| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δευτέρα, 00:01 - 18/09/2023

 

 

Εκτός μεγάλου απροόπτου στις εκλογές του 2024 θα βρεθούν εκ νέου αντιμέτωποι o Τζο Μπάιντεν και ο Ντόναλντ Τραμπ, σαν ένα ντε ζαβού της προεδρικής, εκλογικής αναμέτρησης του 2020. Είναι πολύ νωρίς να γίνουν προβλέψεις για τον νικητή. Αυτό που φαίνεται βέβαιο, όμως, είναι πως το πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ μοιάζει αγκυλωμένο στο παρελθόν αντί να κινείται προς το μέλλον.

 

 

Και οι δύο υποψήφιοι κουβαλούν πολλά βαρίδια. Τόσο ο Τζο Μπάιντεν όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αντιμέτωποι με δικαστικές περιπέτειες, ο μεν νυν πρόεδρος που αφορούν τον γιο του Χάιντερ, ο δε τέως είναι κατηγορούμενος με τέσσερις ποινικές διώξεις με βαρύτατες κατηγορίες. Για αυτό και είναι πολύ πιθανόν πως μέρος της προεκλογικής εκστρατείας θα διεξαχθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Αυτό μπορεί να το λιγότερο. Ο 80χρονος, Τζο Μπάιντεν δεν πείθει λόγω της ηλικίας του, ενώ συχνά αμφισβητούνται οι νοητικές του ικανότητες, αφού μπερδεύει λέξεις, ξεχνά έννοιες, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που χάνει και τα βήματά του πέφτοντας στο έδαφος. Ο Ντόναλντ Τραμπ, μόλις δύο χρόνια νεότερος, από την άλλη είναι εμπρηστικός, διχαστικός, χαοτικός και όχι μόνο δεν πιστεύει στη δημοκρατία, αλλά την υπονομεύει με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί.

Ο προκλήσεις είναι πολλές και για την Ουάσινγκτον και για ολόκληρο τον πλανήτη. Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μέχρι την κλιματική κρίση και από τον ανταγωνισμό των ΗΠΑ με την Κίνα μέχρι τους τριγμούς στην οικονομία τα ανοικτά μέτωπα και οι αβεβαιότητες είναι πολλές.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει τεράστια έλλειψη εμπιστοσύνης και ούτε ο Τζο Μπάιντεν ούτε και ο Ντόναλντ Τραμπ μπορούν να προσελκύσουν άλλους ψηφοφόρους πέρα από την εκλογική τους βάση. Και στα δύο κόμματα πολλοί είναι οι ψηφοφόροι που θα ήθελαν να δουν έναν άλλο υποψήφιο να κερδίζει το χρίσμα και που θα προσέλθουν στις κάλπες τον Νοέμβριο του 2024 για να ψηφίσουν όχι γιατί τάσσονται υπέρ του ενός αλλά πολύ απλά για να μην εκλεγεί ο άλλος.

Και το ερώτημα που προβάλλει εύλογα είναι, πώς οι ΗΠΑ, μια χώρα, που ακόμη και οι πιο σοβαροί επικριτές της αναγνωρίζουν πως προχωρεί συνεχώς μπροστά, δεν μπορεί να αναδείξει έναν νεότερο και το κυριότερο ένα πιο ενωτικό πολιτικό, που να είναι σε θέση να ηγηθεί, να κλείσει τις πληγές και να αντιμετωπίσει τα σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν. Όποια κι αν είναι η απάντηση το γεγονός είναι πως στον δρόμο για τις εκλογές του 2024 οι ΗΠΑ δείχνουν να έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και πως κινούνται χωρίς πυξίδα.

Ξένια Τούρκη (philenews.com)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum