| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Παρασκευή, 00:01 - 01/03/2024

 

 

Αυτό που κυριαρχεί στη δημόσια ζωή της χώρας είναι η ακρίβεια που απασχολεί σχεδόν ολόκληρη την κοινωνική κλίμακα και οι επιθετικές κινητοποιήσεις των αγροτών. Σχεδόν οι πάντες ασχολούνται με αναλύσεις για τα προβλήματα που δημιουργούνται απο την αυξητική τάση των τιμών όλων σχεδόν των προιόντων και από τις δυσκολίες επιβίωσης των περισσότερων αγροτικών οικογενειών. Αυτό που περιέργως απουσιάζει απο όλες αυτές τις αναλύσεις και ρεπορτάζ είναι το τι πραγματικά έχει προκαλέσει τα προβλήματα αυτά.

 

 

Τα σημερινά προβλήματα έχουν σαν σημείο εκκίνησής τους τα μέτρα που εδώ και κάποια χρόνια έχουν αρχίσει να υιοθετούνται σαν αποτέλεσμα πιέσεων των λογής Πρασίνων οργανώσεων για την αντιμετώπιση της λεγόμενης "κλιματικής αλλαγής". Χωρίς ίχνος αδιαμφισβήτητης επιστημονικής απόδειξης, πλήν του διάτρητης αξιοπιστίας IPCC του ΟΗΕ, και παρά της περί αντιθέτου δηλώσεις πλειάδας επιστημόνων και ειδικών, πολλές κυβερνήσεις της Δύσης έχουν επιλέξει να υιοθετήσουν μέτρα κατάστροφής των καπιταλιστικών τους οικονομιών. Κι’ αυτά στο όνομα της επίτευξης μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα που δήθεν είναι υπεύθυνες για την υπερθέρμανση του πλανήτη και της "πορείας του πρός την καταστροφή"! Το βιβλίο του Rupert Darwell ’Green Tyranny’ αποκαλύπτει πολλές παγκόσμια μεθοδευμένες τέτοιες πράσινες απάτες.

Όπως είχα γράψει παλαιότερα στο in.gr: "η πραγματικότητα δείχνει πως η αλήθεια διαφέρει πολύ απ’ όσα λένε οι προπαγανδιστές όπως κι εκείνοι που εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Λ.χ., παρά μια δραματική αύξηση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες στην πραγματικότητα μειώθηκαν μεταξύ 1940 και 1970! ...Λέγεται, λ.χ., πως εφέτος υπήρξε το πιο ζεστό καλοκαίρι των τελευταίων 200 χρόνων. Γιατί όμως είχαμε μία εξ’ ίσου ζεστή περίοδο πρίν από τόσα χρόνια; Αφού δεν υπήρχαν τόσες εκπομπές αερίων; Ούτε τόσο αναπτυγμένη βιομηχανική παραγωγή!". Ο ειδικός επιστήμονας σε κλιματικές προβλέψεις, και αδελφός του πρώην ηγέτη του Βρεταννικου Εργατικού Κόμματος, Πιέρς Κόρμπιν αρνείται την υποτιθέμενη «επιστημονική ομοφωνία» για την ανθρώπινη ευθύνη στην αλλαγή του κλίματος και υποστηρίζει πως τα ΜΜΕ, το Μετεωρολογικό Γραφείο του Ηνωμένου Βασιλείου και πολλοί «διεφθαρμένοι επιστήμονες» επιχειρούν πλύση εγκεφάλου της κοινής γνώμης στα πλαίσια μιας «συνωμοτικής επιχείρησης διευθυνόμενης από το Κατάρ με στόχο τη διατήρηση των τιμών του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα» (εφημερίδα «Independent», 14 Αυγούστου 2015).

Όλα αυτά βέβαια καταλήγουν σε πανάκριβη ενέργεια, με τον εξωστρακισμό του άνθρακα, του λιγνίτη και την περιορισμένη χρήση πετρελαίου και φυσικού αερίου. Κάποιοι, μάλλον αστειευόμενοι η θεωρώντας πως απευθύνονται σε ηλίθιους, ομιλούν σήμερα για ακριβή συμβατική ενέργεια (λχ λιγνίτη) αποσιωπώντας πως η χρήση του έχει επιβαρυνθεί με μεγάλες ποινές απο την ΕΕ! Οι εξεγερμένοι αγρότες εκφράζουν την απελπισία τους λόγω ακριβώς των νέων αυτών οικονομικών αδιεξόδων. Σε συνέντευξη μου στις 25-5-2021, είχα προβλέψει:"το ρεύμα ακριβαίνει, η επισιτιστική κρίση έρχεται, οι επενδύσεις στις εξορύξεις για ενέργεια μειώνονται. Θα μείνουμε απαθείς παρατηρώντας την αυτοκτονία μας; Ξεχάστε λοιπόν τα μέτρα για το κλίμα και κοιτάξτε την ευημερία των λαών μας".

Ανδρέας Ανδριανόπουλος (European Business Daily)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum