| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δευτέρα, 00:01 - 11/12/2023

 

 

Μετά και την τελευταία παραίτηση το βράδυ της Τετάρτης του υπουργού μετανάστευσης, Ρόμπερτ Τζένρικ, η γελοιογραφία δεν θα μπορούσε να είναι πιο αποκαλυπτική για το κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της βρετανικής κυβέρνησης.

 

 

Ο λόγος της παραίτησης του Ρόμπερτ Τζένρικ όπως είπε είναι γιατί θεωρεί πως το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης που στοχεύει να θέσει σε λειτουργία το πρόγραμμα απέλασης μεταναστών της Ρουάντα δεν είναι αρκετές εκτενές. Και για να μην αφήσει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του, τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να θέτει τα ζωτικά εθνικά μας συμφέροντα πάνω από τις άκρως αμφισβητούμενες ερμηνείες του διεθνούς δικαίου».

Αναλαμβάνοντας τα ηνία μετά την ταραχώδη θητεία της Λίζα Τρας ο Ρίσι Σούνακ, λογικά πρέπει να είχε αντιληφθεί πως το έργο του δεν θα ήταν καθόλου εύκολο. Κατ’ αρχή δεν έχει τη νομιμοποίηση πως κέρδισε τις εθνικές εκλογές και αυτό του έχει στοιχίσει σε μεγάλο βαθμό. Χωρίς να έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση εναγωνίως να κερδίσει πρωτίστως την υποστήριξη των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος,

Έτσι, κατά δεύτερο, κατέληξε να προσπαθεί, χωρίς επιτυχία να ακροβατήσει μεταξύ του να ικανοποιήσει τους Τόρις και του να παράγει κυβερνητικό έργο, ειδικά σε μια περίοδο που τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει είναι τεράστια. Το Συντηρητικό Κόμμα ποτέ δεν ήταν πιο διαιρεμένο, πιο ακραίο και πιο λαϊκίστικο. Τα στελέχη του είναι στα μαχαίρια και δεν το κρύβουν και σε πολλά ζητήματα δεν υπάρχει καμία ομοφωνία.

Αυτή τη στιγμή ο Ρίσι Σούνακ καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις ως ο πλέον αδύναμος πρωθυπουργός της Βρετανίας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το Εργατικό Κόμμα από την άλλη κερδίζει συνεχώς έδαφος και ο ηγέτης του Κιρ Στάρμερ, εκτός μεγάλου απροόπτου θεωρείται ο επόμενος ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ενδεχομένως, οι επόμενες κινήσεις, που θα κάνει ο Βρετανός πρωθυπουργός να αποδειχτούν μάταιες, καθώς το Συντηρητικό Κόμμα δείχνει πλέον να μην είναι κυβερνήσιμο. Οποιοδήποτε μέτρο, οποιαδήποτε πολιτική παρουσιαστεί, βρίσκει απέναντί της κάποιους που διαφωνούν και που είναι διατεθειμένοι να τινάξουν τα πάντα στον αέρα, για να γίνει το δικό τους.

Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που ούτε το δέλεαρ της εξουσίας δεν μπορεί να κρατήσει ενωμένους τους Τόρις. Ο Ρίσι Σούνακ δεν μπορεί να δώσει λύσεις. Αυτό μόνο οι εθνικές εκλογές θα το κάνουν, που θα δώσουν στον νέο πρωθυπουργό τη νομιμοποίηση που χρειάζεται για να προχωρήσει.

Ξένια Τούρκη (philenews.com)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum