (16,92 ευρώ, +0,71%) μετά από 4 σερί πτωτικές συνεδριάσεις. Και εδώ έχει σημάνει συναγερμός ένας συναγερμός να μη χαθούνε οι στηρίξεις στα 16,90 – 16,80 ευρώ. Απώλεια τους μπορεί να στείλει τη μετοχή ακόμη και ένα ευρώ χαμηλότερα.

Τέλος, στα 10,14 ευρώ, +0,70% το  ΔΑΑ που συνεχίζει να έχει μια εξαιρετική εικόνα εδώ και καιρό, με πλήρως θετική τάση.

Στα μείον. Όπως αναφέραμε παραπάνω, συνολικά ένα μείον θα το βάλουμε για τη διήμερη πτώση και το -1,06% της Παρασκευής, αν και όπως αναφέραμε, θετικό πως οι απώλειες περιορίστηκαν σημαντικά.
 

Με πτώση πρώτη στον FTSE 25 η μετοχή του ΟΠΑΠ (19,14 ευρώ, -3,38%),  που έκλεισε στο χαμηλό ημέρας σημαίνοντας και πάλι συναγερμός, να μη χαθούνε οι σημαντικές στηρίξεις στα 19,10 – 19,00 ευρώ.
 

Με απώλειες και ο Ελλάκτωρ (1,33 ευρώ, -3,34%),  που δεν έχουμε να πούμε και πολλά, πάρα του ότι η νευρικότητα στη μετοχή θα συνεχιστεί, μην παραβλέποντας πως από τη Δευτέρα 23/06 η μετοχή φεύγει από τον FTSE 25 και στη θέση της μπαίνει η Κύπρου.
 

Σημαντική πτώση από το πρωί της Παρασκευής και για την ΑΡΑΙΓ (12,40 ευρώ, -3,13%, 3η σερί πτωτική), με τις αεροπορικές εταιρείες σε τέτοιες κρίσεις να είναι πάντα πιο ευαίσθητες. Σχετικός συναγερμός και εδώ αφού επιστρέφοντας χαμηλότερα των 12,60 και χάνοντας τα 12,40 – 12,30 ευρώ. Υπάρχει κίνδυνος ενός νέου σημαντικού κύκλου πτώσης που θα φέρει τη μετοχή χαμηλότερα των 12,00 ευρώ.
 

Μετά το πρόσφατο ράλι της μετοχής, διήμερη πτώση και για ΜΠΕΛΑ (28,20 ευρώ, -2,83%) που τα βλέμματα στρέφονται στις ισχυρές στηρίξεις στα 28,00 – 27,90 ευρώ.
 

Πτώση και για ΑΛΦΑ (2,705 ευρώ, -2,77%), που μετά από καιρό φτάνει κοντά στις πρώτες ισχυρές στηρίξεις στα 2,64 – 2,62 ευρώ. Χαμηλότερα, οι επόμενες στηρίξεις είναι στα επίπεδα των 2,50 – 2,48 ευρώ…
 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

 © 2016-2025 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....