| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 00:01 - 23/11/2023

 

 

Δύο φρικιαστικά γεγονότα σημάδεψαν στις 16/11/23 στη μαρτυρική Γάζα, αρνητικά, τη συμπεριφορά των ισραηλινών δυνάμεων εφόδου:

 

 

1) Η ανατίναξη του διοικητηρίου του παλαιστινιακού στρατού της Χαμάς στη Νότια Γάζα. Το διοικητήριο  αυτό είναι και επίσημη έκφραση της κρατικής οντότητας της παλαιστινιακής Χαμάς και

2) Η ταυτόχρονη ένοπλη εισβολή των στρατιωτικών πραιτωριανών του Νετανιάχου στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας με εκατοντάδες παλαιστίνιους τραυματίες και μικρά παιδιά ή άλλους που χαροπαλεύουν από τις συγκρούσεις με τους ισραηλινούς: Το γεγονός αυτό υποχρέωσε τον Αντόνιο Γκουτέρες, γεν. γραμματέα του ΟΗΕ σε σκληρή αποδοκιμασία κατά της κυβέρνησης του Νετανιάχου και του κατοχικού στρατού των πραιτωριανών του, στην μαρτυρική παλαιστινιακή Γάζα.

Σε λίγο, είναι περισσότερο από βέβαιο, ότι στις αντισιωνιστικές διαδηλώσεις η λαοθάλασσα των διαδηλωτών θ’ αξιώσει την αποπομπή του ιμπεριαλιστικού κράτους του Νετανιάχου από τον ΟΗΕ.

Διεθνής αποδοκιμασία του Νετανιάχου

Αποφασιστικής σημασίας ολόπλευρη στήριξη των γηγενών και αυτόχθονων 2 εκατομμυρίων παλαιστινίων της Γάζας είναι η διεθνής αποδοκιμασία της βάναυσης επιδρομής των πραιτωριανών του Νετανιάχου στο μεγαλύτερο παλαιστινιακό νοσοκομείο της νότιας Γάζας Αλ Σίφα, όπου ακινητοποιήθηκαν όλοι οι θεράποντες γιατροί και νοσηλευτές και το μόνο που δεν έκαναν οι ισραηλινοί εισβολείς, ήταν να ξηλώσουν στρώματα και μαξιλάρια για ν’ ανακαλύψουν όπλα της «τρομοκρατικής Χαμάς».

Τρομοκράτες είναι οι παράνομοι εισβολείς

Σημειώνω σε εισαγωγικά τις λέξεις «τρομοκράτες της Χαμάς» διότι ατυχώς, ατυχέστατα, προσωπικά αναγνωρίζω κάποια ελαφρυντικά, λόγω της όντως τρομοκρατικής συμπεριφοράς των ισραηλινών εισβολέων προς τους απεσταλμένους των ελληνικών και άλλων media, οι οποίοι δεν ενστερνίζονται τον χαρακτηρισμό του «παλαιστίνιου τρομοκράτη», αλλά τον εκστομίζουν στους ρεπόρτερς ορισμένων ξένων και ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών στις απ’ ευθείας συνδέσεις τους με τα ελληνικά media για ν’ απαλλαγούν από ενδεχόμενους εναντίον τραμπουκισμούς των ισραηλινών στα παλαιστινιακά νοσοκομεία. Πάντως, το καλύτερο θα ήταν να παρακάμψουν τέτοιους χαρακτηρισμούς οι απεσταλμένοι μας. Διότι εκείνο που μετρά αρνητικά στους έλληνες τηλεθεατές είναι η από χείλη ελλήνων εκφορά της έκφρασης «τρομοκράτης παλαιστίνιος» ή «τρομοκράτης της Χαμάς».

Άλλωστε, το αμάχητο τεκμήριο των αδιατάρακτων φιλικών σχέσεων Ελλάδας-Παλαιστίνης χρονολογείται από το 1947 αλλά και με βαθιές εθνοτικές ρίζες που φτάνουν αρκετούς αιώνες πίσω…

Και κλείνω το σημερινό κείμενό μου επισημαίνοντας κάτι που ελάχιστα απασχολεί την ελληνική Κοινή Γνώμη. Οι αμερικανονατοϊκές βάσεις του Ακρωτηρίου και της Σούδας Χανίων επί περίπου μισό αιώνα, είναι το ορμητήριο επιθετικών αεροπορικών επιδρομών με πολεμικά αεροπορικά σκάφη του αμερικανονατοϊκού κοινού μετώπου.

Παρ’ όλα αυτά, οι άραβες της Μέσης Ανατολής, που υπέστησαν στο Ιράκ ανελέητες επιθέσεις από αμερικανικά στρατεύματα, ουδέποτε διανοήθηκαν να πλήξουν αυτές τις βάσεις. Και αυτό από σεβασμό στις πατροπαράδοτες φιλικές σχέσεις της Ελλάδας με το Αραβικό Έθνος.

Η επισήμανσή μου αυτή φοβούμαι ότι δεν λέει τίποτε σε πολλούς κουφιοκεφαλάκηδες;

Πέτρος Μακρής (in.gr)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum