| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τετάρτη, 00:01 - 05/06/2024

 

 

Οι αιώνιοι ανθέλληνες Εγγλέζοι… Ισιώνει η ουρά του σκύλου; Εξήντα εννέα χρόνια από την έναρξη του Έπους της ΕΟΚΑ, όταν τα αμούστακα παλικάρια τους εξευτέλισαν στα πεδία των μαχών, δεν λένε να αφήσουν ήσυχη την Κύπρο.

 

 

Μάς πολεμούν μέχρι σήμερα σε όλα τα διπλωματικά πεδία, ενώ το 1974 άφησαν τους Τούρκους Αττίλες ανενόχλητους να εισβάλουν στο νησί. Τα σχέδια ήταν δικά τους, και τα εκτέλεσαν οι Αμερικανοί, όταν ο Χένρι Κίσινγκερ πίστευε λανθασμένα ότι ο Μακάριος ήταν ο «κόκκινος παπάς», ένας νέος Καντάφι της Μεσογείου. Βασικά ένας αντικομμουνιστής κληρικός ήταν, όπως η συντριπτική πλειοψηφία, ιδιαίτερα των Ιεραρχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Οι Εγγλέζοι ευθύνονται για όλα τα παραστρατήματα στο Κυπριακό από τα 13 σημεία του Μακάριου, το 1963, μέχρι τις μέρες μας. Νέρωσαν όλα τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και φτάσαμε να ευθυνόμαστε για την τουρκική εισβολή και την πενηντάχρονη κατοχή.

Την ίδια στιγμή χρησιμοποιούν ασύστολα τις βάσεις τους στο Ακρωτήρι, αλλά και στη Δεκέλεια χωρίς να δίνουν κανένα λογαριασμό στην Κυπριακή Δημοκρατία ενώ θέτουν σε κίνδυνο τον κυπριακό λαό, καθώς οι κάθε λογής τρομοκράτες το νησί θα κτυπήσουν κάποια στιγμή και όποιον πάρει ο χάρος. Οι Εγγλέζοι μία χαρά προστατεύονται. Άλλωστε οι βάσεις τους είναι απόρθητα φρούρια.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αντέδρασε με θυμό στο άκουσμα της απαράδεκτης είδησης ότι Βρετανοί βουλευτές, και των δύο κομμάτων, απαιτούν να τερματιστεί η δήθεν «τιμωρητική» και η δήθεν «άδικη απαγόρευση» του Ηνωμένου Βασιλείου στις απευθείας πτήσεις προς την παράνομη «ΤΔΒΚ», η οποία αναγνωρίζεται μόνο από την κατοχική Τουρκία. Είπε μία φοβερή κουβέντα που τον τιμά και πρέπει να αποκαλύψει τα ονόματα αυτών των άθλιων. Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι: «Είναι γνωστές τέτοιες προσπάθειες, ειδικά από Βρετανούς βουλευτές, σε κάποιους εκ των οποίων, μάλιστα, έχει παραχωρηθεί παράνομα περιουσία στις κατεχόμενες περιοχές – είδαν το φως της δημοσιότητας τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν», είπε και πρόσθεσε: «Η Βρετανία είναι Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και σε καμία απολύτως περίπτωση δεν μπορεί να προχωρήσει σε ενέργειες που αντιβαίνουν τα ίδια τα ψηφίσματα που ως Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας έχει ψηφίσει».

Πολύ ορθά τα είπε και η καταγγελία πρέπει να έχει συνέχεια. Πρέπει να αποκαλυφθούν τα ονόματα των ανθελλήνων Βρετανών βουλευτών, οι οποίοι χρηματίστηκαν προφανώς ή έχουν προσωπικά συμφέροντα στην κατεχόμενη Κύπρο για να υπογράψουν την άθλια επιστολή τους προς τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο χειρότερος όλων βεβαίως είναι ο πρώην υπουργός Τζακ Στρο, ο οποίος κατά πληροφορίες εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κατοχικής Τουρκίας στο Λονδίνο. Πρέπει όλοι να ξεγυμνωθούν ενόψει και των βρετανικών εκλογών, αν και όσοι ανήκουν στο Συντηρητικό Κόμμα πιθανότατα δεν θα επανεκλεγούν. Μακάρι.

Η άθλια κίνηση των Εγγλέζων βουλευτών επαναφέρει στο προσκήνιο το πρόβλημα των βρετανικών βάσεων. Από την ανεξαρτησία, το 1960 δεν πληρώνουν ούτε μία αγγλική λίρα στην Κυπριακή Δημοκρατία για τις περιοχές που καταπάτησαν και έχουν εγκαταστήσει τις βάσεις του. Δεν τόλμησε καμία κυπριακή κυβέρνηση να ενοχλήσει τους Εγγλέζους. Πέρασαν τόσοι Πρόεδροι, ακόμα και ο εκλεκτός του ΑΚΕΛ, αλλά ουδείς έθεσε την ανάγκη να κλείσουν οι βρετανικές βάσεις.

Όλα τα χρόνια από την εισβολή του 1974 μέχρι σήμερα, βυσσοδομούν εναντίον της Κύπρου σε όλα τα διεθνή φόρα. Όσο η Βρετανία ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) η Τουρκία είχε το οδόφραγμα της στις Βρυξέλλες. Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μαγειρεύουν όλα τα ψηφίσματα. Όλα είναι βοηθητικά προς την Τουρκία. Ελέγχει τους απεσταλμένους του εκάστοτε Γενικού Γραμματέα. Αντί να παίρνουν εντολές από την έδρα του ΟΗΕ, απευθύνονται στο Λονδίνο. Ομιλούμε για έντονα απαράδεκτες καταστάσεις, τις οποίες η Λευκωσία δεν αντιμετώπισε ποτέ.

Το φοβικό σύνδρομο έναντι των Βρετανών παρατηρείται και στην κυβέρνηση και στα κόμματα. Έχουμε πολιτικούς, και όχι μόνο τέτοιους, που επιδιώκουν την «ευλογία» των Εγγλέζων. Μέρος του διεφθαρμένου πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου κατηγορήθηκε κατά καιρούς για ανάρμοστες σχέσεις με την Ύπατη Αρμοστεία. Πολιτικός αρχηγός πήγε έξω από τα γραφεία της και έκανε δηλώσεις υπέρ της «πολιτικής ισότητας» των Τούρκων. Και ακόμα λέει χωρίς ντροπή τη γνώμη του.

Ο κ. Χριστοδουλίδης έκανε μία καλή αρχή με την καταγγελία για τους βουλευτές που απέκτησαν με παράνομο τρόπο περιουσίες των Ελληνοκυπρίων προσφύγων. Να συνεχίσει. Να μην μείνει μόνο στην καταγγελία…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Κατά τα άλλα, το «παίζουν» και προοδευτικοί και θαυμάζουν τους ξένους πολιτικούς που είναι και οικογενειάρχες και δημοσιοποιούν στιγμιότυπα με τα παιδιά τους. Τουλάχιστον ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά την εκλογή του, το έκανε ελάχιστες φορές αν και προσωπικά θυμάμαι μόνο αυτή της Τετάρτης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, λοιπόν, πήγε με μία εκ των θυγατέρων του στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Φιορεντίνα. Πλήρωσε όλα τα έξοδα ο ίδιος, δεν επιβάρυνε το κυπριακό κράτος και έλειψε μία μέρα από τα καθήκοντα του. Ενοχλήθηκαν κάποιοι ανόητοι. Είναι από τις περιπτώσεις που ο Πρόεδρος έχει όλο το δίκιο με το μέρος του. Τελεία και παύλα. Ήταν προσκεκλημένος στη σουίτα του προέδρου του Ολυμπιακού, όπως και ο πρώην Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδη, αλλά προτίμησε την κερκίδα. Και αυτό επίσης πρέπει να τού πιστωθεί…

Είχε σχολιαστεί και η παρουσία του στον τελικό κυπέλου της Πάφου, που είναι η ομάδα του, με την Ομόνοια, που πρόσκειται στο ΑΚΕΛ αν και τα χρήματα τα βάζει ένας Αμερικανο-Κύπριος. Το μόνο που με ενόχλησε εμένα και το καταγράφω, είναι ότι η φανέλα της Πάφου που φόρεσε ο κ. Χριστοδουλίδης είχε χορηγό. Αυτό, ναι, ήταν λάθος. Για το ότι πήγε να δει ποδόσφαιρο με την κόρη του και μάλιστα τον Ευρωπαίο Ολυμπιακό, όχι, δεν ήταν λάθος. Αυτά, με τη σημείωση ότι όταν ο εκάστοτε Πρόεδρος των ΗΠΑ πάει στο γήπεδο, όλα τα έξοδα είναι πληρωμένα από το κράτος, όχι από τον ίδιο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος, γνωρίζουν ήδη ότι ο Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την Αθήνα, συνοδευόμενος από 302 Άρχοντες και ένα σωρό βοηθούς και παρατρεχάμενους, αλλά ΔΕΝ έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σίγουρα, ο Έλληνας ηγέτης έχει τους λόγους του και αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολύ σοβαροί. Αναφέρω το γεγονός διότι η οργάνωση ΑΧΕΠΑ προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής να επισκεφθεί την Κύπρο, καθώς φέτος θα διεξαχθεί το ετήσιο συνέδριο της στη Λάρνακα. Δεν γίνεται να βρίσκει κλειστές πόρτες στην Αθήνα και … ορθάνοικτες στο πολύπαθο νησί μας, που είναι θύμα της κατοχικής Τουρκίας.

Με την ευκαιρία να στείλουμε τα συγχαρητήρια μας στον κ. Σάββα Τσίβικο, ο οποίος τα είπε εξαιρετικά για την Κύπρο μας στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών. Ο Κύπριος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ χρησιμοποίησε βαριά και απόλυτα δικαιολογημένα λόγια για την βάρβαρη και άνανδρη τουρκική εισβολή ενώπιον του αχάπαρου Ελπιδοφόρου και των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που μπορεί και να μην γνωρίζουν προς τα που …πέφτει η Κύπρος. Όμως, ο κ. Τσίβικος τους έδωσε όλους και κατάλαβαν ότι: Η Μεγαλόνησος δεν είναι προς πώληση, υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζεται ο αγώνας εναντίον της τουρκικής κατοχής. Μπράβο, λοιπόν, στον κ. Τσίβικο, με την ευχή να απομακρυνθεί από τους επικίνδυνους!!!

Μιχάλης Ιγνατίου (philenews.com)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum